Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Edukacinė pamokėlė „Įžymios vietos Klaipėdoje“

2020-01-14 Klaipėdos „Smeltės progimnazijos Priešmokyklinės grupės mokiniai vyko į Pempininkų biblioteką vaikų skyrių „Gerviukas“ edukacinę pamokėlę „Įžymios vietos Klaipėdoje“.
Bibliotekininkės pasiūlė mokiniams „prisipūsti“ pripučiamas valtis, sėsti į jas ir plaukti Danės upe, aplankant Klaipėdos simbolį „Meridianą“, pasukamąjį tiltelį, vaiduoklio skulptūrą, mojuojantį berniuką laivams, mergaitę, klausėme pasakojimo apie Klaipėdos miesto pavadinimo kilmę (klampi pėda), jūros vartus, molą, gaudėm žuvis su užduotimis, už kurias gavo „pinigėlius“, o išlipę aplankėme Teatro aikštę, Taravos Anikę.

2020-01-18 Skaityti plačiau

Edukacinis rytmetys „Sausio 13 - Laisvės gynėjų diena”

Sausio 13 d. rytą mokyklos salėje vyko Laisvės gynėjų dienos minėjimas, kuriame klausėmės lietuvių poetų eilių apie laisvės troškimą, prisiminėme 1991 metų sausį, kuomet vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę, apgynė atkurtos valstybės nepriklausomybę. Tylos minute buvo pagerbti žuvusieji, uždegtos atminimo žvakutės. Renginys baigėsi visų dalyvių bendra daina „Laisvė” (E.Masytė).

2020-01-14 Skaityti plačiau

Sveikinimų koncertas „Smeltės“ Kalėdos

Gruodžio 20 d. visa mokyklos bendruomenė buvo pakviesta į 5-8 klasių Kalėdinį sveikinimų koncertą. Pasveikinti buvo mokyklos bosas ir jo padėjėjos, mokytojai, mokinių pagalbininkai, mokyklos „restorano“ darbuotojos, švaros prižiūrėtojos, mokiniai, pirmūnai, sportininkai, netgi „saldžiosios“ mokyklos porelės, bei mokinukai-tinginukai. Visiems skambėjo lietuvių populiariosios estrados dainos, kurias improvizuotai atliko 5-8 klasių mokiniai. Daug šypsenų, puikių emocijų, linksmos nuotaikos visiems susirinkusiems tikrai nestigo...

2020-01-04 Skaityti plačiau

Kalėdinis koncertas „pelekaledos@smelte.lt“

Gruodžio 12 d. renginiu „pelekaledos@smelte.lt“ prasidėjo šventinis laikotarpis progimnazijoje. Meno kolektyvai savo dainomis, šokiais, muzikiniais instrumentiniais kūriniais gelbėjo ir saugojo Šv.Kalėdų bei Naujųjų metų šventes nuo Juodosios pelės karalienės piktų kėslų. Šiluma, gerumas, tikėjimas šventiniais stebuklais ištirpdė pyktį ir pelė tapo balta. Pasitikdami Baltosios pelės 2020-uosius metus būkime stiprūs, vieningi ir laimingi.

2020-01-03 Skaityti plačiau

Kalėdinis baudų metimo turnyras

„Smeltės“ progimnazijoje gruodžio 18 d. sporto salėje vyko Kalėdinis baudų metimo turnyras „Taiklioji ranka 2019“. Jame dalyvavo 5-7 kl. mokiniai. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad I vieta atiteko Gabrieliui Staponkui (6b klasė), II vieta – Markui Narmontui (6a klasė), III – Džiugui Remeikiui (7a klasė). Visi mokiniai gavo padėkas, diplomus, mandarinus, prizininkai – simbolines dovanėles. Dėkojame visiems dalyviams. Tikimės, kad kitais metais atsiras ir baudas metančių merginų.

2019-12-19 Skaityti plačiau

Išvyka į Pilies muziejų

2019 gruodžio 18 d. priešmokyklinės grupės ugdytiniai vyko į Pilies muziejų, edukacinę veiklą „Suraski pilies lobį“. Pirmoji ekspozicija, pristatanti Klaipėdos pilies ir miesto vystymąsi, įsikūrusi autentiškose Frydricho ir Karlo poternose. Vaikams pasakojo apie archeologinius radinius archeologas Virginijus, kuris ir surado auksinį, brangakmeniu inkrustuotą žiedą.

2019-12-19 Skaityti plačiau

Tarptautinis e-Twinning anglų kalbos projektas „Jingle bells in different european languages“

4c klasės mokiniai dalyvavo tarptautiniame e-Twinning anglų kalbos projekte „Jingle bells in different european languages“. Kartu su mokytojomis Brone Kauneckiene ir Ilona Piekiene, vaikai mokėsi dainuoti puikiai žinomą anglišką dainelę „Jingle bells“ lietuvių kalba ir pristatyti savo dainą ir Lietuvą tarptautinėje erdvėje. Projekto tikslas buvo – skatinti mokinių susidomėjimą anglų kalba, bendravimo ir bendradarbiavimo tarptautinėje erdvėje ugdymą bei gebėjimą pristatyti savo šalį užsienyje.

2019-12-18 Skaityti plačiau

Projektas „Christmas presents“

Gruodžio mėnesį 3a ir 5a klasės mokiniai dalyvavo mokykliniame projekte „Christmas presents“, kurio metu dalyvavo įvairiose veiklose: susipažino su žodžiais kalėdine tematika, vadovaudamiesi instrukcijomis ieškojo mokykloje išsibarsčiusių daiktų, kūrė kalėdinius komiksus. Naudodami kompiuterines programas CoSpace ir Kahoot pasitikrino savo žinias apie Šv. Kalėdas. Projekto pabaigoje mokiniai džiaugėsi teigiamomis emocijomis visų projekto veiklų metu ir saldžiais įvertinimais.

2019-12-18 Skaityti plačiau

Gruodžio 9 –oji Pasaulinė Antikorupcijos diena

Jau šeštąjį kartą kartu su „Sąžiningumo mokyklų tinklo“ bendruomene mūsų mokyklos mokiniai minėjo Tarptautinę antikorupcijos dieną.
Septintokai dalyvavo pamokoje „Būk sąžiningas. Pradėk nuo savęs”. Klausėsi pranešimo, diskutavo, kūrė plakatus.
8a klasės mokiniai dalyvavo diskusijoje su viešnia iš Transparency Internetional organizacijos.
Pertraukų metu visi buvo kviečiami kurti mūsų mokyklos vertybių žemėlapį.

2019-12-18 Skaityti plačiau

AIDS dienos paminėjimas

Gruodžio 1-oji yra minima Pasaulinė AIDS diena.
Progimnazijoje gruodžio 2-osios rytą 8a klasės mokiniai kiekvienam atvykusiam į mokyklą dalijo raudonus kaspinėlius. Raudonas kaspinas – tarptautinis paramos, prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS simbolis. Taip pat mokykla sudalyvavo ULAC siūlomoje viktorinoje – protmūšyje ,,AIDS – geriau žinoti 19“. Šiame protmūšyje rungtyniavo 7-8 kl. mokinių atstovai. Susumuvus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad protmūšį laimėjo 7b klasės mokinių komanda. Mokiniai buvo apdovanoti prizais, diplomais.

2019-12-17 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)