Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Mokytojų streikas

Antra savaitė progimnazijoje vyksta mokytojų streikas. Nors pamokos nevyksta, bet mokytojai nesėdi nuleidę rankų, o aktyviai įsilieja į įvairius renginius, kad atkreiptų valdžios dėmesį.
Lapkričio 27 dieną 11 val. 14 šaunių, drąsių progimnazijos mokytojų įsisegė užrašą „Streikuoju“, pasiėmė po varpelį, juo skambino ir vaikščiojo Klaipėdos centrine gatve. Taip stengėsi atkreipti dėmesį į švietimo problemas ir valdžios nenorą suprasti, jog mokytojai ne iš gero gyvenimo išėjo į gatves.

2018-11-30 Skaityti plačiau

Tolerancijos diena

Lapkričio 16 d. mūsų mokykloje buvo minima UNESCO paskelbta Tarptautinė Tolerancijos diena. 2018 metais šios pilietinės iniciatyvos idėjos simboliu buvo pasiūlytas Tolerancijos raktas, puikiai tinkantis atrakinti žmonių mintis, širdis, jausmus ir įsileisti į savo minčių ir širdies labirintą šalia esantį kitokios išvaizdos ar pažiūrų žmogų.
Tolerancijos dienos paminėjimas sutapo su progimnazijos prevencinės veiklos mėnesiu „Mes prieš apkalbas“. Taigi kiekviena klasė kūrė Tolerancijos raktus ir juos papuošė pagarbos kupinomis frazėmis, kurios gerai nuteikia, sustiprina, nuramina, mažina apkalbas.

2018-11-29 Skaityti plačiau

Mokinių konkursas „Lietuvos šimtmečio talenčiukai“

Lapkričio 23 d. Hermano Zudermano gimnazijoje vyko miesto pradinių klasių mokinių konkursas „Lietuvos šimtmečio talenčiukai“. Jame dalyvavo 4c klasės mokinys Naglis Marčiulaitis. Pristatydama savo klasės draugą Atėnė Anužytė paminėjo, kad tai šmaikštus, linksmo būdo draugas, puikus meistras, žvejas, sportininkas. Scena jam miela kaip žaidimų aikštelė, o progimnazijos folkloro ansamblyje „Smeltužė“ jis tiesiog nepakeičiamas. Tai Naglis įrodė užimdamas 3-čia vietą tarp visu dalyvių. Džiaugiamės augančiu talentu.

2018-11-28 Skaityti plačiau

Sveikiname I vietos nugalėtojus!

5a klasės mokinį Pilių Dovydą,
6b klasės mokinę Bartkevičiūtę Vytautę,
7c klasės mokinį Venį Arną,
8a klasės mokinę Paslavskają Dominyką.
Lapkričio 15 d. Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje vyko Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų projekto, skirto Atkurtos Lietuvos šimtmečiui - „100 klausimų apie Lietuvą”, baigiamasis renginys. Į baigiamąjį konkursą susirinko komandos iš 9 progimnazijų ir 9 gimnazijų. Komandų nariai, naudodamiesi interaktyviais stendais ir savo žiniomis, turėjo atsakyti į klausimus apie Lietuvą. Mūsų mokyklos komanda laimėjo I vietą tarp progimnazijų.

2018-11-16 Skaityti plačiau

Tolerancijos pamoka teatre

Lapkričio 13 dieną 5a klasės mokiniai, lydimi klasės auklėtojos Reginos Bertašienės ir mokytojos Leilos Mozūraitienės, vyko į Mobilaus teatro edukacinę – prevencinę pamoką apie toleranciją ir bendravimo kultūrą. Mokiniai profesionalių aktorių pagalba susipažino su teatro meno ypatumais, taikė juos savo veikloje: įkūnijo įvairius personažus, kartu ir grupėse kūrė bei inscenizavo gyvenimiškas situacijas. Pasibaigus užsiėmimams mokiniai džiaugėsi patyrę gerų emocijų ir įgavę naudingos patirties.

