Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Popietė „Bendrauk. Pažink. Keisk save“

2019-03-01 progimnazijoje vyko 8 klasių popietė „Bendrauk. Pažink. Keisk save“.
Į popietę atvyko Klaipėdos Baltijos gimnazijos Tolerancijos klubo nariai ir jų vadovė - etikos mokytoja metodininkė Indrė Ordavičienė. Renginio metu svečiai pasidalino Tolerancijos klubo gerąja patirtimi, savanorystės svarba mūsų gyvenime, pristatė gimnaziją bei pasiūlė sužaisti klausimų žaidimą pasinaudojant kahoot.it programa.
Dėkojame Klaipėdos Baltijos gimnazijos Tolerancijos klubui ir jų vadovei už įdomų užsiėmimą.

2019-03-04 Skaityti plačiau

Gamtos mokslų viktorina „Intelektualinė mozaika“

Kinų patarlė byloja: „Papasakok man - ir aš pamiršiu; parodyk man - ir aš prisiminsiu; įtrauk mane - ir aš suprasiu.“ Vasario 28 dieną 7-8 klasių mokiniai buvo pakviesti ir įtraukti į gamtos mokslų viktoriną „Intelektualinė mozaika“. Šioje viktorinoje vaikai turėjo pademonstruoti fizikos, biologijos, chemijos, matematikos bei informacinių technologijų žinias. Mokiniai buvo suskirstyti į 6 komandas pagal išsitrauktą tam tikros spalvos figūrą. Komandoms buvo pateiktos 6 užduotys. Pirmos užduoties metu komandos prisistatė ir pademonstravo savo kūrybinius gabumus. Fizikos užduočių metu reikėjo atlikti įdomų praktinį darbą. Matematikos gabumus mokiniai parodė atlikę blic testą, sudarytą iš 20 klausimų. Biologijos užduoties metu komandos demonstravo gamtos žinias.

2019-03-04 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Vasario 26 dieną „Sendvario“ progimnazijoje vyko matematinis konkursas „KODAS“ 5–8 klasių mokiniams. Dėl prizinių vietų rungėsi 150 jaunųjų matematikų iš 17 Klaipėdos miesto mokyklų. Septyni mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai taip pat dalyvavo šiame konkurse ir išbandė savo matematinius gebėjimus. Dalyviai valandą sprendė įvairius matematinius galvosūkius bei logines užduotis. Sveikiname 5a klasės mokinę Vykintę Dainiūtę, savo amžiaus grupėje užėmusią II vietą ir 6b klasės mokinę Vytautę Bartkevičiūtę, užėmusią III vietą bei linkime joms sėkmės kituose konkursuose!

2019-03-03 Skaityti plačiau

Meninio skaitymo konkursas

Vasario 27 dieną progimnazijoje įvyko lietuvių kalbos mokytojų suorganizuotas Meninio skaitymo konkursas. Jame dalyvavo gausus būrys meninio žodžio mylėtojų – 12 mokinių. Nudžiugino tai, jog tarp dalyvių buvo net penki berniukai. Po visų dalyvių pasirodymo komisija turėjo daug darbo, nes reikėjo išrinkti pačius geriausius skaitovus. O rinktis tikrai buvo iš ko.... Galiausiai išaiškėjo, jog 1 vieta atiteko 8a klasės mokinei Kristei Blažiūnaitei, kuri visus užbūrė savo nuostabiu tekstu. Ji ir atstovaus progimnazijai miesto konkurse. 2 vieta skirta 7a klasės mokinei Ugnei Barauskaitei. Po ilgų ginčų buvo nuspręsta skirti dvi 3 vietas, ir jos atiteko 7a klasės mokinei Martai Zacharovai bei 5a klasės mokiniui Lukui Aleknai.
Nuoširdžiai sveikiname geriausius šių metų progimnazijos skaitovus!

