Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Adventinė vakaronė

Folklorinio ansamblio „Smeltužė“ vaikai gruodžio 16 d. rinkosi į Adventinę vakaronę, kurioje ne tik prisiminė šio laikotarpio tradicijas, papročius, bet ir smagiai praleido laiką žaisdami įvairius adventui tinkančius žaidimus, mindami mįsles.

2021-12-17 Skaityti plačiau

Paroda „Kalėdų eglutė“

Nuo gruodžio 15d. progimnazijos I aukšto foje vyksta 5-7 klasių integruota IT, matematikos ir dailės dalykų mokinių darbų paroda „Kalėdų eglutė“. Mokinių darbai atlikti naudojant geometrines figūras, skaičius, fraktalus.

2021-12-17 Skaityti plačiau

Kaip paprastas popierius virsta stebuklu

Lapkričio 16d. Priešmokyklinės grupės mokiniai dalyvavo Mokinių saviraiškos centro organizuojamoje parodoje "Stebuklingas popierius", kuri vyko l.Kanto Pempininkų bibliotekoje.
Su mokytoja Rasa lankstė peliukus - "Stebuklingas peliukų pasaulis", su mokytoja Gražina - sraiges " Sraigių karalystė".
Mokiniai labai džiaugėsi patys išvydę savo darbelius parodoje ir buvo apdovanoti diplomais.
Paprastas popierius gali virsti stebuklu!

2021-12-17 Skaityti plačiau

Sveika, balta žiemuže...

Šaltasis metų sezonas – žiema – dažnam asocijuojasi su niūrumu, trumpa diena ir ilgais tamsiais vakarais. Tačiau žiema gali būti ir nuostabi – pilna balto sniego švytėjimo, akį traukianti pusnimis nuklotais kraštovaizdžiais, o taip pat ir žiemiškomis pramogomis, kvepianti kalėdiniu pyragu ir imbieriniais sausainiais.
Dekoratyvinių karpinių būrelio „Karpinukas“ 1-4 klasių mokiniai kviečia aplankyti virtualią parodą „Sveika, balta žiemuže...“.

2021-12-16 Skaityti plačiau

Pasidabinusi progimnazija

„Smeltė“ progimnazija šv. Kalėdas pasitinka pasidabinusi! Mokyklos mokiniai ir mokytojai ilgas valandas karpė, klijavo ir puošė... Šių metų puošybos tema – „Senoji Klaipėda“ skirta artėjančiam 770-ajam Mūsų miesto jubiliejui.

2021-12-15 Skaityti plačiau

„Važiavo žiema ledo tiltu ir vežėsi pusmaišį miltų“

Gruodžio mėn. prasidėjo tikroji kalendorinė žiema. Priešmokyklinio amžiaus mokiniai labai džiaugėsi pirmu iškritusiu sniegu. Žinių apie žiemą sėmėsi vartydami knygutes, žiūrėdami filmuotą medžiagą.
Savo kūrinius kūrė pasitelkdami įvairias dailės priemones - spalvotais pieštukais - šokančias snaiges, pagalba paukščiams, guašu tapė apsnigtus medžius, egles, statytus senius besmegenius, įvairiomis geometrinėmis figūromis - sniegu padengtą miestą ir atvykstantį Kalėdų senelį.

2021-12-14 Skaityti plačiau

Paroda „Mažais žingsneliais ateina Kalėdų stebuklas“

„Smeltės“ mokinių piešiniai puošia Klaipėdos miesto baseino erdves kalėdiniu laikotarpiu. Gruodžio 6 dieną surengta Klaipėdos mokinių piešinių paroda „Mažais žingsneliais ateina Kalėdų stebuklas“. Tai – dovana miestui ir jo gyventojams. Ačiū Mūsų jaunosioms dailininkėms: šeštokėms Eladai Jurgelionytei ir Smiltei Donauskaitei, bei penktokei Gabijai Mickutei.

2021-12-08 Skaityti plačiau

Advento vainikas

Gruodžio 7d. priešmokyklinės ugdymo grupės mokiniai pynė Advento vainiką, mokėsi susikaupimo, atleidimo, atsiprašymo. Tiesė kelią į Šviesą, dėjo ilgaamžiškumo eglės šakeles, kalbėjome ir apie šilumą iš artimųjų, puošė vainiką aukso burbulais - gerovės simboliu, obuoliais - linkėdami sveikatos, saldainiais - šventės džiaugsmui.

2021-12-08 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Lapkričio 19d. vyko Vakarų Lietuvos 5–8 klasių mokinių matematikos olimpiada Klaipėdos universiteto taurei laimėti. Olimpiadoje dalyvavo 11 savivaldybių, 39 mokyklų 64 mokytojų paruošti 106 mokiniai, matematikos olimpiadų laimėtojai. Mūsų mokyklą atstovavo Ignas Zigmantas 5g klasė, Elijus Dilys 6a klasė ir Meda Vaišnoraitė 6g klasė. Mūsų progimnazijos 5g klasės mokinys Ignas Zigmantas laimėjo II vietą. Sveikiname Igną ir jo mokytoją Lianą Stonkienę.

2021-12-05 Skaityti plačiau

Lino kelias

3c klasės mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime "Lino apdirbimas Klaipėdos krašte". Tai puiki galimybė susipažinti su senoviniais lino apdirbimo įrankiais. Vaikai patys bandė braukti ir brukti, šukuoti ir verpti bei lyginti lininį audinį senoviniu būdu. Puiki patirtis ir pažintis su mūsų protėvių svarbiu užsiėmimu.

2021-12-03 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)