Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Dėkingumas yra gražiausias žiedas, kuris kyla iš sielos

Nuo gegužės 14d. iki birželio 4d. vyko projektas „Padėkos ir atsiprašymo paštas“. Mokslo metų pabaigoje mokiniai turėjo galimybę padėkoti tiems žmonėms, kurie juos mokė, suprato, kartais paguodė, nuramino, gerą žodį pasakė arba atsiprašyti tų, kuriuos įžeidė, įskaudino ir dar nebuvo išdrįsę žengti žingsnio atsiprašymo link. „Padėkos ir atsiprašymo paštas“ gavo apie 90 laiškelių, kurie buvo išsiųsti mokytojams, mokinių draugams, tėveliams. Maloniai nustebino mokinių atvirumas, nuoširdumas, gebėjimas jausti dėkingumą ir suvokimas, kaip ištaisyti padarytas klaidas ir susigrąžinti draugystę. Tikiuosi, kad laiškeliai pradžiugino ir nuramino ne vieną širdelę, nes dėkingumas skleidžia aplinkiniams teigiamą energiją, suteikia pilnatvės, džiaugsmo ir dar daug pačių nuostabiausių dalykų. Kartais jie maži, kartais – dideli, bet visada reikšmingi.

2021-06-10 Skaityti plačiau

Akcija „Šeimos vienybė – mano stiprybė“

Gegužės mėnuo mūsų bendruomenėje skelbiamas Šeimos mėnesiu. Todėl visus pakvietėme dalyvauti akcijoje „Šeimos vienybė – mano stiprybė“.
Dėkojame, kurie pasidalino gražiomis šeimos akimirkomis.

2021-06-07 Skaityti plačiau

Edukacinė išvyka i nuotykių parką ,,Kar Kar

Priešmokyklinės ,,Delfinukų" grupės vaikučiai šį parką pasirinko todėl, kad ypač mėgsta aktyvias pramogas. Labai svarbu nepamiršti judėti ir pasikrauti daug gerų emocijų. O judėjimo buvo įvairaus, nuo aktyvaus sporto lauke iki šypsenų, kėdžių mankštos, judrių žaidimų.
Vaikams buvo linksma laipioti įvairiais įrengimais, įveikiant sportines kliūtis. Tokios aktyvios pramogos lavina vaikų judėjimo įgūdžius, vikrumą, reakcijos greitį, sustiprina laimės jausmą, mažina agresiją.
Grįžome visi laimingi, kupini įspūdžių ir naujos patirties.

2021-06-04 Skaityti plačiau

Projektas „Vaistiniai augalai“

Projekto „Vaistiniai augalai“ idėja gimė dar 2020 m, kurie buvo paskelbti žolininkės prof. habil. dr. Eugenijos Šimkūnaitės metais. Projekto kurį vykdėme kartu su informacinių technologijų mokytoja R. Skolove balandžio - gegužės mėnesiais tikslas - supažindinti 8 klasių mokinius su vaistiniais augalais, jų savybėmis, panaudojimu ir tinkamai reprezentuoti taikant IT. Rinkdama mokiniams augalus rėmiausi žymių žolininkų E.Šimkūnaitės, J.Balvočiūtės, M.Lasinsko, D.Kunčienės literatūra, mokymais, paskaitomis, praktinėmis edukacijomis, kuriose pati dalyvavau.

2021-06-02 Skaityti plačiau

Kur slypi grožis?

Neformalaus švietimo „Spalvų pasaulis“ užsiėmimuose 5-8 klasių mokiniai bandė atsakyti į jiems iškeltą klausimą: Kur gi slypi grožis? Ieškodami idėjų įvairiuose objektuose, namuose, architektūroje, vieningai nusprendė, jog atėjus pavasariui visgi grožis slypi gamtoje.
Mokiniai stebėjo gamtą, fiksavo gražiausius kadrus laukdami augimo, švytėjimo ir harmonijos.
Pasidžiaukime mokinių pastebėjimais ir kūryba.
Visus mokinius sveikiname su Tarptautine Vaikų gynimo diena.

