Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Piešinių konkursas „Laimingas vaikas”

Birželio 1-ąją visame pasaulyje minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena – tai priminimas mums, suaugusiems, kad turime saugoti ir gerbti mažųjų teises. Pirmoji, ir viena svarbiausiųjų, – visi vaikai turi teisę gyventi nieko nebijodami; nebijodami būti savimi, būti tokiais, kokie yra, ir augti saugioje, juos priimančioje aplinkoje.
Šiai dienai paminėti „Smeltės” progimnazijos mokiniai dalyvavo piešinių konkurse „Laimingas vaikas”. Mokinių kūrybiškuose piešiniuose atsispindi kiekvieno asmeninis laimės jausmas…

2020-06-01 Skaityti plačiau

Kviečiame skirti iki 2% paramos mūsų mokyklai!

Esame dėkingi už Jūsų skirtą paramą „Smeltės“ progimnazijai. Šiuos pinigus, vykdydami savo įsipareigojimus, panaudosime progimnazijos aktų salės garso aparatūros įsigijimui kuri užtikrintų kokybišką garsą mokinių koncertų, renginių metu. Nekantriai laukiame aktų salės remonto, kuris vyks vasaros atostogų metu. Tikimės, kad pasitiksime naujus mokslo metus su suremontuota aktų sale kurioje bus įrengta moderni garso aparatūrą. „Smeltė“ auga ir modernėja, tačiau lėšų vis dar trūksta, kad galėtume įvykdyti visus sumanymus.

Kviečiame mokinių tėvelius, mokytojus, mokyklos darbuotojus ir visus neabejingus progimnazijos gerovei ir šiemet 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) skirti „Smeltės“ progimnazijai. Lėšas panaudosime vieno technologijų kabineto remontui bei reikalingos šiuolaikiškos įrangos įsigijimui.

2020-05-31 Skaityti plačiau

Tėvelių ir mokinių dėmesiui!

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. gegužės 6 d. nutarimo Nr. 451 “Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimo Nr. 207 “Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo” pakeitimo 1.26 punktu, karantinas pratęsiamas iki 2020 m. gegužės 31 d.


2020-05-31 Skaityti plačiau

Paskutinis mokslo metų iššūkis su Sveikatiada

Kviečiame, paskutinį šių mokslo metų SVEIKATIADOS iššūkį, laimėti kartu! Gegužės mėnesį ,,Sveikatiados“ projektas kviečia mokinius į iššūkį ,,Renkuosi sveikatai palankius užkandžius!". 7-8 klasių moksleiviai priėmė ir įvykdė jį - pateiktos gražios, smagios ir spalvingos užkandžių kompozicijos.
Tereikia įeiti į nuorodą ir atiduoti savo balsą vienu paspaudimu PATINKA! Užtruksite vos kelias sekundes, susitelkime ir laimėkime! Juk mes GALIME!

2020-05-25 Skaityti plačiau

Sveikiname Domantą ir Dominyką!

Gegužės mėnesį baigėsi virtualus miesto istorijos pažinimo projektas „Sukurk memą apie Mėmelį“, į kurį Moksleivių saviraiškos centras buvo pakvietęs miesto progimnazijų ir gimnazijų moksleivius. Mokiniai du mėnesius gilino istorijos žinias apie Klaipėdą, rinko nuotraukas, kūrė memus. Mūsų progimnazijos aštuntokai nenusileido gimnazistams - tarp paskelbtų šešių mieste geriausių memų autorių ir mūsų aštuntokai – Domantas Kinčius ir Dominykas Šiaulys (8c klasė).
Džiaugiamės Domanto ir Dominyko kūrybingumu bei žiniomis apie gimtąjį miestą.

2020-05-24 Skaityti plačiau

Sveikiname Arną Venį!

Gegužės 18 dieną Klaipėdoje vyko viktorina „Dingęs miestas“, kurią paskelbė Moksleivių saviraiškos centras, pakvietęs dalyvauti miesto progimnazijų ir gimnazijų moksleivius. Mūsų progimnazijos septintokai ir aštuntokai noriai įsijungė į šią viktoriną – domėjosi senosios Klaipėdos istorija, jos praeitimi, senaisiais miesto pastatais. Visus viktorinos klausimus atsakė ir I vietą užėmė Arnas Venys (8c) (mieste buvo kelios pirmos vietos). Tik 1 tašku nusileido ir užėmė II vietą šie mokiniai: Vytautė Bartkevičiūtė ir Arminta Zaburaitė (7b), Marta Zacharova (8a), Justė Gabalytė ir Domantas Kinčius (8c). Džiaugiamės mūsų mokiniais.

2020-05-24 Skaityti plačiau

Mano šeima – Klaipėdos jėga

2020-05-13/15d. Klaipėdos Šeimos centro FB paskyroje vyko miesto ugdymo įstaigų piešinių paroda – konkursas “Mano šeima – Klaipėdos jėga 2020”. Konkurse dalyvavo ir 38 mūsų progimnazijos moksleiviai. Jų piešiniai apie šeimą taip pat puikavosi parodoje ir rinko žiūrovų balsus – patiktukus “Like”.
Balsavimui pasibaigus, išgirdome puikiausią naujieną. Tarp trijų, didžiausio žiūrovų palaikymo sulaukusių piešinių autorių, du yra mūsų mokyklos mokiniai - Jokūbas Eidukaitis (2d kl.) ir Tautvydas Šalkauskas (2d kl.), o iš keturių - Šeimos centro simpatijas užkariavusių darbelių autorių – ir 5a klasės mokinys Benediktas Lygnugaris . Jie bus apdovanoti Klaipėdos Šeimos centro prizais.

2020-05-18 Skaityti plačiau

Virtuali 1 – 4 klasių mokinių karpinių paroda „Pavasario žingsniai“

Pavasaris žengia per Lietuvą. Diena ilgėja, saulutė vis aukščiau pakyla, gamta bunda... Stebime pavasario atsargius žingsnius. Akį džiugina besiskleidžiantys gėlių žiedeliai, malonu klausytis sugrįžusių paukštelių balsų...
Smagu stebėti pavasario žingsnius ne tik gamtoje, bet ir mokinių karpiniuose. Pasidžiaukime kartu...

2020-05-17 Skaityti plačiau

Aktyvus dalyvavimas Sveikatiados iššūkyje

Visą balandžio mėnesį mokyklos bendruomenė labai aktyviai dalyvauja penktajame ,,Sveikatiados“ projekto iššūkyje „Pieno tūsas“. Mokiniai gamino pieno kokteilius, vaisių salotas, gardino varškę uogomis ir kitaip stengėsi įtraukti pieno produktus į savo mitybą. Iššūkį priėmė ir progimnazijos mokytojų ir specialistų komanda su trumpa pamoka apie pieną.

Kviečiame skirti Jūsų kelias minutes ir paspausti nurodytas nuorodas, kuriose reikia surinkti kuo daugiau balsų (reikia paspausti „Patinka“ nuorodoje). Facebook draugų balsų pagalba bus atrinkta po vieną ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigą, likusias 8 atrinks „Sveikatiados“ komisija. Laimėtojai bus skelbiami BALANDŽIO 30 D.

2020-04-27 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)