Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pirmasis mokslo metų iššūkis su Sveikatiada

Kviečiame balsuoti už pirmąjį šių mokslo metų SVEIKATIADOS iššūkį ,,10 000 žingsnių - vieni juokai"! 4a moksleiviai priėmė ir įvykdė jį - pateiktos įvairios vykdytų užsiėmimų nuotraukos (šiaurietiškas ėjimas, šeimų išvykos, pėdučių gamyba, pamoka su slystančiaiskilimėliaisir kt.).
Balsavimui tereikia įeiti į nuorodą ir atiduoti savo balsą vienu paspaudimu PATINKA.
„Sveikatiados“ komisija apdovanos 5 ugdymo įstaigas.
Laimėtojai bus skelbiami LAPKRIČIO 20 D.

2020-11-18 Skaityti plačiau

Lapkričio 16 d. - Tarptautinė Tolerancijos diena

Šiais metais Tarptautinės Tolerancijos dienos idėja – TOLERANCIJOS DĖLIONĖ. Dėlionės tema reiškia nedideles detales, kurias sujungus į vieną visumą, gauname piešinį ar paveikslą tam tikra tema. Mūsų visuomenė – kaip dėlionė, sudaryta iš skirtingų gabalėlių, kurias sujungus – gauname visos visuomenės paveikslą. Visuomenę sudaro skirtingi žmonės pagal amžių, lytį, socialinę padėtį, išsilavinimą, pažiūras, pomėgius, gyvenimo būdą ir t.t.

2020-11-18 Skaityti plačiau

„Po skėčiu“

Nors už lango įpusėjo lapkritis, vis dar džiaugiamės – toks gražus, spalvotas ruduo, nuklojęs žemę margaspalviais, čežančiais lapais, padovanojęs daug nuostabių, spalvotų akimirkų – tik spėk viskuo grožėtis…
Ruduo, tai ne tik gėrybių gausa, auksaspalviai šnarantys lapai, bet ir lietus bei spalvoti skėčiai. Po 3a klasės mokinių dekoruotais skėčiais slepiasi rudeniniai Dekoratyvinių karpinių būrelio „Karpinukas“ 1-4 klasių mokinių darbai. Ir visai nesvarbu, kad lauke šalta ar lyja lietus, svarbiausia turėti skėtį ir gerą nuotaiką!

2020-11-16 Skaityti plačiau

Komiksai

Šį rudenį Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos 8a ir 8b klasių mokiniai, dailės pamokų metu, vadovaujami mokytojos Žanetos Slankauskienės, susipažino su viena iš šiuolaikinės komunikacijos medijų – komiksais bei jų kūrimo ypatumais. Taip žengę pirmąjį žingsnį į šios įtraukiančios meno rūšies pasaulį, su įkvėpimu sukūrė nemažai šmaikščių darbų.

2020-11-11 Skaityti plačiau

Mokinių paroda „Rudens nuotaikos“

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos 6-tos klasės mokiniai, įkvėpti spalvingo rudens, dailės pamokose, vadovaujami mokytojos Žanetos Slankauskienės, atvaizdavo jį nuostabiose akvarelėse.Vingio bibliotekoje (Vingio g. 11, Klaipėda) atidaryta šių darbų paroda „Rudens nuotaikos“, kuri veiks iki 2020 m, gruodžio 1d. Kviečiame aplankyti. https://www.facebook.com/Vingiobiblioteka/

2020-11-02 Skaityti plačiau

Folklorinio ansamblio „SMELTUŽĖ“ naujokų „krikštynų“ popietė

Folklorinio ansamblio „SMELTUŽĖ“ vyresnieji vaikai 2019-10-24, kaip ir kiekvienais metais, organizavo naujokų „krikštynų“ popietę, kurioje visi smagiai šoko, dainavo, naujokai atliko užduotis įrodančias, kad gali vadintis tikrais smeltužiečiais, žaidė ir vaišinosi mamyčių įdėtomis vaišėmis. Džiaugiamės pagausėjusiu būriu draugų.

2020-10-26 Skaityti plačiau

Akcija „Lašelis šilumos mažajam draugui“

Šešerius metus iš eilės mokykloje organizuojama akciją „Lašelis šilumos mažajam draugui“. Kasmet labai daug mokyklos bendruomenės narių atsiliepia į kvietimą paremti gyvūnų prieglaudas maistu, žaisliukais, švaros priemonėmis.
Mūsų organizuojamos akcijos tikslas ugdyti mažose vaikų širdelėse užuojautą bei gailestį beglobiams gyvūnams, mokyti rūpintis ir dalintis.
Akcijoje dalyvavo : 1a, 1b, 1c, 1d, 2a, 2b, 2c, 2d, 3a, 3b, 3c, 3d, 4a, 4b, 4c, 4d, 5a, 5b, 5c, 5g, 6a, 6b, 6c, 6g, 7a, 7c, 8a, 8b klasės. Iš viso dalyvavo 240 mokinių.

2020-10-26 Skaityti plačiau

XII-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras....“!

Pagaliau, spalio 21 d. įvyko ilgai, nuo pavasario lauktas XII-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras....“! Į festivalį, skirtą maestro V. Kernagio atminimui, atvyko Klaipėdos miesto, Kretingos, Gargždų švietimo įstaigų solistai, ansambliai. Nors festivalyje dalyvavo perpus mažiau dalyvių nei įprastai, tačiau visi dalyvaujantys džiaugėsi susitikimu.

2020-10-25 Skaityti plačiau

Lietuvių kalbos konkursas „Gramatikos šalyje“

Spalio 14d. vyko 2-3 klasių mokinių lietuvių kalbos konkursas „Gramatikos šalyje“.
Tarp antrokų 1-mą vietą laimėjo 2a kl. mokinė Ema Raupytė, 2-trą – 2b kl. mokinė Margarita Airošiūtė, 3-čią vietą pasidalino 2b kl. mokinys Edvinas Jokužys ir 2c kl. mokinys Tadas Ubartas. Tarp trečiokų nugalėtoja tapo 3a kl. mokinė Igneta Dilytė.
Sveikiname laimėtojus ir jų mokytojas.

2020-10-20 Skaityti plačiau

Edukacinė pamokėlė „Lašelio kelionė“

Spalio 14d. Priešmokyklinės ugdymo grupės mokiniai vyko į P.Domšaičio galeriją edukacinę pamokėlę „Lašelio kelionė“. Vaikai sužinojo, kad lyjant lietui iš lašelių susidaro balos, upeliai, marios, iš jų suteka į jūras. O saulei kaitinant, vandens lašiukai kyla į viršų, taip sudarydami debesis, iš kurių lyjant jie nukrenta į vandens telkinius ir vėl kyla... Pasigaminę lašelius vaikai vaidino lašelių kelionę.

2020-10-19 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)