2021-06-01 Skaityti plačiau

BALANDIS - SVEIKATINGUMO MĖNUO PROGIMNAZIJOJE

Balandžio mėnesį progimnazijoje vyko sveikatingumo mėnuo, skirtas propaguoti sveiką gyvenimo būdą, skleisti sveikatos priežiūros ir stiprinimo žinias. Viso mėnesio metu mokiniai dalyvavo įvairiose paskaitose, projektinėse veiklose, nuotoliniame konkurse. Įvykdytos šios veiklos:

1. Paskaita ,,Vandeny būk atsargus – Tu ne žuvis, o tik žmogus“ – dalyvavo 3b, 1c, 1a, 4a, 2a, 4d, 2d, 2b, 2c, 4b, 3a klasės. Paskaitą skaitė mokyklos visuomenės sveikatos specialistė D. Stasiškienė.

2021-05-31 Skaityti plačiau

Viktorina „Intelektualinė mozaika“

Gegužės 26 d. vyko 7-8 klasių mokinių komandų virtuali gamtos mokslų viktorina „Intelektualinė mozaika“. Šios viktorinos metu mokiniai galėjo pasitikrinti savo žinias atsakydami į netradicinius klausimus iš fizikos, chemijos, biologijos, matematikos ir informacinių technologijų. Kiekvienos komandos nariai dirbdami grupėse ir individualiai turėjo atlikti keturias užduotis: „Prisistatykime“, „Sudėk žodį“, „Virtualūs menininkai“ ir „Klausimai – viktorina“. Mokiniams šios užduotys buvo parengtos naudojant “Jamboard“, „JeopardyLabs“ bei „Wordwall“ virtualias programas.

2021-05-30 Skaityti plačiau

Sveikatiados iššūkis „Užkandžių fiesta“

Sveikatiados iššūkyje „Užkandžių fiesta“ sudalyvavo 5-8 klasės. Iššūkiui įgyvendinti puikiai tiko organizuotas 5-8 klasių nuotolinis konkursas „Pagaminksveiką užkandį“. Mokiniai ir jų Tėvai buvo kviečiami paruošti sveiką užkandį, atkreipiant dėmesį į tinkamus produktus užkandžiavimui, jų įvairovę bei estetinį vaizdą. Laimėtojus išrinko komisija, kurią sudarė „Smeltės“ sveikatos stiprinimo grupės nariai. Technologijų pamokų metu 7-tų klasių mokiniai buvo supažindinami su sveikų užkandžių įvairove bei jų svarba kasdieniame maisto vartojime.
Kviečiame skirti Jūsų kelias minutes ir paspausti nurodytą nuorodą, kuriose reikia surinkti kuo daugiau balsų (reikia paspausti „Patinka“ nuorodoje). Laimėtojai bus skelbiami BIRŽELIO 4 d. Šio konkurso metu bus apdovanotos 5 ugdymo įstaigos!

2021-05-29 Skaityti plačiau

Paskaitų ciklai mokiniams: lytiškumas, savipagalba ir Joga Zoo

Balandžio-gegužės mėn. 5a, 5c, 6b, 6c, 6G, 8a, 8b klasėms vyko lytiškumo ir savipagalbos pamokos. Mokymų dalyviai gavo žinių, kurios padeda suprasti žmogaus unikalumą, pažinti save bei šalia esantį. Išmoko kaip apsaugoti save ir nustatyti ribas bendraujant su kitais asmenimis. Taip pat primintos pagrindinės asmens higienos taisyklės. Mokiniai paskatinti pasitikėti savimi ir daugiau bendrauti su tėvais rūpimais klausimais. Mokymus vedė lektorė Vykinta Korsakienė.

2021-05-27 Skaityti plačiau

Paroda „Mano šeima - man brangiausia“

Gegužės mėnesį 3b klasės ir būrelio PIxeliukas“ mokiniai „Paint“ programa piešė piešinius skirtus šeimoms „Mano šeima- man brangiausia“ . Mokiniai neformalaus švietimo metu ir dailės pamokose dalinosi mintimis apie šeimą, pasisakė apie šeimų svarbą ir prasmę. Savo meilę, šeimai stengėsi perteikti naudodami piešiniuose: naudodamiesi visomis „Paint“ programos galimybėmis, kurias išmoko šiais mokslo metais. Kviečiame pasigrožėti mokinių darbais. Ir atsiminti, kad šeima visada svarbiausia.

2021-05-26 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)