Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

PAMOKOS KITAIP. Tradiciniai lietuvių liaudies žaidimai ir pramogos kiekvienam mokiniui

Pasinaudojus kultūros paso teikiama paslauga kiekvienam 1-8 klasių mokiniui buvo sudaryta galimybė sužinoti daugiau apie tradicinius lietuvių liaudies žaidimus ir kitokias pramogas. Mokiniai galėjo pasimatuoti ir pabandyti pavaikščioti su klumpėmis, sužinojo kas yra „ūžynė“, kaip teisingai mojuoti botagėliu. Daug džiaugsmo suteikė komandiniai žaidimai. Edukacijos pabaigoje kiekvienas dovanų gavo po birbynę. Programos edukatorius maloniai sutiko priimti pasižvalgyti ir pačius mažiausius mūsų progimnazijos ugdytinius – priešmokyklinės grupės vaikus.

2020-10-16 Skaityti plačiau

PUG grupė Laikrodžių muziejuje

Spalio 7 dieną PUG grupė vyko į Klaipėdos laikrodžių muziejų. Vaikai sužinojo kaip senovėje buvo matuojamas laikas. Pagal šešėlio padėtį, Saulės laikrodžiai turėjo vieną rodyklę. Ugnies laikrodžiais laikas buvo skaičiuojamas pagal tai, per kokią trukmę sudega dagtis, žvakė arba aliejus.
Priešmokyklinukai dalyvavo edukacinėje pamokėlėje „Mano laikrodukas“. Kiekvienas kūrė savo laikroduką. Kurdami laikroduką vaikai įtvirtino žinias kas yra valanda, minutė, sekundė.

2020-10-15 Skaityti plačiau

Europos kalbų diena

Nuo 2001 metų kasmet rugsėjo 26 d. yra švenčiama Europos kalbų diena. "Europa yra turtinga savo kalbomis – šiame žemyne yra daugiau nei 200 vietinių kalbų. Kalbų mokėjimas yra svarbus jų atpažinimui, naudojimui ir saugojimui. O kitų kalbų mokymasis yra būdas, padedantis mums geriau suprasti vieniems kitus ir išvengti kultūrinių skirtumų." Tad rugsėjo 25 dieną ,,Smeltės“ progimnazijoje vyko integruotos veiklos šiai dienai paminėti.

2020-10-07 Skaityti plačiau

Mokinių darbų paroda „Mūsų širdies dalelė Mokytojams“


Kviečia augti dvasia ir protu,
Moko būti pačiu savimi,
Ji vis žadina laisvę žmonių,
Ji vis ten, kur vaikystė žavi.

Kas ji?

Mokytojo širdis

Pasaulinė mokytojų diena kasmet minima spalio 5 d. ir yra skirta pagerbti mokytojus. Pagal UNESCO, ši diena skirta pažymėti mokytojų indėlį į mokslą ir jo plėtrą. Tą dieną pasaulyje pedagogus pagerbia apie 100 valstybių.

2020-10-06 Skaityti plačiau

Ekskursija į Pempininkų biblioteką

Rugsėjo 25 d. Priešmokyklinės ugdymo grupės mokiniai vyko į ekskursiją Pempininkų biblioteką vaikų skyrių „Gerviukas“. Vaikai susipažino su knygų gatvėmis - „Naujos knygos“, „Lietuvių kalbos knygos“, „Populiariosios literatūros“, „Užsienio rašytojų“, „Pasakų“. Sužinojo kaip knygutes padėti, kad švariomis rankomis jas galima skaityti. Bibliotekininkės mokiniams pasakojo kam reikalinga skaitytojo kortelė ir gautas čekis, kuris parodo kada knygą grąžinti. Labai mokiniams patiko žaidimas „Skolininkas“, susidomėjo garsinėmis knygelėmis, stebėjo savo darbelius parodoje „Rudens spalvos“, patys gamino knygutes.

2020-09-29 Skaityti plačiau

Informacija norintiems gauti socialinę paramą

Prasidėjus naujiems mokslo metams, Klaipėdos miesto gyventojai kviečiami teikti prašymus dėl mokinių nemokamo maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti.

