Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832
Balandžio pabaigoje progimnazijoje vyko gamtos mokslų metodinė savaitė. Nuo balandžio 27d. iki gegužės 16 d. I a. fojė buvo eksponuojama paroda „Akiai mieli ir širdį liūdinantys vaizdai“. Mokiniai stebėjo gamtą, ją fiksavo bei demonstravo kokioje gamtoje jie norėtų gyventi, o kokia jiems yra nemaloni. Balandžio 27 dieną įvyko popietė tema „Baltijos jūros biologinė įvairovė ir jos būklė“. Popietę pravedė svečias Andrius Šiaulys iš Klaipėdos universiteto Jūros mokslų technologijų centro. Gegužės 6d. su 6 klasės mokiniais lankėmės Juros muziejuje ir delfinariume. Pirmiausia išklausėme edukacinį užsiėmimą „Įdomioji profesija Delfinų treneris“, po užsiėmimo mokiniai stebėjo Jūros liūtų ir delfinų pasirodymus. Daug sužinojome ir puikiai praleidome dieną.
Gegužės 10d. mūsų progimnazijoje vyko 7 klasių tarpmokyklinis konkursas „Pakeliui į chemiją“. Konkurse dalyvavo „Versmės“ progimnazija, Gedminų progimnazija, M.Mažvydo progimnazija, „Smeltės“ progimnazija ir Vydūno gimnazija. Komandas sudarė po 5 septintokus. Jie atliko dvi kūrybines užduotis, keturias užduotis, kuriose reikėjo įrašyti teisingą atsakymą, bei vieną praktikos darbą. Visos komandos buvo apdovanotos padėkos raštais ir saldžiais prizais.
Gegužės 13d. įvyko integruoto projekto „Mūsų Baltija“ pristatymas.
Gamtos mokslu savaitės metu, buvo suorganizuota technologijų mokytojų R. Sragausko ir E. Enzinaitės 5-8 klasių mokinių darbų paroda. Moksleiviai stengėsi pamokų metu, kad sukurtų kuo gražesnius darbelius. 6-tos klasės mokiniai kurė iš vilnos, 8-tų klasių mokiniai kurė pasirinktus aksesuarus. Medžio dirbtuvėse gamino prieverpstes, kaukes, samčius ir kitus meno kūrinius.

Gamtos mokslų metodinė grupė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)