Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Protų mūšis apie psichoaktyvias medžiagas

Lapkričio 27 d. ,,Versmės‘‘ progimnazijoje vyko Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro suorganizuotas protų mūšis ,,Ką žinau apie psichoaktyvias medžiagas?“. Šiame renginyje dalyvavo ,,Smeltės“ progimnazijos, ,,Versmės“ progimnazijos ir Gedminų progimnazijos 8 klasių mokinių komandos. Mūsų mokyklą atstovavo 8b ir 8c mokinių komandos. Mokiniai turėjo atsakyti į įvairius ir įdomius klausimus (jų buvo 30), susijusius su psichoaktyviomis medžiagomis. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad I vieta atiteko 8b klasės komandai, surinkusiai 21 tašką. II vieta – ,,Versmės“ progimnazijos 8c komandai (surinkę 18 taškų), III vieta – Gedminų progimnazijos 8e komandai (surinkę 17 taškų).

2019-11-29 Skaityti plačiau

SVEIKATIADOS IŠŠŪKIS – 400g daržovių ir vaisių kasdien

,,Smeltės“ progimnazijoje Sveikatiados ,,400 g daržovių ir vaisių kasdien“ iššūkyje dalyvavo 7a, 7b klasių atstovai ir tėvai. Mokykla ruošėsi tradiciniam renginiui ,,Moliūgų fiesta 2019“, tad buvo sugalvota, jog išskaptuoti moliūgai puikiai tiktų iššūkiui – „400g vaisių ir daržovių kasdien“. Šiam tikslui įgyvendinti buvo suburta Tėvų, Mokytojų ir mokinių grupė, kuri gamino moliūgų sriubą. Mokiniai su Tėveliais bei sveikatos specialiste ieškojo sveikiausių gardžiausių receptų, technologijų mokytoja su mokiniais ruošė daržoves, ragavo įvairių rūšių moliūgus. Juos kepė, virė ir be abejo ragavo gardžiausią daržovių sriubą, kuria pasidalino su visa progimnazijos bendruomene tradiciniame renginyje „Moliūgų fiesta 2019“. Mokiniai ir jų Tėvai visus pakvietė pasivaišinti jų gaminta kremine moliūgų sriuba, kuri buvo puikiai įvertinta visų ragavusių dalyvių, o jų buvo virš 300.

2019-11-27 Skaityti plačiau

„Skaniausios vaisių salotos“

Lapkričio 20 d. priešmokyklinė „DELFINUKŲ“ grupė gamino vaisių salotas. Mūsų veiklos tikslas - puoselėti sveiką gyvenseną, ugdyti įgūdžius gaminti skanų ir sveiką maistą.
Kiekvienas ugdytinis atsinešė po keletą vaisių. Visi noriai ragavo, patarinėjo vieni kitiems, dalinosi savo išmone, susipažino kokių taisyklių reikia laikytis gaminant, koks turi būti elgesys prie stalo.

2019-11-26 Skaityti plačiau

Pasaulinė sveikinimosi diena

Lapkričio 21-ąją mokykla minėjo Pasaulinę sveikinimosi dieną. Ši diena buvo sumanyta 1973 m., kai didžiųjų pasaulio valstybių žmonės dėl šaltojo karo buvo susipriešinę, mažai bendravo. Tada du broliai iš JAV visam pasauliui išplatino žinią, skatinančią maloniai sveikintis, šypsotis ir bendrauti.
Įkvėpti šios idėjos ketvirtadienio rytą mūsų mokyklos mokiniai vykdė akciją „Būkite pasveikinti!“ Skambant nuotaikingai M. Mikutavičiaus dainai „Pasveikinkim vieni kitus...“, mokiniai fojė pasitiko su visais garsiai sveikindamiesi, dalindami mokytojams bei kitiems mokyklos darbuotojams mielus paveikslėlius ir linkėdami geros dienos.