2018-11-15 Skaityti plačiau

7a klasės išvyka į Klaipėdos aukštąją Jūreivystės mokyklą

Š.m. lapkričio 13 d. 7a klasės mokiniai kartu su klasės vadove Rita Skolove lankėsi Klaipėdos aukštojoje Jūreivystės mokykloje. Mokiniai turėjo galimybę pakalbinti besimokančius jūrinių profesijų studentus, dėstytojus, laivo kapitonus, pamatyti mokymo centrus. Jūrinių profesijų studentai papasakojo kuo ypatingos laivo laivavedžio, mechaniko, elektromechaniko, laivo agento, jūrų transporto logistikos, krovinių ekspeditoriaus profesijos.

2018-11-13 Skaityti plačiau

Muzikos olimpiada „Muzika kitaip – 2018“

Lapkričio 8 d. mūsų progimnazijos 4 c klasės mokinės Viltė Daukantaitė, Atėnė Anužytė, Gustė Rusteikaitė ir Eva Stanislauskaitė dalyvavo respublikinėje muzikos olimpiadoje „Muzika kitaip – 2018“. Mergaites ruošė muzikos mokytoja Raimonda Milašienė. Tarp 60-ties dalyvių mūsų šaunuolės užėmė 2-3 vietas. Tai puikus mokytojos ir jos mokinių pasiekimas.

2018-11-12 Skaityti plačiau

Rudenėlis dovanoja...

Atskubėjęs rudenėlis dovanoja ne tik pilnas kraites rudens gėrybių, bet ir daug nuostabių spalvotų akimirkų – tik spėk viskuo grožėtis ir rinkti, kas po kojomis krenta, šnara, čeža...
Trapus šis grožis – savaitė, kita ir rudens spalvų simfonija baigsis… o taip norėtųsi, kad tai tęstųsi kuo ilgiau, todėl ir surengėme karpinių, kuriuose atsispindi rudens grožis, parodėlę.
Kviečiame apsilankyti 1-4 klasių mokinių karpinių parodoje.
Tegu rudenėlis dovanoja Jums jaukias akimirkas...

2018-11-07 Skaityti plačiau

„Lašelis šilumos mažajam draugui“

Jau ketvirti metai iš eilės, kiekvieną spalį, priešmokyklinės grupės vaikai organizuoja akciją „Lašelis šilumos mažajam draugui“.
Šios akcijos tikslas ugdyti mažose vaikų širdelėse užuojautos bei gailesčio jausmą beglobiams gyvūnams.
Akcijos metu surinktas maistas yra paaukojamas gyvūnų prieglaudai „Būk mano draugas“.
Prie šios puikios akcijos prisidėjo ir vyresnių klasių mokiniai.
Nuoširdžiai dėkojame 1a, 1b, 2a, 2b, 2c, 2d, 3a, 3b, 3c, 3d, 4a, 4c, 4d, 5a, 5b, 5c, 6a, 6b, 7a, 7c, 8c, 8b klasių mokiniams. AČIŪ.

2018-11-06 Skaityti plačiau

Siaubo vakaronė

Pradedant rudens atostogas 6b ir 8a klasės mokiniai nestigo vietoje. Savaitę prieš atostogas minėtieji mokiniai buvo užsiėmę siaubo vakaronės paruošiamaisiais darbais.
6b (E. Enzinaitė) ir 8a (A. Kontautienė) auklėtojos džiaugėsi mokinių iniciatyva organizuoti savo klasėse "Helloween'o" vakarėlį. Mokiniai ruošėsi renginiui, kūrė klausimus, galvojo žaidimus, rūpinosi prizais. Taip pat buvo kuriamos dekoracijos, puošiami kabinetai. 8a klasės mokiniai, atitinkančia tema, surežisavo spektakliukus. Taip pat vyresnieji mokiniai padėjo išrinkti nugalėtojus 6b klasės baisiausios kaukės konkurse. Nugalėtojais tapo Roberta ir Armandas.

2018-11-03 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)