Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

NUOTOLINĖ ATVIRŲ DURŲ DIENA

Klaipėdos jūrų kadetų mokykla

Visus, norinčius susipažinti su jūrų kadetų ugdymo ypatumais,

kviečiame į nuotolinę atvirų durų dieną Klaipėdos jūrų kadetų mokykloje

vasario 24 d. (trečiadienį) 17.00 val. ir 18.00 val.

2021-02-11 Skaityti plačiau

Sveikatiados iššūkis ,,Pietų kovos“

Sveikatiados iššūkyje „Pietų kovos“ sudalyvavo 6-7 klasės. Iššūkio metu mokiniai ieškojo informacijos, kokia yra sveikatai palanki pietų lėkštė. Pasikonsultavę su mokytojomis, jie kibo gaminti ir savo gautais rezultatais pasidalino nuotraukose.
Kviečiame skirti Jūsų kelias minutes ir paspausti nurodytas nuorodas, kuriose reikia surinkti kuo daugiau balsų (reikia paspausti „Patinka“ nuorodoje).
Taip pat šiame iššūkyje sudalyvavo ir mūsų mokyklos mažiausieji. Priešmokyklinės ugdymo grupės vaikai išklausę paskaitos, nupiešė savo pietų lėkštes, o kai kurie kartu su savo šeima namuose gamino sveikatai palankius pietus. Džiaugiamės vaikų kūrybiškumu. "Laimėtojai bus skelbiami KOVO 15 d. Šio konkurso metu bus apdovanotos 5 ugdymo įstaigos!

2021-02-11 Skaityti plačiau

Kas gyvena jūroje?

Priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai susipažino, kas gyvena jūroje. Stebėdami vaizdo įrašą išsiaiškinome kodėl gali plaukioti žuvys, nes turi plaukiojimo pūslę, pelekus ir uodegą, jų dėka jos gali pakilti aukštyn ir nerti žemyn. Žiaunomis gali kvėpuoti.
Mokiniai atliko bandymą "Medūzos", kurio metu nustatė, kad kas lengvesnis už vandenį, tas kyla į vandens paviršių.

2021-02-07 Skaityti plačiau

Žiemos džiaugsmai

Priešmokyklinio ugdymo mokiniai labai džiaugiasi žiema - besileidžiančiomis snaigėmis, snaigių šokiu, šaltuku, sniego girgždesiu, sniego senių statymu, ėjimu per sniegą, piešimu ant sniego, čiuožinėjimu ledu...
Vaikai mielai atliko užduotis ir savo potyrius sudėjo į dailės darbelius.


2021-02-07 Skaityti plačiau

Akcija „Baltasis badas“

Sausis – pusiaužiemio mėnuo, kai paspaudus šalčiui ir gausiai pasnigus paukščiams ir žvėrims ateina sunkios dienos: baigiasi maisto atsargos, nuraškytos miško uogos, sunku surasti ėdesio. Vargiai žvėreliai pasiekia užsnigtą žolę, sunkiai laupo medžių žievę ir graužia šakeles. O mažieji sparnuočiai neišgalėtų žiemoti, jei ne gerieji žmonės, kurie parūpina maisto.
Todėl sausio 18 – vasario 5 d. 3a ir 3b klasių mokytojos kartu su savo mokiniais, tėvelių padedami, suorganizavome akciją „Baltasis badas“. Dailės ir technologijų pamokose mokiniai pagamino nuostabias lesyklėles iš medžio bei buityje panaudotų medžiagų. Patarėme, kad galėsime panaudoti nesūdytus lašinius, saulėgrąžų sėklas, duoną.

2021-02-05 Skaityti plačiau

Virtuali paroda

PUG "Delfinukų" grupės mokiniai, padedant tėveliams visą savaitę siuntė savo darbelius. Koks paslaptingas ir nepakartojamas povandeninio pasaulio gyventojų gyvenimas. Mokiniai nustebino spalvų, formų įvairove, atlikimo technika. Šie jūros gyventojai tarsi žaidžia slėpynių mokinių piešiniuose.

2021-01-30 Skaityti plačiau

„Smeltės“ progimnazijos direktoriaus 2020 metų veiklos ataskaita

Skelbiama ir progimnazijos bendruomenei bei Progimnazijos tarybai pateikiama svarstyti „Smeltės“ progimnazijos direktoriaus 2020 metų veiklos ataskaita. Per 10 dienų (iki sausio 30 d.) nuo šios ataskaitos paskelbimo progimnazijos interneto svetainėje progimnazijos bendruomenė turi teisę pateikti pasiūlymus dėl ataskaitos vertinimo Progimnazijos tarybai (el. paštu jurgita.padreziene@smeltes.lt).

2021-01-20 Skaityti plačiau

Ėjimo-Bėgimo Akcija ,,Aš klaipėdietis aš žinau Klaipėdos istoriją“

Sausio 15d. Klaipėdos ,,Smeltės“ progimnazijos 5-8 kl moksleiviai minėjo Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 98-ąsias metines. Iš istorijos puslapių žinome, kad tuomet Prancūzijai priklausantį Klaipėdos kraštą vaduoti ėjo sukilėlių būriai iš Gargždų, Kretingos, Palangos, Priekulės ir kitų rajonų. 1923m. sausio 15d. Klaipėda išvaduota ir mažosios Lietuvos kraštas prijungtas prie Lietuvos. Ši data paminima įvairiais renginiais, karinėmis incenizacijomis (kaip lietuviai šturmavo prancūzus), kasmet vyksta naktiniai žygiai iš minėtų miestelių.

2021-01-18 Skaityti plačiau

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

Smagu, kad ir šiais metais taip pat pavyko aktyviai dalyvauti akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija“ virtualiu būdu. Pilietiškumo jausmas stiprus mūsų mokiniuose.
AČIŪ už taip išreikštą padėką mūsų tautos didvyriams iškovojusiems laisvę ir nepriklausomybę.

2021-01-15 Skaityti plačiau

Sveikatiados iššūkis „Pusryčiai madinga“

Sveikatiados iššūkyje „Pusryčiai madinga“ sudalyvavo 6 ir 7 klasės. Iššūkio metu mokiniai ieškojo košių receptų su kuo įvairesniais sveikatai palankiais priedais. Tuomet virė, puošė ir ragavo savo pagamintas košes. Gauti rezultatai labai džiugino. Taip pat mokiniai tobulino fotografijos įgūdžius, tad pasisėmė įvairios patirties ir gavo pačių geriausių emocijų.
Kviečiame skirti Jūsų kelias minutes ir paspausti nurodytas nuorodas, kuriose reikia surinkti kuo daugiau balsų (reikia paspausti „Patinka“ nuorodoje). Laimėtojai bus skelbiami SAUSIO 29 d. Šio konkurso metu bus apdovanotos 5 ugdymo įstaigos!

2021-01-14 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)