2019-11-22 Skaityti plačiau

Žvakių liejimo edukacija

Mes, priešmokyklinės grupės mokiniai, lapkričio13 d.vykome į Mažosios Lietuvos istorijos muziejų. „Vaško kumelaitė - lino uodegaitė“ - Kas? Žinoma - tai -žvakė.
Vaikučiai ne tik išgirdo įdomių pasakojimų apie lietuvių tradicijas, bitininkystę, žvakių gamybą, bet ir patys dalyvavo tame procese ir kiekvienas savo rankose išsinešė po mažą žiburėlį - žvakelę.

2019-11-20 Skaityti plačiau

Lapkričio 16 d. - Tarptautinė Tolerancijos diena

Šiais metais Tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis – TOLERANCIJOS ŠVYTURYS. Švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir žodis tolerancija, savo prasme reiškia pakantumą, suteikia žmonėms gebėjimą visuomenėje sugyventi taikiai, priimti kitokį žmogų, kitokius požiūrius.
Per etikos pamokas su mokiniais aptarėme Tolerancijos svarbą šiandieniniame pasaulyje ir mūsų kasdieniniame gyvenime, gaminome Tolerancijos švyturį.

2019-11-18 Skaityti plačiau

Konkursas „Sveikiausia mokykla“

Šiemet mokykla nusprendė sudalyvauti Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro organizuotame konkurse „Sveikiausia mokykla“. Šis konkursas vyks visus mokslo metus (2019-2020 m.). Konkurso tikslas – formuoti teisingą Klaipėdos miesto mokyklų bendruomenės požiūrį į savo sveikatą ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius. Konkurse dalyvaujančios mokyklos iki pat gegužės mėnesio vykdys įvairias sveikatinimo, fizinio aktyvumo veiklas tiek švietimo įstaigoje, tiek ir už jos ribų ir taip rinks reikiamus vertinimo taškus. Tik pavasarį bus išrinkti verčiausieji Sveikiausios mokyklos vardo.

2019-11-18 Skaityti plačiau

Sveikiname jaunuosius matematikus!

Š.m. lapkričio 14 dieną šaunusis 7 klasių mokinių penketukas dalyvavo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre vykusiame Jaunųjų matematikų konkurse „Piešiame taškeliais“ ir miesto mokyklų tarpe iškovojo III vietą bei laimėjo taurę. Sveikiname Urtę Mikaločiūtę (7a), Korneliją Sukauskytę (7a), Laimoną Čėsną (7a), Džiugą Remeikį (7a) bei Vytautę Bartkevičiūtę (7b)! Mokiniai, dirbdami komandoje, sprendė greito mąstymo reikalaujančius uždavinius ir testus, susipažino su kitų mokyklų bendraamžiais ir puikiai praleido laiką.

2019-11-18 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname mokyklos trečiokes Gytę Kulikauskytę ir Dominyką Stroputę, apskrities muzikos konkurse „MUZIKA KITAIP-2019“ užėmusias 2 ir 3 vietas!

2019-11-18 Skaityti plačiau

Šeštokai „Profesijų labirintuose“ nepaklydo

Lapkričio 14 d. 6a klasės mokiniai: Lukas Alekna, Liepa Bončkutė, Vykintė Dainiūtė, Elvina Gikaraitė ir Rokas Kerpė – atstovavo mūsų mokyklai Klaipėdos miesto šeštokų konkurse „Profesijų labirintai“. Komandą lydėjo klasės auklėtoja Regina Bertašienė. Šiame konkurse, kuris vyko Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje, dalyvavo trylika komandų iš įvairių miesto mokyklų.
Renginys prasidėjo originaliais, meniškais komandų prisistatymais. Po to teko atlikti įvairias užduotis, susijusias su profesijomis, pavyzdžiui, atskirti giminingas profesijas, išspręsti kryžiažodį ar sudėti dėlionę.

2019-11-17 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)