Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Projektinis darbas „Kuriu Lietuvą“

6a, 6b, 6c, 6g klasių mokiniai dalyvavo projekte „Kuriu Lietuvą“. Mokiniai iš priemonių, kurias rado namuose, kūrė Lietuvos žemėlapį. Darbui panaudojo maisto produktus, sagas, siūlus, žaislus. Kviečiu pasigrožėti.

2020-12-18 Skaityti plačiau

Kas yra epidimiologiniai tyrimai?

Pateikiame filmuką, kuriame labai aiškiai pateikta informacija apie epidemiologinius tyrimus dėl COVID19. Būkite sveiki.https://www.facebook.com/103689778236115/posts/118744773397282/


2020-12-17 Skaityti plačiau

Advento laikotarpis

"Smeltės" progimnazijos Priešmokyklinio ugdymo grupės mokiniai gruodžio 8d. laukė Kalėdų. Belaukdami susipažinome su Advento laikotarpiu. Kūrėme Advento kalendorių, gaminome žaisliukus eglutei - angeliukus, pynėme Advendo vainiką, kuris nepaprastas ir įdomus-tiesė savo kelią į šviesą, visada žaliuojančias ir ilgaamžiškumą reiškiančias eglės šakeles, medžiai duoda vaisius ir sėklas, nuo suteikiančios šilumos skleidžiasi kankorėžiai, obuoliai - sveikatai, mandarinai ir gardumynai turtingumui. Kad namai kvepėtų Kalėdomis puošėme mandarinus.

2020-12-17 Skaityti plačiau

„Pagarbių žodžių ir poelgių mėnuo“

2020 m. lapkričio mėnesį skyrėme prevencijai. Pavadinome jį „Pagarbių žodžių ir poelgių mėnesiu“. Išsikėlėme tikslą – motyvuoti progimnazijos bendruomenę pagarbiai elgtis.
Dar spalio mėnesį 5-8 klasių mokiniai kūrė motyvuojančius tinkamai elgtis plakatus (žr. nuotraukas). Jie buvo iškabinti mokyklos erdvėse.
Ant kiekvienų įėjimo durų iškabinome raginimus sveikintis. Pastebėjome, kad akcija „Laba diena kiekvienam“ skatino mokinius sveikintis su kiekvienu sutiktu žmogumi mokykloje.

2020-12-16 Skaityti plačiau

Pasaulinė Antikorupcijos diena

Gruodžio 9-ąją minima Tarptautinė Antikorupcijos diena.

Mokiniai dalyvavo pamokoje “Esu sąžiningas”.  Klausėsi pranešimo, diskutavo, kūrė plakatus.
7a mokiniai, kartu su kitomis “Sąžiningų mokyklų” tinklo narėmis,  jungėsi į  interaktyvų  užsiėmimą  su Jurgiu Didžiuliu, kuriame muzikos pagalba kalbėjo apie korupciją.

2020-12-14 Skaityti plačiau

„Žiemos stebuklai“

Šaltasis metų sezonas – žiema – dažnam asocijuojasi su niūrumu, trumpa diena ir ilgais tamsiais vakarais. Tačiau žiema gali būti ir nuostabi – pilna balto sniego švytėjimo, akį traukianti pusnimis nuklotais kraštovaizdžiais, o taip pat ir kvepianti kalėdiniu pyragu ir imbieriniais sausainiais.
Karpinių būrelio mokiniai kviečia aplankyti virtualią parodą „Žiemos stebuklai“. Darbeliuose atsiskleidžia žiemos grožis, paskatinantis kiekvieną apsidairyti aplinkui, sustoti nors akimirkai ir pamatyti žiemos kuriamus stebuklus. Žiemos stebuklai tesušildo kiekvieną...

2020-12-14 Skaityti plačiau

Advento vainiko pynimas

Nuo senų laikų Advento laikotarpis visiems buvo šventas, pilnas susikaupimo, ramybės ir laukimo metas. Tad gruodžio 2 d. 3a klasės mokiniai dalyvavo atviroje integruotoje pasaulio pažinimo – tikybos – muzikos pamokoje „Advento vainiko pynimas“. Pamokos metu jie pasidalijo mintimis apie Adventą, deklamavo eiles.

2020-12-04 Skaityti plačiau

Pasaulinė sveikinimosi diena

Lapkričio 21-ą dieną mūsų progimnazijos 5 ir 7 klasių mokiniai minėjo – PASAULINĘ SVEIKINIMOSI DIENĄ. Ši diena buvo sumanyta 1973 m., kai didžiųjų pasaulio valstybių žmonės dėl šaltojo karo aplinkybių buvo susipriešinę, mažai bendravo. Du broliai iš JAV visam pasauliui tada išplatino žinią, skatinančią maloniai sveikintis, šypsotis ir bendrauti.
Pandemijos akivaizdoje mums visiems trūksta nuoširdžių ir malonių pašnekesių su draugais. Todėl mokiniai, minėdami šią dieną, rengė nuotolinę akciją „Pasveikinkim vieni kitus!“, rašė laiškelius savo išsiilgtiems draugams.

2020-11-28 Skaityti plačiau

Vaikų jogos pamokos ONLINE

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai gruodžio 3, 7, 9, 15 d. (13.00 – 13.30) skelbia jogos užsiėmimus vaikams nuotoliniu būdu.
Nuotolinių užsiėmimų tikslas – stengtis motyvuoti, kad visa šeima būtų fiziškai aktyvesnė ir kartu praleistų kuo daugiau laiko (ypač– fiziškai aktyviai). Tyrimai rodo, kad daugiau nei pusė Lietuvos mokinių tėvų nėra praleidę fiziškai aktyvaus laiko kartu su savo vaikais. O tai galėtų pagerinti ne tik bendrą šeimos fizinį aktyvumą, bet ir tėvų bei vaikų tarpusavio santykius.

2020-11-25 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname 4b klasės mokinę Gytę Kulikauskytę (muzikos mokytoja R.Milašienė), lapkričio 11 d. respublikiniame muzikos konkurse „Muzika kitaip 2020", laimėjusią 1 vietą.

2020-11-24 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)