Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Anglų kalbos pamoka netradicinėje erdvėje

Gruodžio 1 dieną, anglų kalbos mokytojos Silvijos Daujotės iniciatyva, 6g klasės moksleiviai gilino anglų kalbos žinias netradicinėje aplinkoje. Pamoka vyko prekybos centre „Molas“.

Artėjant gražiausioms metų šventėms dovanoti dovanas, ruošti vaišes yra smagu, tad apsipirkimas tampa būtiniausiu kiekvienos šeimos ritualu. O prekybos centre yra visko: čia dirba gausybė žmonių, yra užsakomos skirtingos prekės, veikia vaistinė, kavinės, parduotuvės. Mokiniai mokosi planuoti pirkinius, valdyti savo biudžetą, analizuoti kainas.

Pamokos tikslas – praturtinti vaikų anglų kalbos žinias bei žodyną ir skatinti juos mokytis atrandant, o kartu ir pažįstant prekybininko, vaistininko ir kitas profesijas. Buvo siekiama gerinti mokinių tarpusavio santykius; plėsti mokinių akiratį bei ugdyti socialinius ir kultūrinius įgūdžius. Mokiniai privalėjo palaikyti pokalbį anglų kalba apsipirkimo vietoje, dirbti komandoje, buvo mokomasi paklausti, paprašyti, surasti reikiamas prekes, plėtojamas žodynas, susijęs su kasdieniu apsipirkimu, įvairiais parduotuvių pavadinimais ir  noriai pildė užduočių lapus, analizavo kainas, skaičiavo, kiek galima išleisti pirkiniams.

Netradicinė pamokos aplinka skatino atrasti, pažinti gyvenimą ne tik iš vadovėlio. Realioje aplinkoje buvo galima pritaikyti savo žinias praktikoje, vaikai noriai įsitraukė į visą procesą, jie mokosi kalbėti ir klausytis, turtino anglų kalbos žodyną, palaikė dialogą vienas su kitu, anglų kalba kreipėsi į prekybos centre dirbančius žmones. Netradicinėje erdvėje vyko anglų kalbos mokymasis bei profesinis ugdymas.

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)