Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikatingumo pertraukų savaitė

Spalio 6-10 d. mokykloje vyko „Sveikatingumo pertraukų savaitė“.

Akcija „Sveikatingumo pertraukų savaitė“ – tai Lietuvos mokyklų bendruomenių savaitinė akcija, kurios tikslas  – atkreipti mokyklų bendruomenių (ypač mokinių) dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, asmeninę atsakomybę už savo ir aplinkinių sveikatą, skatinti mokinius aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo. „Smeltės“ progimnazija taip pat sudalyvavo šioje akcijoje. Mokiniai, kiekvieną dieną, buvo kviečiami į skirtingas veiklas.

Džiaugiamės mokinių aktyvumu ir susidomėjimu. Mokiniams patiko akcija ir norėtų panašių akcijų ateityje.

PIRMADIENIS-JUDĖJIMO GALIA- 1-5 kl. mokiniai mankštinosi gryname ore!

ANTRADIENIS-VAISIŲ IR DARŽOVIŲ DIENA- 1-8 kl. mokiniai vaišinosi vaisiais ir daržovėmis, stiprino savo organizmą, gavo žinių apie naudingus vitaminus, esančius šiuose maisto produktuose, skaitė lankstinukus.

TREČIADIENIS-VANDENS DIENA- 1-8 kl. mokiniai ragavo vandenį, kuris buvo paskanintas įvairiomis žolelėmis, vaisiais.  Buvo suteikta žinių apie tam tikrų žolelių naudą sveikatai.

KETVIRTADIENIS-MUZIKOS GALIA- mokiniai dainavo karaokė muzikos kabinete.

PENKTADIENIS-TYLOS DIENA- aktų salėje pradinukai tyliai žaidė šaškėmis, ramiai sėdėjo/ gulėjo ant gultų, mokiniai susipažino su triukšmo daroma žala sveikatai lankstinukuose. 311 kabinete buvo įrengta ramybės oazė, kur mokiniai galėjo atsigulti ant gultų, ramiai klausytis muzikos.


                               Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Stasiškienė


Programą pamatyti galima čia.



 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)