Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Kaip pagerinti savijautą nuotolinio mokymosi metu?

Daugelis žinome, kaip svarbu karantino metu išsaugoti gerą savijautą. Todėl klasės valandėlių metu 7a klasės mokiniai dažnai aptaria įvairius būdus, kaip išlaikyti energijos lygį ir dvasinę ramybę.
Kad gerai jaustumėmės, svarbu laiku ir gerai pasirūpinti savimi bei artimaisiais, sportuoti, sveikai maitintis, išsimiegoti. Nuotaiką sau pakelti galima ir susitvarkius aplinką, užsiimant įdomia ir malonia veikla, papuošiant namus, dalijantis gera energija su aplinkiniais. Mokiniai atliko įvairias užduotis, tokias kaip „Atsitiktinis geras darbas“.

2021-03-16 Skaityti plačiau

Sveikiname!

2021 m. vasario 24 dieną Klaipėdos „Sendvario“ progimnazijoje vyko tradicinis 5 - 8 klasių mokinių  matematikos konkursas „Kodas“. Dalyvavo 100 mokinių iš 13 Klaipėdos miesto mokyklų. I vietą bei „Mokslo ir žinių“ statulėlę laimėjo mūsų progimnazijos 8b klasės mokinė Vytautė Bartkevičiūtė. Sveikiname, džiaugiamės ir didžiuojamės!

2021-03-15 Skaityti plačiau

Kovo 11-osios akcija „Judu su Lietuva pirmyn“

Kovo 11 d. minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 31-ąsias metines buvo organizuojama bėgimo ir ėjimo akcija ,,Judu su Lietuva pirmyn“. Tai reiškia, kad ,,Smeltės“ progimnazijos 5-8 klasių moksleiviai turėjo lauke įveikti mažiausiai 11000 žingsnių ar 11000 metrų atstumą. Moksleiviai buvo skatinami judėti ir suprasti, kad Laisvė - tai nėra duotybė. Už laisvę reikia kovoti, o tai reiškia judėti ir padaryti kažką daugiau nei įprastai.

2021-03-14 Skaityti plačiau

KLaipėda, švenčianti Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo dieną

„Smeltės“ priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo diena, susipažino su Lietuva, rodomomis skaidrėmis. Dainavo dainelę „Nupiešiu Lietuvą“, su džiaugsmu piešė, lankstė laivelius, kūrė uostą.
Mūsų miestas Klaipėda - uostamiestis, į kurį gali suplaukti iš viso pasaulio laivai.
Tai vartai į laisvę, santarvę, pilietiškumą, stiprybę Valstybės kūrimo kelyje.

2021-03-12 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kovo 5 dieną vyko Klaipėdos miesto mokyklų 5-8 klasių mokinių nuotolinė matematikos olimpiada. 5g klasės mokinė Meda Vaišnoraitė užėmė II vietą, mokytojas A.Matuzas. 5a klasės mokinys Elijus Dilys užėmė III vietą, mokytoja N.Matuzienė.
Sveikiname, džiaugiamės, kad garsinate mūsų progimnaziją!

2021-03-12 Skaityti plačiau

Sbeikiname!

2021 m. vasario mėnesį progimnazijoje nuotoliniu būdu vyko 8 klasių Lietuvių kalbos olimpiados mokyklinis etapas. Jo metu paaiškėjo, kurie aštuntokai geriausiai išmano gimtosios kalbos sistemą. Trijų pirmųjų vietų laimėtojai keliaus į miesto etapą, kuris vyks 2021 m. kovo 18d.
Šiais mokslo metais geriausiai lietuvių kalbą išmano šios aštuntokės. Jos ir atstovaus progimnazijai miesto Lietuvių kalbos olimpiadoje.
Vytautė Bartkevičiūtė 8b 1vieta
Ieva Jefišova 8b 2 vieta
Urtė Mikaločiūtė 8a 3 vieta
Mergaitėms linkime sėkmės miesto etape.

2021-03-12 Skaityti plačiau

Akcija „Aš myliu Lietuvą“

Mokinių pilietiškumo ugdymui negali sutrukdyti nei karantinas, nei ugdymas(is) nuotoliniu būdų. 1-4 klasių mokytojos ir mokiniai savo meilę Lietuvai demonstravo darbeliuose, piešiniuose ir net pasirinkdami spalvinę aprangą.
Ačiū mokytojoms ir mokiniams už neblėstančią meilę savo šaliai.

2021-03-10 Skaityti plačiau

Vaikų mintys „Ką man reiškia Lietuva?“

Kovo 11-osios proga priešmokyklinėje grupėje, siekiant ugdyti vaikų pilietiškumą, tautiškumą, savęs, kaip Lietuvos piliečio suvokimą, vaikai išsakė savo mintis apie Lietuvą. Taip pat nupiešė tai, ką jaučia ir įsivaizduoja.
Lietuva - mūsų Tėvynė. Tai mano šeima, mano gimtoji kalba. Taip apibūdino Matas.
Antonas sakė, kad reikia mylėti ir puoselėti savo Tėvynę.
Vaikai ne tik išsakė savo mintis apie Lietuvą, piešė, bet ir bandė kurti eiles, vieni savarankiškai, kiti padedami tėvelių.

2021-03-09 Skaityti plačiau

Informaciją dėl ugdymosi šeimoje įgyvendinimo Klaipėdos mieste

Susipažinkite su informaciją dėl ugdymosi šeimoje įgyvendinimo Klaipėdos mieste.
Plačiau čia.

2021-03-09 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)