Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Gruodžio 12 dieną ,,Vetrungės,, gimnazijoje vyko Klaipėdos miesto moksleivių užsienio (rusų) kalbos epistolinio rašinio konkursas apie Klaipėdą. 6g klasės mokinė Mantė Genupskytė užėmė 1 vietą 6-7 klasių tarpe. Džiaugiamės Mantės laimėjimu! Linkime jai tolimesnės sėkmės!

2023-12-21 Skaityti plačiau

Kalėdinė „Smeltės" pašvaistė"

„ Tas, kuris neturi Kalėdų širdyje, niekada jų neras po Kalėdų eglute". Tokiu šūkiu mokyklos meno kolektyvai gruodžio 13 d. pakvietė mokyklos bendruomenę į tradicinį  koncertą „Kalėdinė „Smeltės" pašvaistė". Linkėdami gražių artėjančių švenčių kviečiame dar kartą pasidžiaugti renginio akimirkomis.

2023-12-18 Skaityti plačiau

Gruodžio 1-oji yra minima Pasaulinė AIDS diena.

„Smeltės“ progimnazijoje gruodžio 1-osios rytą 7a klasės mokinės kiekvienam atvykusiam į mokyklą dalijo raudono kaspinėlio simbolio lipdukus. Raudonas kaspinas – tarptautinis paramos, prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS simbolis. Taip pat mokykla dalyvavo protmūšyje ,,AIDS – geriau žinoti“. Šiame protmūšyje rungtyniavo 7-8 kl. mokinių atstovai. Susumavus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad protmūšį laimėjo 7g ir 8g klasės mokinių komanda. Mokiniai buvo apdovanoti prizais, diplomais.

--

2023-12-14 Skaityti plačiau

„Uždekim advento žvakelę“

Kai į Žemę nusileidžia ramybės ir susitaikymo metas – adventas, kai tūkstančiuose langų įsižiebia Kalėdų žiburėliai, į mūsų širdis ateina gerumas, atgaiva, šiluma ir ramybė. Tai laikas, kai visi susimąstome, norime daryti kažką gera...

2023-12-12 Skaityti plačiau

Pažintis su mūsų progimnazija

Gruodžio 11 dieną sulaukėme svečių iš lopšelio-darželio ,,Papartėlis“. Mūsų progimnaziją aplankė darželio priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai.

Darželio ugdytinius ir jų auklėtojas šiltai priėmė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Dalė Bukevičienė, o pamokėlę mažiesiems vedė  mokytoja Aušrinė Breivienė.

Vaikai klausėsi mokytojos pasakojimo apie mūsų progimnaziją ir patys bandė palyginti, kuo skiriasi darželis ir mokykla, pamoka ir pertrauka.

                      

2023-12-12 Skaityti plačiau

Sveikiname!


Gruodžio 9 dieną Kauno technologijos universitete vyko Nacionalinės moksleivių akademijos 5-8 klasių matematikos olimpiada. 7g klasės mokinė Dominyka Stroputė užėmė III vietą tarp Lietuvos septintokų. Džiaugiamės ir didžiuojamės Dominykos laimėjimulinkime jai tolimesnės sėkmės!



2023-12-12 Skaityti plačiau

Anglų kalbos pamoka netradicinėje erdvėje

Gruodžio 1 dieną, anglų kalbos mokytojos Silvijos Daujotės iniciatyva, 6g klasės moksleiviai gilino anglų kalbos žinias netradicinėje aplinkoje. Pamoka vyko prekybos centre „Molas“.

Artėjant gražiausioms metų šventėms dovanoti dovanas, ruošti vaišes yra smagu, tad apsipirkimas tampa būtiniausiu kiekvienos šeimos ritualu. O prekybos centre yra visko: čia dirba gausybė žmonių, yra užsakomos skirtingos prekės, veikia vaistinė, kavinės, parduotuvės. Mokiniai mokosi planuoti pirkinius, valdyti savo biudžetą, analizuoti kainas.


2023-12-07 Skaityti plačiau

Savanorystė yra jėga!

Gruodžio -5-oji -visame pasaulyje minima Tarptautinė savanorystės diena. Mūsų progimnazijos mokiniai - nuo mažiausiųjų iki vyriausiųjų turėjo puikią progą pasinerti į nuostabias pažintis ir naujas patirtis. Trečiokai diskutavo ar daugiau naudos žmogus gauna duodamas, ar gaudamas, kokius jausmus sukelia savo noru teikiama pagalba, kas yra savanoris ir kokios yra savanorystės rūšys. Vieni gamino kalėdinius atvirukus, kuriuos šiandien dovanos senelių globos namų gyventojams, kiti „gydė“ sergančias knygas ir taip prisidėjo prie antro jų gyvenimo.


2023-12-06 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)