Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„100 VILTIES ŠIRDŽIŲ“

Nuo 2019-01-21 iki 2019-03-15 mūsų progimnazijos bendruomenė dalyvavo Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų projekto „100 Vilties miesto darbų Lietuvai“ III etape „100 Vilties širdžių“. Projekte dalyvavo ir Klaipėdos kaip „Vilties miesto“ idėją skleidė ne tik mūsų ugdytiniai, bet ir ugdytojai: Danutė Oželienė, Renata Bučmienė, Asta Kontautienė, Evalda Enzinaitė, Vilma Smilgienė, Romanas Sragauskas ir Laima Iljinienė.
Atliekant projekte numatytą veiklą buvo ugdoma mūsų mokyklos bendruomenės narių atjauta onkologiniams ligoniams, skatinamas siekis atlikti gailestingumo darbus, plėtojami ugdytinių meniniai, kūrybiniai bei prezentaciniai gebėjimai.

2019-03-18 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kovo 13 dieną mokykloje vyko konkursas „Jaunasis Klaipėdos istorijos žinovas“, kuriame savo žiniomis rungtyniavo mūsų progimnazijos penktokai. Daugiausiai klausimų atsakė ir nugalėtojais tapo šie mokiniai:
1 vieta – Edmundas Jakas, 5a klasė;
2 vieta – Rokas Kerpė, 5a klasė;
3 vieta – Urtė Matulaitė, 5b klasė ir Dovydas Pilius, 5a klasė.
Šie penktokai dalyvaus tarpmokykliniame konkurse „Jaunieji Klaipėdos istorijos žinovai“, kuris vyks Klaipėdos Pilies muziejuje. Linkime jiems sėkmės!

2019-03-18 Skaityti plačiau

XI -asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras...“

Kovo 14 d. vakarą į „Smeltės“ progimnazijos aktų salę sugužėjo didžiulis būrys Klaipėdos ir Gargždų miestų švietimo įstaigų kolektyvų. Čia vyko tradicinis, jau XI-asis vaikų ir jaunimo dainos festivalis „Ir vėl vakaras...“, skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui. Dėkojame visiems kolektyvams, solistams ir mokytojams už puikias akimirkas ir šiltą, jaukų vakarą.

2019-03-18 Skaityti plačiau

Popietė „Draugystė šiuolaikinėje visuomenėje“

2019-03-14 mokykloje vyko aštuntokams skirta popietė „Draugystė šiuolaikinėje visuomenėje“.
Į popietę atvyko svečias – Klaipėdos Kristaus Karaliaus parapijos klebonas Virgilijus Poškus. Renginio svečias kalbėjo labai jautria - draugystės tema. Per įvairius pasakojimus ir palyginimus bei gyvenimiškus pavyzdžius jis subtiliai analizavo kaip žmonės tampa draugais, kas yra tikras draugas, su kokiais iššūkiais tenka susidurti bandant užmegzti draugystes virtualiame pasaulyje. Popietės metu visus susirinkusius pakiliai nuteikė aštuntokų nuoširdžiai atliekamos giesmės.

2019-03-15 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname mūsų progimnazijos jaunųjų matematikų olimpiados I rato laimėtojus!
5 klasių grupėje
1 vieta - Vykintė Dainiūtė, 5a klasė
2 vieta - Deimantė Čėsnaitė, 5a klasė
3 vieta - Karolina Petrova, 5a klasė
6 klasių grupėje
1 vieta - Vytautė Bartkevičiūtė, 6b klasė
2 vieta - Laimonas Čėsna, 6a klasė
3 vieta - Ieva Jefišova, 6b klasė
7 klasių grupėje
1 vieta - Augustinis Bičkaitis, 7a klasė
2 vieta - Henrikas Šachmanovas, 7c klasė
3 vieta - Mindaugas Pocius, 7a klasė
8 klasių grupėje
1 vieta - Ieva Kadagytė, 8a klasė
2 vieta - Kamilė Žukauskaitė, 8a klasė
3 vieta - Lilija Pociūtė, 8a klasė

2019-03-15 Skaityti plačiau

Paroda „Atminties valanda“

Kovo 8 d., mokyklos muziejuje įvyko paroda „Atminties valanda“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, Kovo 11-ajai. Parodoje mokiniams buvo pristatyti eksponatai, menantys II pasaulinio karo laikotarpį, prisimintas sunkus Lietuvos kelias į Nepriklausomybę. Kovo 11-osios aktas buvo ir yra tarsi simbolis to, ką praradome 1940 metais, ko troško tremtiniai amžino įšalo žemėje, tai simbolis partizanų, gynusių laisvę Lietuvos miškų drėgnose žeminėse, tai simbolis disidentų, politinių kalinių, Sausio 13-osios, Medininkų aukų ir visų tų, kurie norėjo būti laisvi. Parodos lankytojai su džiaugsmu apskaičiavo, kad Tarpukario Lietuva gyvavo 22 metus, o šiandieninė Lietuva jau skaičiuoja 29-uosius laisvės metus.

2019-03-13 Skaityti plačiau

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventė

Nepriklausomybė lietuviams visada buvo tikslas, kuris vienijo tautą, įžiebė Sąjūdžio ugnį, laisvės troškimu uždegė visų širdis. Kovo 11-oji – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena.

Mūsų progimnazijos bendruomenė šią valstybinę šventę pradėjo minėjimu kovo 8 dieną. 8a klasės mokinės skaitė pranešimą apie istorinius įvykius, kuriuos vainikavo atkurta Lietuvos Nepriklausomybė. 5a ir 7a klasių skaitovai deklamavo prasmingas lietuvių poetų eiles. Progimnazijos meno kolektyvai Tėvynei skyrė gražiausius tautinius šokius, įvairių muzikos instrumentų melodijas, dainavo skambias dainas.

2019-03-13 Skaityti plačiau

Dainų festivalis „Ir vėl vakaras...“

Kviečiame!
        Kviečiame!
                Kviečiame!
Maloniai praleisti vakarą festivalyje „Ir vėl vakaras“, skirtame maestro V. Kernagiui atminti, kuris vyks kovo 14 d. 17 val. mūsų mokyklos aktų salėje.

2019-03-12 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname folklorinio ansamblio „Smeltužė“ narę Gustę Rusteikaitę laimėjusią Lietuvos vaikų ir moksleivių lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso „TRAMTATULIS“ 1-ąjį turą! 

2019-03-11 Skaityti plačiau

Užgavėnės

Kovo 5 dieną mūsų mokykloje su žaismingu triukšmu, žaidimais bei skanduotėmis buvo išlydėta žiema ir pasitiktas pavasaris. Tikėkimės, kad suvalgyti sotūs ir gardūs blynai suteiks stiprybės išgyventi Gavėnios metą. Tegyvuoja šviesa ir šiluma!

2019-03-07 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)