2019-02-28 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Vasario 26 dieną mūsų mokyklos 4-okų komanda (4b, 4c kl.) dalyvavo miesto pradinių klasių ESTAFEČIŲ varžybose Mero taurei laimėti L. Stulpino progimnazijoje.
Savo pogrupyje mūsų komanda iškovojo I vietą ir pateko į finalą. Džiaugiamės, sveikiname ir linkime sportinės sėkmės FINALE!

2019-02-27 Skaityti plačiau

Olimpiada „MANO GAUBLYS“

Vasario 26 d. vyko 2 – 4 klasių mokinių pasaulio pažinimo olimpiada „MANO GAUBLYS – 2019“. Užduotis ruošė LGMA olimpiadų organizacinis komitetas. Savo pasaulio pažinimo suvokimą ir žinias pasitikrino po 12 kiekvienos klasių grupės mokinių. Džiugu, kad visi dalyviai stebi ir supranta juos supantį pasaulį, tačiau olimpiadoje labiausiai pasisekė šiems mokiniams:

2019-02-26 Skaityti plačiau

Nacionalinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas 2019”

Vasario 14 dieną Lietuvoje vyko Nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas 2019“, skirto Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, I etapas. Konkurse galėjo dalyvauti visi Lietuvos piliečiai ir gyventojai, užsienio lietuviai.
Savo žinias apie Lietuvos istoriją panoro išbandyti 27 mūsų mokyklos 6 – 8 klasių mokiniai.Daugiausiai klausimų atsakė ir nugalėtojais tapo šie mokiniai:
I vieta – Arnas Venys, 7c klasė;
II vieta – Rugilė Malakauskytė ir Gintė Masaitytė, 8a klasė;
III vieta – Kadagytė Ieva, 8a klasė.
Sveikiname konkurso nugalėtojus!
II konkurso etapas vyks kovo 10 dieną LR Seimo Kovo 11-osios salėje, į kurį kviečiamas ir mūsų Arnas Venys.

2019-02-19 Skaityti plačiau

Istorijos – geografijos konkursas „Ar pažįsti Lietuvą?”

Vasario 13 dieną progimnazijoje vyko integruotas istorijos – geografijos konkursas „Ar pažįsti Lietuvą?“ Konkurse dalyvavo 25 mokiniai iš 6-7 klasių. Džiaugiamės ugdytinių žiniomis ir norime pasveikinti konkurso nugalėtojus:
I vieta – Arnas Venys, 7c klasė;
II vieta – Džiugas Remeikis, 6a klasė;
III vieta – Justina Dulkytė, 7b klasė.
IV vieta atiteko 3 mokinėms – Mantei Bidvaitei (6a), Bernadetai Glicaitei (7a), Emilijai Lygnugarytei (7a).

2019-02-19 Skaityti plačiau

Festivalis „Dainuok lietuviškai, dainuok apie Lietuvą“

Pasitikdami Vasario 16-osios šventę, mokyklos vokalinis ir gitaristų ansambliai vasario 12d. dalyvavo „Vėtrungės“ progimnazijos organizuotame festivalyje „Dainuok lietuviškai, dainuok apie Lietuvą“.

2019-02-19 Skaityti plačiau

Projekto „Abėcėlės takeliu į knygelės paslaptis žengiu“ pristatymas

Šių metų Vasario 12d. pirmų klasių mokytojos ir mokiniai organizavo ilgalaikio projekto „Abėcėlės takeliu į knygelės paslaptis žengiu“ atidarymo šventę, kurioje mokiniai deklamavo eilėraščius, aptarė skaitymo malonumus ir įminė mįsles apie knygeles, visi džiaugėsi naujo projekto pradžia ir taip pat susipažino su projektu veiklomis, kurios skatins skaitymo įgūdžių gerinimą:
Veikla mokyklos bibliotekoje „Į svečius pas knygeles“.
Erdvinių darbų paroda „Mano vardo pirmoji raidė“.

2019-02-18 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)