Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Penktokų popietė

Š.m spalio 18d. vyko penktų klasių popietė „Aš penktokas“, kurią organizavo ir pravedė aštuntų klasių mokiniai. Renginio metu Liuciferio klampynėje penktokai rungėsi su GĖRIU ir BLOGIU. Atlikus visas rungtis paaiškėjo, jog nugalėjo GĖRIS ir DRAUGYSTĖ. Visų nuotaika buvo linksma ir pakilėta.

2019-10-20 Skaityti plačiau

Ekskursija po smulkiojo verslo karalystę

Spalio 18 d. 2a klasės mokiniai lankėsi Naujajame turguje – didžiausioje turgavietėje Klaipėdoje. Šioje smulkiojo verslo karalystėje vaikai sužinojo įdomių istorijos faktų, turėjo galimybę pamatyti, kaip vyksta prekyba, susipažinti su prekybininko profesija, sužinoti, kaip įvairūs produktai pasiekia prekystalius. Mažieji keliavo po paviljonus, aktyviai dalyvavo viktorinoje, spėliodami, ką galima ir ko negalima nusipirkti turguje. Interaktyvios ekskursijos metu atliko orientacines užduotis ir laimėjo puikių prizų.

2019-10-20 Skaityti plačiau

#walk15 iššūkio laimėjimas

Vaikščiojimas – pati natūraliausia žmogaus veikla. Kasdien suaugęs žmogus turi suvaikščioti apie 10000 žingsnių. Žingsnių skaičių gali parodyti nešiojamos išmanios apyrankės/laikrodžiai ar išmanieji telefonai. Mokiniams buvo pasiūlyta gegužės-rugsėjo mėnesiais aktyviai vaikščioti ir fiksuoti savo žingsnius išmaniųjų telefonų pagalba, parsisiuntus #walk15 programėlę. Taip pat visa mokykla prisijungė šioje programėlėje mestu iššūkiu ir stengėsi būti daugiausia vaikščiojanti Lietuvos mokykla.
Rugsėjo 28 d. Klaipėdos miesto Smeltės progimnazijos atstovai vyko į Kauną. Jame vyko #walk15 eitynės ir masiškiausiai einančios šeimos, miestų, mokyklų ir įmonių apdovanojimai. Mokyklų kategorijoje Smeltės progimnazijai atiteko I vietos apdovanojimas. Taip pat gauti ,,Bonduelle‘‘ įsteigti prizai. Šie prizai buvo išdalinti 6-8 kl. mokiniams, kurie aktyviausiai dalyvavo šiame iššūkyje.

2019-10-16 Skaityti plačiau

Sveikatiados fizinio aktyvumo iššūkis

Mokykla šiais mokslo metais aktyviai dalyvauja Sveikatiados projekte. Sveikatiada  - tai ilgalaikis sveikos gyvensenos ugdymo projektas, suteikiantis vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą. Projekto metu organizuojami vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu moksleiviai plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse. Šiemet numatomi 8 iššūkiai, kuriuose mokykla stengsis aktyviai dalyvauti ir įtraukti visą bendruomenę.

2019-10-16 Skaityti plačiau

Paroda „Prisiminimų albumą atvertus ...“

Spalio 4d. mokyklos muziejaus būrelio nariai surengė fotografijų parodą „Prisiminimų albumą atvertus...“. Paroda susilaukė ypatingo visų susidomėjimo. Mokytojų dienos proga, mūsų mokyklos mokytojai ir mūsų mokykloje dirbantys kitų sričių specialistai, mielai sutiko pasidalinti nepakartojamomis ir brangiomis akimirkomis iš savo mokyklinių metų. Buvo šilta, jauku ir jautru.

2019-10-10 Skaityti plačiau

Džiaugiamės ir sveikiname

Mokytojų dienos proga „Smeltės“ progimnazijos pradinių klasių mokytoja Viktorija Dozorec buvo apdovanota Švietimo skyriaus padėkos raštu už nuoširdų, kūrybingą ir profesionalų darbą.

2019-10-09 Skaityti plačiau

Mokytojų diena - tėvelių ir svečių pamokos

Jau tapo tradicija Mokytojų dienos proga į pamokas pasikviesti svečius. Įvairias ir kūrybingas pamokas mokiniams vedė tėveliai ir įvairių miesto įmonių atstovai. Mokiniams tai žinios, emocijos ir įspūdžiai, o „naujiems mokytojams“ iššūkis.
Dėkojame visiems prisidėjusiems prie „Smeltės“ tradicijų puoselėjimo.

2019-10-09 Skaityti plačiau

Tarptautinė Mokytojų diena mokykloje

Ruduo... Krenta rudeniškai pasipuošę lapai...
Spalio 4 d. nuo pat ryto, skambant linksmai muzikai, aštuntokai pasitiko ir sveikino mokytojus gėlėmis profesinės šventės proga. Mokyklos mokytojus pasveikino pirmokėliai, mokyklos direktorius Arūnas Matuzas, mokyklos tarybos pirmininkė Evalda, profesinės sąjungos pirmininkė Renata ir aštuntų klasių auklėtojos. Ypač buvo pagerbti mokytojai, švenčiantys savo darbo jubiliejus.
Šventė mokytojams tęsėsi Drevernoje, edukacinėje išvykoje „Žuvies kelias“. Buvo linksma ir smagu.

2019-10-09 Skaityti plačiau

LR Konstitucijos egzaminas

Šių metų spalio 3 dieną visi šalies piliečiai buvo kviečiame pasitikrinti Konstitucijos žinias. Mūsų mokyklos moksleiviai taip pat norėjo pagilinti savo žinias apie pagrindinį Lietuvos įstatymą – Konstituciją. Egzamine dalyvavo 23 mokiniai iš 5-8 klasių. Daugiausiai taškų surinko ir į antrąjį egzamino etapą pateko 7a klasės mokinė Mantė Bidvaitė.
Dėkojame visiems dalyvavusiems ir linkime Mantei sėkmės antrame etape.

2019-10-06 Skaityti plačiau

Užsiaugink drugelį pats

3a kl. mokiniai mokslo metus pradėjo dalyvaudami projekte „Užsiaugink drugelį pats“, kurio metu vaikai stebėjo neįtikėtiną „Caligo memnon“ drugelių kerintį ir nuostabų gyvenimo ciklą.
Jau rugsėjo 5 dieną klasėje vaikai rado 8 drugių vikšrus, kurie beveik 2 savaites maitinosi kanų lapais. Krepšį su vikšrais valė patys mokiniai. Stebėjome, kaip vikšrai susivyniojo į kokonus ir buvo lėliukių fazėje. Labai laukėme jų virsmo į drugelius. Ir vieną rytą mus pradžiugino pirmasis drugelis. Po kelių dienų dar vienas ir dar… Kiek visiems buvo džiaugsmo. Juo dalijomės ir su kitų pradinių klasių mokiniais, mokytojomis.

2019-10-02 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)