Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

PUG mokiniai P. Domšaičio galerijoje

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos Priešmokyklinės grupės mokiniai 2019 m. lapkričio 27 d. vyko į P. Domšaičio galeriją, edukacinį užsiėmimą „Kas pametė karūną?“
Mokiniai turėjo galimybę, kuriam iš naminių ar laukinių gyvūnų tiktų ši „karūna“. O suradę – suprato, kad tai briedžio karūna. O edukacinio užsiėmimo vadovė pavertusi mokinius dailininkais, vaikai nupiešė labiausiai patikusį briedį.

2019-12-16 Skaityti plačiau

Konkursas „Minutė“

Gruodžio 5 dieną dalyvavome Klaipėdos miesto 5-8 klasių mokinių greitojo skaitymo konkurse „Minutė“, kuris vyko Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje. Mūsų mokyklai atstovavo 5g klasės mokinė Akvilė Dzindzeletaitė (mokytoja R. Žiliūtė), 6a klasės mokinys Dovydas Pilius (mokytoja R. Bertašienė), 7a klasės mokinys Džiugas Remeikis (mokytoja R. Visockaitė) ir 8c klasės mokinys Martynas Macevičius (mokytoja R. Bertašienė).
Kadangi šie metai paskelbti Juozo Tumo-Vaižganto metais, tad ir skaitymui parinkta ištrauka iš nelabai parankaus, bet vaizdingo senovinės kalbos teksto. Konkurso pradžioje mokiniai klausėsi pasakojimo apie neeilinę šio rašytojo asmenybę ir visapusišką jo veiklą, po to buvo pakviesti raiškiai, įtaigiai ir greitai skaityti jo kūrybos ištrauką.

2019-12-13 Skaityti plačiau

Paroda „Mano emocijų pasaulis“

Gruodžio pradžioje 5 – tų klasių mokiniai pakvietė visus į parodą „Mano emocijų pasaulis“. Jausmas turi daug „veidų“, o tie veidai – emocijos. Jos visada su mumis. Jausmų ir emocijų pasaulio pažinimas - tai lyg kelionė į savęs pažinimą, o kuo geriau pažįstame save, tuo lengviau suprantame ir kitus.
Penktų klasių mokiniai per etikos pamokas susipažino su spalvingu ir sudėtingu emocijų pasauliu, o kilusias mintis įgyvendino per technologijų pamokas, iš medžio gamindami emocijų veidukus.

2019-12-12 Skaityti plačiau

Kvietimas

Norime jus pakviesti gruodžio 12 dieną 18.30 val. į mokyklos aktų salę palaikyti ir pasidžiaugti mūsų mokyklos mokiniais, pajausti artėjančių švenčių dvasią, valandėlę pailsėti nuo intensyvaus prieššventinio laikotarpio.

2019-12-10 Skaityti plačiau

Renkuosi gyventi sveikai

Lapkričio mėnesį pradinių klasių mokiniai įsijungdami į prevencinio mėnesio renginius kūrė kompiuterinius piešinius „Renkuosi gyventi sveikai“. Džiugino vaikų kūrybiškumas ir idėjų gausa. Tai sveika mityba, sportas, pasivaikščiojimas gryname ore su šuniuku, žaidimai su šeima, poilsis prie jūros ar gulėjimas pievelėje ir debesėlių tyrinėjimas. Gražiausi darbeliai papuošė mokyklos I aukšto koridorių. Jų autoriai buvo apdovanoti padėkos raštais.

2019-12-09 Skaityti plačiau

„Gyvenkime sveikai“

2019 m. lapkričio mėnuo buvo skirtas rūkymo prevencijai. Visą progimnazijos bendruomenę kvietėme gyventi sveikai, todėl ir mėnesį pavadinome „Gyvenkime sveikai“.
Priešmokyklinės grupės, 1-4 klasių mokiniai dalyvavo piešinių konkurse „Aš vietoj rūkymo renkuosi“. Šauniai buvo papuoštos klasių durys (žr. nuotraukas), išdalinti diplomai ir prizai I-III vietų nugalėtojams.
Psichologė Dalia vedė psichoedukacinį užsiėmimą 4 klasių mokiniams „Rūkyti nesveika“. Mokiniai ne tik kalbėjo, bet ir išpiešė rūkymo pasekmes (žr. nuotraukas).

2019-12-08 Skaityti plačiau

Lašelis visų mūsų šilumos mažiesiems draugams

Griodžio 5 d.  „Smeltės“ progimnazijos kiekvienos klasės atstovai vyko aplankyti didžiausią gyvūnų prieglaudą Lietuvoje „Būk mano draugas“. Nuo visos progimnazijos bendruomenės nuvežė daug dovanų: maisto, žaislų, gyvūnų priežiūros priemonių. Atvykusius mokinius pasitiko prieglaudos „administratoriai“ - kačiukai ir šuniukai. Visiems buvo daug džiaugsmo. VšĮ „Būk mano draugas“ savanorė papasakojo apie prieglaudos gyvūnų likimus ir patarė kaip būti atsakingais šeimininkais.

2019-12-06 Skaityti plačiau

Etnokultūrinė diena

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ (vadovė Raimonda Milašienė) 2019-11-28 dalyvavo „Aukuro" gimnazijos Etnokultūrinėje dienoje, kurioje ne tik parodė programą viktorinos „Etno veža" dalyviams, bet kartu su visais sukosi smagiame šokių sūkuryje. Po koncerto sulaukė ne tik saldžių dovanų, bet ir daug pagyrimo žodžių.

2019-12-02 Skaityti plačiau

RUDENS VAKARONĖ „GIMTINĖS MEDŽIŲ PRIERGLOBSTYJE

Vykstant ,,Smeltės“ progimnazijoje atvirų durų dienai, priešmokyklinėje grupėje vyko vaikų vakaronė kartu su tėveliais. Visą vakarą vaikai sekė sakmes apie medžius, apie ąžuolą galiūną, vaidino mini spektakliukus „Ąžuolas ir baravykas“, „Kirvis ir pjūklas“, deklamavo eilėraščius, porino patarles, minė mįsles.
Smagu, kai grupė pakvimpa kepta namine duona ir aguonų pyragu, visiems buvo smagu degustuoti iš rudens gėrybių padarytus patiekalus.
Vakaronei įpusėjus šokome lietuvių liaudies žaidimus „Tamsu, tamsu, žaliam miške tamsu“, „Mes pašoksim šokymą“.

2019-12-01 Skaityti plačiau

Vaikai vaikams apie knygas

Lapkričio 28 dieną grupė aštuntokų su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Regina Bertašiene vyko į Klaipėdos Simono Dacho mokyklą ir kartu su devyniomis kitų mokyklų komandomis dalyvavo kūrybiniame literatūriniame renginyje „Vaikai vaikams apie knygas“. Mūsų progimnazijai atstovavo keturių mėgstančių skaityti ir kurti mokinių komanda: Marta Zacharova, Ugnė Barauskaitė, Arnas Venys ir Dominykas Šiaulys.

2019-11-29 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)