Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Projektas „Augink, stebėk, sužinok“

„Smeltės“ progimnazijos PUG mažieji sodininkai, jau nuo kovo pradžios pradėjo ilgalaikį projektą „Augink, stebėk, sužinok“, kuris tęsėsi tris mėnesius.
Mokiniai pradėjo auginti savo atsineštus svogūnus, labai kantriai laukė, kol išleis pirmus laiškus, šaknis, vėliau juos matavo. Kasdien smalsuoliai stebėdavo, kiek paaugo. Buvo įdomu sužinoti, kaip leidžia daigelius žirniai, pupos, pomidorai, agurkai. Su vaikais aptarėme, kokių sąlygų reikia, kad augalai augtų. Išklausę visų nuomonės, priėjome išvados – augalams reikia - žemės, saulės, vandens, ramybės (nes po išeiginių dienų, pastebėjo žymiai paaugusius augalus).

2021-05-25 Skaityti plačiau

Projektas „Sveikata visus metus“

Projekto „Sveikata visus metus“ balandžio mėnesio iššūkis „Juokas - vienintelis užkrečiamas dalykas, kurio nereikia bijoti ir saugotis“.
„Super S“ komandos nariai dalyvavo akcijoje „Vitamino C piliulę keisk į juoko dozę“. Dalinosi šeimos narių, augintinių nuotraukomis, kurios juos pralinksmina, o sveikatos specialistė Dovilė visą komandą pakvietė susitikti su instruktore Monika ir išbandyti „Juoko jogą“.

2021-05-19 Skaityti plačiau

Mano šeima – Klaipėdos jėga 2021

2021-05-13/15d.Klaipėdos Šeimos centro FB paskyroje vyko miesto ugdymo įstaigų mokinių piešinių paroda-konkursas „Mano šeima - Klaipėdos jėga 2021“. Pradinių klasių mokytojų bei dorinio ugdymo mokytojų paraginti konkurse dalyvavo net 67 mūsų mokyklos mokiniai.
Balsavimui pasibaigus, laureatais buvo paskelbti trys Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos moksleiviai: Dalius Adomaitis(3a kl.), Goda Martinkutė (3d kl.) ir Arielė Mikolaitytė (2c kl.). Didžiuojamės jais.

2021-05-19 Skaityti plačiau

Šeima - didžiausias turtas

Šeimos diena, kuri minima gegužės 15 dieną leidžia mums dar kartą pagalvoti apie šeimos svarbą mūsų gyvenime. Juk žmogaus gyvenimas prasideda šeimoje.
Su vaikais kalbėjomės apie jausmus, šeimos pomėgius, tradicijas puoselėjamas šeimoje.
Labai įdomiai apie savo laisvalaikį papasakojo D.Melvydaitė ir atsiuntė užfiksuotas įsimintinas akimirkas.

2021-05-17 Skaityti plačiau

Aš laimingas šeimoje

Gegužė – pats gražiausias pavasario mėnuo. Aplinkui daug saulės, žalumos ir daug žiedų. Šiuo gražiu metu švenčiama ir Šeimos diena. Mūsų mokyklos pradinių kl. mokiniai nutarė įvairiomis dailės priemonėmis nupiešti tai, kas jiems svarbiausia ir brangiausia – šeima. Visi atsakingai atliko šį darbą. Todėl buvo suorganizuota šių piešinių paroda „Aš laimingas šeimoje“. Prašom visus apsilankyti prie bibliotekos ir pasidžiaugti su didele meile nupieštais darbais.

2021-05-16 Skaityti plačiau

„Parvažiavo Saulė, aukso raktais raktužėliais, atrakino Žemę

Artėjant Šeimos dienai, „Smeltės“ progimnazijos PUG mokiniai piešė savo šeimas.
Stebėdami filmuotą medžiagą, vaikai susižinojo, kad ne tik žmonės turi šeimas, bet ir gyvūnai, kurie augina, saugo, gina mažylius.
Smalsumo vedami, priešmokyklinukai mokėsi lankstyti, karpyti arkliukus, avytes, jų šeimynas, kurie ganosi saulės atrakintoje ir išbučiuotoje pievoje.

2021-05-14 Skaityti plačiau

Būk saugus kelyje

Atšilus orams kaip ir kasmet suaktyvėją dviračiais bei paspirtukais judantys asmenys. Šios transporto priemonės padeda judėti neteršiant aplinkos ir išvengiant asmeninio ar viešojo transporto. Tačiau ši tendencija neapsieina ir be pagausėjusių nelaimių skaičiaus, į kurį patenka šių transporto priemonių vairuotojai. Specialistai ir pareigūnai vis primena, kad tiek paspirtukai, tiek dviračiai yra transporto priemonės ir jų vairuotojai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių ir būti atsakingais eismo dalyviais.

2021-05-10 Skaityti plačiau

Edukacinė išvyka į KU Botanikos sodą ,,Atskleisk medžių paslaptį

Priešmokyklinė ,,Delfinukų" grupė gegužės 7 dieną vyko į KU botanikos sodą. Pavasaris - gražiausias metų laikas, tuo mes įsitikinome nuvykę į botanikos sodą. Kai viskas žydi, magnolijų žiedai akį vilioja.
Mus pasitiko edukatorė Jurgita, kuri papasakojo, kad ne tik žmonės turi savo parašą, bet ir medžiai. O medžio parašas, tai jo žievės raštas. Medžių parašai, kaip ir žmonių yra skirtingi: vieni dygliuoti, kiti lygūs, treti juostiniai, ketvirti žvyniniai ir net tinkliniai.

2021-05-08 Skaityti plačiau

Knygų ekspertų kovos

2021 metų gegužės 5 dieną nuotoliniu būdu vyko 5-6 klasių konkursas „Knygų ekspertų kovos“ (miesto etapas). Šiame konkurse mokykla dalyvauja jau penkti metai.

Mūsų progimnazijai šiemet atstovavo 6g klasės mokiniai – Gustė Rusteikaitė, Urtė Tėvėlavičiūtė, Giedrius Biržulis, Eva Stanislauskaitė, pasivadinę originaliu pavadinimu „Knygskaičiai“. Vaikai turėjo perskaityti Gendručio Morkūno knygą „Blusyno pasakojimai“ ir pagal ją atlikti namų darbus (liejinys „Vaiduoklis“, kurį akvarėle išliejo Eva) bei atlikti 5 užduotis konkurso metu. Po visų užduočių komisija paskelbė, kad mūsų „Knygskaičiai“ pelnė „Knygų tekstų ekspertų“ vardą.

2021-05-07 Skaityti plačiau

Tau, Mamyte, visos gėlės!

Priešmokyklinės grupės mokiniai kruopščiai ruošėsi Mamyčių dienai. Vaikai pasakojo apie savo mamytes, kokios jos mielos, mylinčios, pasakas sekančios, gardžiai gaminančios, ir kaip vaikai padeda atlikti paprasčiausius darbus.
Visą dėkingumą vaikai suėjo į piešinius, atvirutes "Tau Mamyte, visos gėlės!"
Linkime Mamytėms Laimės, Džiaugsmo ir Sėkmės!

2021-05-02 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)