Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Tolerancijos miestas

Norėdami įtvirtinti žinias apie gimtąjį miestą Klaipėdą, vaikai pasakojo apie miesto simbolį - burlaivį „Meridianą“, apie „Juodąjį vaiduokliuką“, „Kaminkrėtį“ ir stebuklingą sagą, kurią palietus aplankys
laimė ir kitus simbolius.
Mūsų tolerancijos miestas spalvotas, jame viešpatauja Vaikystė, Džiaugsmas, Laimė, Pagarba.

2021-11-15 Skaityti plačiau

Projektas „Aktyvi bendruomenė“

„Smeltės“ progimnazija aktyviai įsitraukia į projektus, skatina mokinius aktyviai dalyvauti sveikatinimo programose. Šiais mokslo metais skatinami ne tik mokiniai, bet ir mokytojai.
Mokytojai dalyvauja projekte: SRF-FAV-2021-1-0350
„Aktyvi bendruomenė“ – fizinio aktyvumo programa skirta sėdimą darbą dirbantiems žmonėms, organizatorius „Ginsvė“ sveikatingumo studija.

2021-11-15 Skaityti plačiau

Džiaugiamės

Mūsų mokyklos 3c, 6a ir 7g mokiniai prisijungė prie tarptautinės iniciatyvos #matautave .
Ačiū mokytojoms Irmai, Jurgitai, Indrei ir Raimondai.

2021-11-14 Skaityti plačiau

„Mano mylimas miestas – Klaipėda“

Klaipėdos Imanuelio Kanto bibliotekos jaunimo skyriuje pristatėme „Smeltės“ progimnazijos 8-tos klasės mokinių, dabar jau mokyklos absolventų, (dailės mokyt. Žaneta Janulytė-Slankauskienė) pirmuosius tapybos bandymus sukurtus nuotolinio mokymo metu. Ši paroda – patvirtinimas, kad karantinas ir izoliacija negali nustelbti kūrybos versmės ir meilės gimtajam miestui – Klaipėdai, kuri kitąmet ruošiasi paminėti 770 metų įkūrimo jubiliejų.

2021-11-05 Skaityti plačiau

Projektas

"SuperS" komanda toliau dalyvauja projekte "Sveikata visus metus" ir visą spalio mėnesį vykdė iššūkį "Kiekviename žmoguje yra Saulė, tik leiskit jai šviesti"! Mokytojos ir mokiniai jungėsi į vairias veiklas ir akcijas taip nušviesdami progimnaziją kitomis spalvomis, pilnomis gėrio spalvomis!

2021-11-04 Skaityti plačiau

Projektas

Norime prisiminti vasarą ir pasidžiaugti, jog 6a klasės mokiniai („SuperS“ komanda) buvo labai aktyvūs ir dalyvavo visuose vasaros „Sveikata visus metus“ iššūkiuose.
Taip pat džiaugiamės, jog visi 3 įveikti vasaros iššūkiai buvo atrinkti tarp geriausiųjų darbų.

2021-11-03 Skaityti plačiau

Dėmesio!

Informuojame, kad 1-8 kl. mokiniams rudens atostogos prasideda 2021-11-03 ir baigiasi 2021-11-09.

2021-11-02 Skaityti plačiau

Klimato kaitos savaitės

Spalio pabaigoje mokykloje vyko Klimato kaitos savaitės veiklos. 5-8 klasių mokiniai dalyvavo Klimato kaitos moksleivių protmūšyje, kūrė Minčių žemėlapius ir diskutavo, kaip gali prisidėti prie taršos mažinimo.

2021-10-28 Skaityti plačiau

XIII-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras…”

Šiais metais XIII-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras…”, skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui, buvo organizuojamas nuotoliniu būdu. Džiaugiamės, kad dalyvaujančių festivalyje nemažėja, bet gaila, kad kai kuriems dalyviams dalyvauti sutrukdė liga.

2021-10-26 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)