Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Anglų kalbos pamoka netradicinėje erdvėje

Gruodžio 1 dieną, anglų kalbos mokytojos Silvijos Daujotės iniciatyva, 6g klasės moksleiviai gilino anglų kalbos žinias netradicinėje aplinkoje. Pamoka vyko prekybos centre „Molas“.

Artėjant gražiausioms metų šventėms dovanoti dovanas, ruošti vaišes yra smagu, tad apsipirkimas tampa būtiniausiu kiekvienos šeimos ritualu. O prekybos centre yra visko: čia dirba gausybė žmonių, yra užsakomos skirtingos prekės, veikia vaistinė, kavinės, parduotuvės. Mokiniai mokosi planuoti pirkinius, valdyti savo biudžetą, analizuoti kainas.


2023-12-07 Skaityti plačiau

Savanorystė yra jėga!

Gruodžio -5-oji -visame pasaulyje minima Tarptautinė savanorystės diena. Mūsų progimnazijos mokiniai - nuo mažiausiųjų iki vyriausiųjų turėjo puikią progą pasinerti į nuostabias pažintis ir naujas patirtis. Trečiokai diskutavo ar daugiau naudos žmogus gauna duodamas, ar gaudamas, kokius jausmus sukelia savo noru teikiama pagalba, kas yra savanoris ir kokios yra savanorystės rūšys. Vieni gamino kalėdinius atvirukus, kuriuos šiandien dovanos senelių globos namų gyventojams, kiti „gydė“ sergančias knygas ir taip prisidėjo prie antro jų gyvenimo.


2023-12-06 Skaityti plačiau

„Ir vėl vakaras..."

Lapkričio 29 d. „Smeltės" progimnazijoje vyko XV-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras...", skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui.
Festivalyje dalyvavo švietimo įstaigų kolektyvai, solistai iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos.Vakaras paliko daug džiugių akimirkų ir norą susitikti vėl.
Akimirkos iš festivalio.

2023-12-05 Skaityti plačiau

„Piešiame taškeliais“

Lapkričio 28 dieną 7g klasės mokinių komanda dalyvavo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centre vykusiame Jaunųjų matematikų konkurse „Piešiame taškeliais“ ir miesto mokyklų tarpe iškovojo III vietą bei laimėjo taurę. Sveikiname Dominyką Stroputę, Agnę Pužaitę, Eriką Vaškevičiūtę, Igną Zigmantą! Dirbdami komandoje mokiniai pademonstravo puikias matematikos žinias bei naujus, nestandartinius kūrybinius sprendimus.


 

2023-11-29 Skaityti plačiau

Konkursas „Į širdį giesmėmis šneku“

O ji ( poezija),padavusi man lyrą,

 Į tą užburtą vedė šalį,

Kur takas ašaromis byra,

Kuriuo retai kas eiti gali.

Maironis

 

         Lapkričio 22 dieną 8g klasės mokinė Gintarė Andrijauskaitė atstovavo mūsų progimnazijai Klaipėdos miesto 5 ‒ 8 klasių mokinių Maironio poezijos skaitovų konkurse „Į širdį giesmėmis šneku“.  Šiame konkurse dalyvavo mokiniai iš įvairių mokyklų, atmintinai deklamavo ir savitai interpretavo pasirinktus Maironio kūrinius. 

2023-11-28 Skaityti plačiau

Kalbėjimas užsienio kalbomis – praplečia karjeros galimybes

Pasaulinę sveikinimosi dieną, Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos 8 G klasės moksleiviai galėjo pabendrauti ir pasveikinti savo bendraamžius prancūzų kalba.

„Aukuro“ gimnazijoje

Prancūzų kalbos mokytojos Irenos Eirošienės iniciatyva, net 9 progimnazijos moksleiviai: Mindaugas Arlauskas, Patrikas Barišauskas, Gabija Dambrauskaitė, Gerda Grambovskytė, Elada Jurgelionytė, Emilija Sadauskaitė, Benas Švilpa, Meda Vaišnoraitė, Kamilė Vitkauskaitė lankėsi solidžiame renginyje – susitikime su Prancūzijos ambasados Lietuvoje ir Prancūzų instituto Lietuvoje atstovais.

2023-11-22 Skaityti plačiau

Maironio poezijos skaitymo konkursas

Lapkričio 16 d. mūsų progimnazijoje vyko 5−8 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas, skirtas Maironiui.

Mokiniai rinkosi įvairių temų Maironio eilėraščius, mokėsi juos atmintinai, stengėsi aiškiai perteikti pasirinkto kūrinio mintį, tinkama intonacija atskleisti savo emocinį požiūrį į sakomus dalykus. Meninį kūrinių skaitymą, kalbos kultūros kokybę, sceninę laikyseną vertino ir mokytojai, ir mokiniai. Džiaugiamės ir didžiuojamės visais mūsų skaitovais, mylinčiais poeziją ir gebančiais ją perteikti kitiems.


2023-11-22 Skaityti plačiau

Pasaulinė sveikinimosi diena

Lapkričio 21-ąją mūsų progimnazijos bendruomenė minėjo Pasaulinę sveikinimosi dieną. Ši diena buvo sumanyta 1973 m., kai didžiųjų pasaulio valstybių žmonės dėl šaltojo karo aplinkybių buvo susipriešinę, mažai bendravo. Du broliai iš JAV visam pasauliui tada išplatino žinią, skatinančią maloniai sveikintis, šypsotis ir bendrauti.

              

2023-11-21 Skaityti plačiau

,,Dailus raštas akį glosto"

Lapkričio 10 d. mokykloje vyko 2 - 4 klasių mokinių dailyraščio konkursas ,,Dailus raštas akį glosto". Konkurso nugalėtojai:

2c kl. - Toma Rimkutė, mokyt. Judita Mockutė - Serepinienė

3d kl. - Aurėja Janušaitytė, mokyt. Inga Medeikienė

4b kl. - Gintautė Garuolytė, mokyt. Giedrė Juodeškienė

Dėkojame visoms mokytojoms ruošusioms vaikus konkursui. Sveikiname konkurso nugalėtojus ir linkime sėkmės miesto mokyklų dailaus rašto konkurse ,,Plunksnelė".


2023-11-17 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)