Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pradinukų savaitė „Mūsų mažos rankelės tau, Lietuva“

Vasario 26 d. – kovo 2 d. mokykloje buvo organizuota pradinių klasių metodinės grupės savaitė „Mūsų mažos rankelės tau, Lietuva“.
Jau pirmadienio rytą 4a klasės mokiniai su mokytoja Genovaite Dirdiene šiltai šypsodamiesi mokyklos fojė sveikinosi su mokyklos darbuotojais, tėveliais, mokiniais ir skelbė pradinukų savaitės pradžią. Linkėjo visiems gražios dienos ir darbingos, įdomios savaitės.
1 kl. matematikos būrelio ,,Gudručiai“ nariai nusprendė patikrinti pradinukų žinias, kaip jie pažįsta savo gimtinę Lietuvą. Kartu su būrelio mokytoja Sandra Strazdiene jie paruošė anketas, išdalino vaikams jas užpildyti ir kartu prisiminti tai, kas galbūt buvo pamiršta.

2018-03-12 Skaityti plačiau

Sveikiname ir džiaugiamės

Vasario 1 dieną Klaipėdos Ievos Simonaitytės bibliotekoje susirinko geriausi miesto skaitovai. Skambėjo raiškiai ir meniškai skaitomi lietuviški tekstai. Susirinko verti vieni kitų jaunieji menininkai, todėl vertinimo komisija ilgai tarėsi, kurie jų geriausi. Mūsų progimnazijos 7a klasės mokinė, Kristė Blažiūnaitė, perskaičiusi linksmą tekstą apie rudenį, buvo pastebėta ir įvertinta - užėmė III vietą, tapo viena geriausių skaitovių Klaipėdoje. Mokinei konkursui pasiruošti padėjo lietuvių kalbos vyr. mokytoja Renata Žiliutė.
Ačiū tau, Kriste, kad garsini mūsų progimnaziją.

2018-03-12 Skaityti plačiau

Paroda iš antrinių žaliavų

Kovo 1-9 dienomis progimnazijoje vyko priešmokyklinės grupės vaikų ir jų tėvelių darbelių iš antrinių žaliavų paroda. Darbelių nuotraukos dalyvauja ekologiniame projekte „Žemę aš apglėbsiu ir labai mylėsiu“.

2018-03-11 Skaityti plačiau

Konkursas „Jaunasis Klaipėdos istorijos žinovas“

Kovo 5 dieną mokykloje vyko konkursas „Jaunasis Klaipėdos istorijos žinovas“, kuriame savo žiniomis rungtyniavo mūsų penktokai. Daugiausiai klausimų atsakė ir nugalėtojais tapo šie mokiniai:
I vieta – Arminta Zaburaitė, 5b klasė;
II vieta – Vytautė Bartkevičiūtė, Domantas Domeikis, 5b klasė;
III vieta – Sofija Ruginytė, Kornelija Sukauskytė, 5a klasė.
Sveikiname konkurso nugalėtojus!

2018-03-07 Skaityti plačiau

3a klasė paminėjo Lietuvos 100-metį

3a klasės mokiniai su dideliu užsidegimu įsitraukė į Atkurtos Lietuvos 100-mečio minėjimą. Jie tautine atributika pasipuošė klasę, kūrė eiles, rašė rašinius, piešė kompiuterinius piešinius ir atliko 100 gerų darbų. Juos surašė ant širdelių ir sudėjo į gerų darbų maišą. Už tai emocijų kupini pasidalino 100 saldainių. Atėjus 100-mečio minėjimo išvakarėms, dalyvavo mokyklos renginiuose. Dainavo pradinių klasių mokiniams skirtame minėjime. Džiaugėsi klasiokės Alinos gautu apdovanojimu. Mojavo savo gamintomis vėliavėlėmis ir leido į dangų tautinių spalvų balionus.

2018-03-06 Skaityti plačiau

Sveikiname ir džiaugiamės!