Šiuo metu nemokami pietūs (mokiniams nuo 2 klasės) ir parama mokinio reikmenims įsigyti (visiems mokiniams) gali būti skiriama, jeigu šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės kaip 187,50 Eur arba išimtiniais atvejais, jeigu pajamos vienam asmeniui per mėnesį neviršija 312,50 Eur dydžio. Išimtiniai atvejai - kai motina ar tėvas vieni augina vaikus; šeimoje auga trys ir daugiau vaikų; mokinys yra neįgalus arba bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų yra neįgalus; mokinys patiria socialinę riziką arba mokinį augina bendrai gyvenantys asmenys, patiriantys socialinę riziką; šeima dėl sunkios ligos, nelaimingo atsitikimo patyrė (patiria) papildomų išlaidų dėl būtinų sveikatos priežiūros paslaugų, vaistų, medicinos priemonių ir pan. ar nelaimingo atsitikimo (gaisro, stichinės nelaimės, nusikalstamos veiklos, nukentėjus dėl ekstremaliosios situacijos ir karantino, padarinių patyrus (patiriant) nepalankias ekonomines ir finansines pasekmes) ar kt.

2020-09-27 Skaityti plačiau

Motyvuojančios sportuoti pertraukos

Šią savaitę trečiadienį ir penktadienį karatė mokyklos „Shodan“ treneriai pakvietė visus pradinukus aktyviai praleisti pertraukas stebint pasirodymą ir bandant patiems atlikti karatė smūgius. Pasirodymai visiems labai patiko. Geriausias būdas motyvuoti sportuoti – asmeninis pavyzdys.

2020-09-23 Skaityti plačiau

Išvyka į KU Botanikos sodą

PUG grupės vaikučiai 2020-09-10 dieną vyko KU Botanikos sodą. Vyko edukacinė veikla tema: „Prieskoniniai augalai“.
Vaikai ne tik galėjo paliesti, pauostyti, bet ir paragauti prieskoninių augalų. Tai ir raudonėlis, ir mėta, ir čiobrelis, ir rozmarinas ir kt. Prieskoniniai augalai virto savotiška terapija pažinimo sode.
Pasivaikščiojome neįprastu taku: menininkės A.R.Pečeliūnienės pagamintu lėlių taku. Lėlės įkurdintos
gamtos puošmenomis apipavidalintuose nameliuose seka pasakas vaikams.

2020-09-14 Skaityti plačiau

Mokslo ir žinių diena

Ir vėl rugsėjis veržiasi pro langus,

Neša klasėn juoką ir žodžius.

Skambutis ...

„...din – di – lin...“ kviečia visus.


,,Smeltės” progimnazija laukia visų savo mokinių

Mokslo ir žinių diena rugsėjo 1 d.


9.30 val. 2 – 4 kl. mokiniams pirmoji mokslo metų pamoka (renkamės į nurodytas klases)

10 val. 5-6 kl. mokiniams pirmoji mokslo metų pamoka (renkamės į nurodytas klases)

1 klasės mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai į klases renkasi nuo 10.10 val. iki 10.15val. (renkamės į nurodytas klases)

10.20 val. 1 klasės mokiniams ir priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniams pirmoji mokslo metų pamoka

11.00 val. 7-8 kl. mokiniams pirmoji mokslo metų pamoka (renkamės į nurodytas klases)

2020-09-01 Skaityti plačiau

Pradinių klasių mokinių tėvelių dėmesiui

Jei pageidaujate, kad jūsų vaikas lankytų pailgintos dienos grupę nuo 13 val. iki 17 val kasdien prašome parašyti prašymą. Grupė pradės veikti nuo rugsėjo 7 d.

Prašymus parašyti bus galima rugsėjo 1-3 d. prie budėtojos nuo 10 val. iki 12 val.

Lankyti pailgintą dienos grupę gali visi norintys 1 kl. mokiniai ir socialinę paramą gaunančių šeimų 2-4 kl. mokiniai.

Grupė socialinę paramą gaunančioms šeimoms yra nemokama.

2020-08-31 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)