Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Atvelykis su „Smeltuže“

Balandžio 24 d. į Klaipėdos senamiestį susirinko gausus būrys vaikų, tėvelių, senelių, draugų. Čia šventėme Atvelykį (vaikų Vėlykėles). Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ ne tik koncertavo šventėje, bet ir muzikavo, žaidė, rideno margučius, margino kiaušinius, meistravo, piešė, išbandė save įvairiose etno pramogose.
Ačiū visiems, sukūrusiems šį džiaugsmą.

2022-04-25 Skaityti plačiau

Bundantis pavasaris

Po žiemos visi pasiilgstame šilumos, saulės, pavasario ir spalvų... Bundanti gamta su kiekviena pavasario diena atneša mums saulę ir šviesą.
Kviečiame aplankyti parodą ir pasidžiaugti karpinių būrelio „Karpinukas“ mokinių darbais. Tegu pasidžiaugia Jūsų akys ir širdys pavasario spalvomis....

2022-04-24 Skaityti plačiau

Sulaukėm Velykų - rid rid margučiai

"Smeltės" progimnazijos priešmokyklinukai, laukdami gražiausios pavasario šventės - Velykų, visus stebino vaikų užsidegimas, atliekant piešinius, darbelius - "Viščiukų šeimyna", kiaušinių marginimas - taškeliais, lašeliais, įvairiomis linijomis, sudarydami įvairius ornamentus, kiškučiais su krepšeliais.
Gal Velykų bobutė pastebės! O taip, pastebėjo ir apdovanojo!
Užėję į klasę, visi džiaugėsi ir gyrė mūsų vaikų darbelius!

2022-04-20 Skaityti plačiau

Instrumentinės muzikos festivalis „Varpo aidas“

Balandžio 15d. mokyklos folklorinio ansamblio „Smeltužė“ instrumentinė grupė ir Gitaristų ansamblis dalyvavo XXI -ame instrumentinės muzikos festivalyje „Varpo aidas“, kuriame laimėjo „Kūrybiškiausio atlikimo“ ir „Tautiškiausio atlikimo“ nominacijas.
Sveikiname.

2022-04-19 Skaityti plačiau

Lietuvių k. konkursas

Balandžio 13d. progimnazijoje vyko 2-3 klasių mokinių lietuvių k. konkursas "Gramatikos šalyje". I-mas vietas laimėjo 2a kl.mokinė Neringa Glinskytė ir 3c kl.mokinė Gailė Šumbrauskytė. II-as vietas pasidalino Eva Paulauskytė (2d), Kamilė Toliušytė (3c) ir Edvinas Jokužys (3b). 3-čios vietos atiteko Augustei Balsytei (2a), Gabrieliui Saprykinui (2b), Erikai Sydoryuk (2d) ir Emai Raupytei (3a). Sveikiname nugalėtojus ir dalyvius.

2022-04-19 Skaityti plačiau

Varžėsi mokyklos antrokai

Balandžio 7 d. progimnazijoje įvyko antrokų matematikos olimpiada. Nedrąsiai į 2d klasę rinkosi mokiniai. Iš kiekvienos klasės atėjo po tris geriausius matematikus. Jie norėjo išsiaiškinti, kuris iš jų yra pats stipriausias „skaičių šalyje“. Mokinių laukė 16 nelengvų uždavinių. Visi sprendė labai susikaupę. Paaiškėjo, kad pirmą vietą iškovojo 2c klasės mokinė – Sofija Anapolskytė, 2 vietą – 2d klasės mokinys Aras Anužis, 3 vietas – 2a klasės mokinė Emilija Džiugaitė ir 2c klasės mokinys Džiugas Baranauskas. Sveikiname nugalėtojus ir dalyvius.

2022-04-14 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į Klaipėdos apskrities priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą

2022-04-13d. 8b klasės mokiniai ir klasės vadovė L.Iljinienė lankėsi Klaipėdos apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje bei dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Ugniagesių darbo ypatumai“. Tarnybos darbuotojai papasakojo mokiniams apie tai , kuo yra svarbi ugniagesio gelbėtojo profesija, kokiomis savybėmis turi pasižymėti žmogus, atliekantis šį darbą ir kokia įranga jis privalo išmokti naudotis. Taip pat aštuntokams buvo suteikta naudinga informacija apie gaisrų priežastis bei gesinimo būdus.

2022-04-14 Skaityti plačiau

Nepamokinė diena

Antradienį mokykloje vyko nepamokinė diena "Saugok gamtą".
Mokiniai žiūrėjo pristatymą "Rūšiuoti vertą", diskutavo apie rūšiavimo svarbą ir taisykles, žinias įtvirtino žaisdami Kahoot žaidimą, kūrė plakatus, puošė klasės duris, tvarkė mokyklos aplinką.

2022-04-14 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)