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ kovo 4 d. dalyvavo 2018 m. šimtmečio Dainų šventės atrankoje ir pristatė programą „Šen blykst, ten blykst...“. Komisija įvertino puikų ansamblio pasirodymą ir liepos 2-3 d. pakvietė dalyvauti Šimtmečio Dainų šventėje „Vardan tos...“

2018-03-04 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Vasario 27 dieną mūsų progimnazijos 5 - 8 klasių mokiniai dalyvavo matematiniame konkurse „KODAS”, kuris vyko „Sendvario” progimnazijoje. Dėl prizinių vietų rungėsi gausus mokinių būrys iš 14 Klaipėdos mokyklų. Daugiau nei 100 dalyvių valandą sprendė įvairius matematinius galvosūkius bei logines užduotis. Lengviausiai jas „gliaudyti“ sekėsi mūsų progimnazijos 5b klasės mokinei Vytautei Bartkevičiūtei, kuri penktokų grupėje užėmė III vietą! Sveikiname ir linkime jai sėkmės kituose konkursuose!

2018-03-03 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname jaunųjų matematikų olimpiados I rato laimėtojus!
5 klasių grupėje
1 vieta - Ugnė Ašmonaitė ir Vytautė Bartkevičiūtė, 5b klasė
2 vieta - Džiugas Remeikis, 5a klasė
3 vieta - Urtė Mikaločiūtė 5a ir Ieva Jefišova 5b klasė
6 klasių grupėje
1 vieta - Augustinis Bičkaitis, 6a klasė
2 vieta - Faustas Pocius, 6c klasė
3 vieta - Martynas Macevičius, 6c klasė
7 klasių grupėje
1 vieta - Ieva Kadagytė, 7a klasė
2 vieta - Lilija Pociūtė, 7a klasė
3 vieta - Dominyka Paslavskaja, 7a klasė
8 klasių grupėje
1 vieta - Andrej Bulbenkov, 8c klasė
2 vieta - Justinas Belskis, 8c klasė
3 vieta - Aurimas Vizgirdas, 8a klasė

2018-03-01 Skaityti plačiau

Nacionalinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas 2018”

Vasario 28 dieną Lietuvoje vyko Nacionalinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas 2018“, skirtas prasmingai paminėti Lietuvos valstybės 100-metį ir Nepriklausomybės atkūrimą. Konkurse galėjo dalyvauti visi Lietuvos piliečiai ir gyventojai, užsienio lietuviai.
Savo žinias apie Lietuvos istoriją panoro išbandyti 33 mūsų mokyklos 6 – 8 klasių mokiniai.
Daugiausiai klausimų atsakė ir nugalėtojais tapo šie mokiniai:
I vieta – Arnas Venys, 6c klasė;
II vieta – Rugilė Malakauskytė, 7a klasė;
III vieta – Evelina Dzindzeletaitė, Kristupas Juška , 8c klasė.
Sveikiname konkurso nugalėtojus!

2018-03-01 Skaityti plačiau

Raštingiausio mokinio konkursas „Moki žodį - žinai kelią

Vasario mėnesį progimnazijoje buvo surengtas 5-8 klasių raštingiausio mokinio konkursas „Moki žodį - žinai kelią". Jo metu mokiniai sprendė užduotis, susijusias su lietuvių kalbos gramatika, leksika, kalbos vartojimu. Konkurse dalyvavo savo klasės geriausieji. Įvertinus konkursinius darbus, paaiškėjo, jog geriausiai lietuvių kalbą ir jos taisykles išmano šie mokiniai: Džiugas Remeikis iš 5a, Ugnė Barauskaitė iš 6a, Lilija Pociūtė iš 7a. Na, o aštuntokams, mūsų vyriausiesiems, tenka garbė atstovauti progimnazijai miesto 8 klasės mokinių Lietuvių kalbos olimpiadoje, todėl į šį rimtą ir garbingą konkursą yra siunčiami trys geriausi lietuvių kalbos žinovai: Deimantė Šiaulytė iš 8c, Kornelija Klastaitytė iš 8a, Marijus Petraitis iš 8a. Linkime jiems sėkmės!

2018-03-01 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)