Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Atvelykio šventė

Folklorinis ansamblis „Smeltužė" gegužės 28 d. kartu su kitais miesto ir rajono kolektyvais dalyvavo Klaipėdos etnokultūros centro organizuotoje Atvelykio (vaikų Velykėlių) šventėje.

2019-04-29 Skaityti plačiau

Sveikatingumo savaitė

,,Smeltės“ progimnazijoje balandžio 8-12 d. vyko sveikatingumo savaitė. Jos metu moksleiviai buvo kviečiami į įvairias veiklas, paskaitas, spektaklius.
Pirmadienį mokiniai buvo kviečiami į akciją „Skaniai“, kurios metu jie galėjo vaišintis obuoliais, morkomis ir kopūstais. Akciją vykdė technologijų mokytoja Evalda Enzinaitė kartu su mokyklos sveikatos priežiūros specialiste Dovile Stasiškiene.
Antradienį buvo surengta akcija, kurios metu mokiniai galėjo sužinoti savo kraujo spaudimą, kūno svorį, išgerti natūralių obuolių sulčių. Akciją vykdė geografijos mokytoja Vaiva Vaitiekutė kartu su mokyklos sveikatos priežiūros specialiste Dovile Stasiškiene.

2019-04-25 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname 4c klasės mokinį Naglį Marčiulaitį Klaipėdos m. pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkurse „Gražiausi žodžiai Lietuvai“ laimėjus II-trą vietą.

2019-04-23 Skaityti plačiau

Akcija „Pasimatuok gimnazisto švarką'“

Š.m. balandžio 17 dieną, 8b ir 8c ,,EMILE“' klasių mokiniai lankėsi Klaipėdos ,,Aukuro“ gimnazijoje. Mūsų mokinius pasitiko direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Jarmalavičienė bei 1a ir 2a klasių mokiniai.
Apsilankymo metu direktoriaus pavaduotoja supažindino mokinius su gimnazijos veikla, reikalavimais bei prioritetais.
Buvusi mūsų mokyklos mokinė Gintarė Žebrauskaitė papasakojo kaip sekasi mokytis šioje gimnazijoje, kaip įgyvendina savo svajones ir kuo džiaugiasi besimokydama šioje mokymo įstaigoje.
Po trumpų diskusijų mokiniai apžiūrėjo gimnaziją, užsuko į kelias pamokas bei pabendravo su gimnazistais ir jų mokytojais.

2019-04-23 Skaityti plačiau

Džiaugiamės!

Džiaugiamės tarptautinio matematikos konkurso „Kengūra 2019“ rezultatais. Šie mokiniai pateko į Klaipėdos miesto geriausiųjų dešimtuką:
Jūratė Glinskytė, 1a klasė - Nykštukų grupėje užėmė 7 vietą;
Elijus Dilys, 3a klasė - Mažylių grupėje užėmė 4 vietą;
Vytautė Bartkevičiūtė, 6b klasė - Bičiulių grupėje užėmė 4 vietą;
Urtė Mikaločiūtė, 6a klasė - Bičiulių grupėje užėmė 7 vietą;
Faustas Pocius, 7c klasė - Kadetų grupėje užėmė 10 vietą.

2019-04-23 Skaityti plačiau

IT viktorina „Išmaniosios Velykos“

Balandžio 16 d. „Versmės“ progimnazijoje vyko Klaipėdos m. 6-7 klasių IT viktorina „Išmaniosios Velykos“. Viktorinoje dalyvavo 12 Klaipėdos m. mokyklų komandų. Mokiniai, dirbdami komandoje ir naudodami QR kodų nuskaitymo ir „Kahoot“ programas, atliko įvairias IT užduotis. Mūsų progimnazijos komandai „Googlai“, kurią sudarė 7a klasės mokiniai Augustinas Bičkaitis, Bernadeta Glicaitė ir Mindaugas Pocius, sekėsi neblogai. Užimta IV vieta. Vaikai buvo apdovanoti sveikais prizais ir padėkos raštu.

2019-04-18 Skaityti plačiau

Tolerancijos pamoka „Ten, kur saulė šviečia“

Balandžio 16 d. mokykloje penktų klasių mokiniai buvo pakviesti į tolerancijos pamoką „Ten, kur saulė šviečia“ . Lietuvoje žmonės turintys Dauno sindromą yra vadinami „saulytėmis“ arba „saulės vaikais“. Pamoką vedė Sanna Karosas (žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijos pirmininkė Klaipėdos apskrityje). Sanna kartu su savo dukrele Iva nuoširdžiai bendravo su mokiniais, papasakojo apie Dauno sindromą turinčių žmonių sunkumus ir džiaugsmus. Penktokai turėjo galimybę geriau suprasti šių žmonių gyvenimą, išbandyti nepatogumus, kuriuos jie patiria, o viešnios dukrytė Iva savo spindinčiomis akimis pripildė mūsų širdis begalinės meilės ir šilumos.

2019-04-18 Skaityti plačiau

Respublikinis prancūziškos dainos festivalis

Š.m balandžio 12 dieną mūsų mokyklos 8a ,,EMILE“' klasės mokiniai: Dominyka Paslauskaja, Ieva Kadagytė, Gintė Masaitytė, Rugilė Malakauskytė, Kristė Blažiūnaitė, Arminas Gečas ir Jonas Dikšaitis aštuntą kartą dalyvavo 11-ajame respublikiniame prancūziškos dainos festivalyje ,,L'amour change le monde“' (,,Meilė keičia pasaulį“'), kuris vyksta Radviliškio raj. Šeduvos gimnazijoje.
Į respublikinį renginį atvyko frankofonai iš 23 Lietuvos ugdymo įstaigų ir pradžiugino 25 pasirodymais.
Kompetentinga 5 narių komisija mūsų mokyklos ,,Emiliukų“' mišraus ansamblio atliekamą Arcadian dainą ,,Ton combat“ 'įvertino puikiai. Todėl ansamblių kategorijoje tarp 5-8 klasių užėmėme 1-ąją vietą.

2019-04-18 Skaityti plačiau

Popietė „Pažintis su Klaipėdos šv. Juozapo Darbininko ateitininkų kuopos veikla“

2019-04-16 4a, 4b, 4c klasių mokiniai dalyvavo popietėje – susitikime su Klaipėdos šv.Juozapo Darbininko ateitininkų kuopos globėjomis – Kristina Černis ir Leila Mozūraitiene bei kuopos dvasios vadovu diakonu Gediminu Pauliumi. Renginyje taip pat dalyvavo mūsų progimnazijos mokiniai – ateitininkų kuopos nariai – Benediktas Lygnugaris (4a kl.), Beatričė Lygnugarytė (6a kl.), Emilija Lygnugarytė (7a kl.), Domantas Kinčius (7c kl.). Popietės metu buvo išsamiai pristatyta ateitininkų organizacijos struktūra, įsikūrimo istorija, veiklos principai, idėjos, vertybės, perspektyvos. Puiku, kad ketvirtokai turėjo unikalią progą pabendrauti su nuoširdžiais ir įdomiais žmonėmis, pasiklausyti jų pasakojimų, išgyvenimų, prisiminimų.

2019-04-17 Skaityti plačiau

Meninio skaitymo konkursas „Gražiausi žodžiai Lietuvai“

Balandžio 10 d. progimnazijoje vyko 1-4 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Gražiausi žodžiai Lietuvai“. Dalyviai deklamavo eilėraščius apie meilę Lietuvai ir jos grožį, sekė pasakas apie miško gyvūnų nuotykius, nuotaikingai nuskambėjo triukšmas paukščių turguje. Visus prajuokino Viktorija Dapkutė iš 3 a klasės (mokyt. Ž.Kontautienė). Ji žemaitiškai pasekė pasaką „Žyduko egzaminai“ ir užėmė 2-trą vietą. Visus nuramino eilėraštis apie pavasarinį pumpurėlį, kurį padeklamavo Tėja Merkelytė iš 1 a klasės (mokyt. R.Bučmienė). Tėjai skirta 3-čioji vieta . Laureatu tapo 4 c klasės mokinys Naglis Marčiulaitis (mokyt.I.Masaitienė). Jis paaiškino, kad apie gyvenimą reikia mąstyti, o ne girtis ar dejuoti.

2019-04-16 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)