Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pavasario pranašai

Sakoma, kad pavasarį ant sparnų parneša paukščiai... Iš tikrųjų, kaskart aukščiau pakylant saulutei, laukiame pirmųjų paukščių giesmininkų; juos vadiname pavasario pranašais.
Vos tik pratirpsta sniego paklotas – pro jį išlenda pirmosios pavasario gėlės – snieguolės. Pasigirsta vieversio giesmė, parskrenda varnėnai, kovai. Saulė budina ir kelia gamtą, ateina pavasaris.

2018-04-25 Skaityti plačiau

8b klasės išvyka į Klaipėdos Turizmo mokyklą

2018-04-19 8b klasės mokiniai ir jų vadovė Laima Iljinienė lankėsi Klaipėdos Turizmo mokykloje. Edukacinio užsiėmimo metu moksleiviai buvo supažindinti su galimybėmis įgyti barmeno, virėjo, konditerio, kaimo turizmo organizatoriaus, poilsio paslaugų agento, sporto klubo veiklos organizatoriaus profesijas. Mokiniai galėjo stebėti kaip organizuojamas mokymas mokyklos Viešbučių ir restoranų bei prekybos sektorinio praktinio mokymo centre esančiose virtuvėse, konditerijos cechuose, cukrainėje, parduotuvėje.

2018-04-23 Skaityti plačiau

Tėvų linija

Daugiau nei pusmetį veikianti „Tėvų linija“ - vienintelė vieta, kur visos Lietuvos tėvai gali gauti nemokamą, profesionalią psichologinę pagalbą vaikų auklėjimo klausimais. Paskambinus nemokamu telefono numeriu 8 800 900 12, su Paramos vaikams centro psichologais galima konsultuotis dėl įvairių problemų, kylančių visais vaikų amžiaus tarpsniais.

2018-04-22 Skaityti plačiau

Saugaus eismo konkursas „Šviesoforas“

Š. m. balandžio 13-ą dieną mokykloje vyko pradinių klasių mokinių saugaus eismo konkursas „Šviesoforas“. Varžytis susirinko mokiniai, kurie geriausiai žino kelių eismo taisykles. Renginio pradžioje visi dalyviai buvo apdovanoti pagyrimo raštais už dalyvavimą konkurse, vėliau jie gavo kelionės lapus ir turėjo keliauti po stoteles. Pirmoji stotelė – kelių eismo užduočių. Joje mokiniai turėjo atlikti teorines užduotis. Antroji – kelio ženklų dėlionės stotelė, kurioje reikėjo iš kelių detalių taisyklingai sudėlioti po 4 kelio ženklus, bei paaiškinti šios stotelės teisėjai mokytojai Sandrai Strazdienei ženklų reikšmę.

2018-04-22 Skaityti plačiau

„Smeltės“ X-Faktorius

Šis pavasaris mus sukvietė į jubiliejinį užsienio kalbų ir muzikos tarpmokyklinį festivalį „Smeltės“ X-Faktorius. Šventėje dalyvavo 11 kolektyvų: iš „Sendvario“ progimnazijos, „Vyturio“ progimnazijos, S. Dacho progimnazijos, M. Mažvydo progimnazijos, Hermano Zudermano gimnazijos, „Gabijos“ progimnazijos. Šiemet į festivalį atvyko solistė net iš Klaipėdos rajono Ketvergių pagrindinės mokyklos. „Smeltės“ progimnazijai atstovavo 3 kolektyvai: solistė ketvirtokė Klaudija, „Emile class“ vokalinis ansamblis ir 7a klasės vokalinis ansamblis.

2018-04-21 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Mokyklos Instrumentinis ansamblis, vadovės Rūta Grybaitė ir Raimonda Milašienė, XVIII-jame instrumentinės muzikos festivalyje laimėjo „Kūrybiškiausio kolektyvo“ nominaciją.
Sveikiname ir džiaugiamės.

2018-04-21 Skaityti plačiau

Susitikimas su Zita Gaižauskaite

Š.m. balandžio 17 d. „Smeltės“ progimnazijos bibliotekoje lankėsi Zita Gaižauskaitė. Susitikimo metu poetė kvietė pirmokėlius „padėti išrauti Ropę“, deklamavo eilėraščius, kartu su vaikais mėgino sukurti trumpą eilėraštuką, atsakinėjo į įvairius klausimus, dalino autografus.
Džiaugiamės, kad vaikų poetė kiekvienais metais atvyksta susitikti su mokyklos pirmokėliais, jų mokytojomis.

2018-04-20 Skaityti plačiau

Respublikinis prancūziškos dainos festivalis Šeduvoje „L‘amour change le monde“

Š. m. balandžio 13 d., Šeduvoje, 7a kl. mokinių ansamblis dalyvavo tradiciniame respublikiniame prancūziškos dainos festivalyje L‘amour change le monde“ („Meilė keičia pasaulį“). Festivalyje dalyvavo 26 kolektyvai iš visos Lietuvos, dainuojantys prancūziškas dainas.
Mūsų mokiniai atliko Myriam dainą „ L‘oiseau et l‘enfant“ ir ansamblių kategorijoje užėmė I – ąją vietą. Laimėtojai buvo apdovanoti nugalėtojų stikline statulėle ir diplomais.
Nuoširdžiai dėkoju muzikos mokytojai Rūtai Grybaitei už mokinių paruošimą šiam festivaliui, bei 7 a kl. mokiniams Dominykai, Gintei, Ievai, Rugilei, Kristei, Jonui bei Arminui.

2018-04-20 Skaityti plačiau

Veiksmo savaitė „Be patyčių 2018“

Kovo 19 – 25 d. vyko veiksmo savaitė „Be patyčių 2018“. Pavadinome ją - „Mes draugaujame ir padedame vieni kitiems“. Kiekviena 1-4 klasė sukūrė po gėlę su pažadais dėl draugystės, kalbėjo apie patyčių žalą, po to vyko sukurtų gėlių paroda „Draugystės pieva“ mokyklos foje.
Psichologė Dalia kelioms klasėms pravedė klasės valandėles „Kaip priimti kitokį mokinį klasėje“. Mokiniai galėjo išsakyti savo problemas bei aptarė jų sprendimų būdus.

2018-04-20 Skaityti plačiau

Tolerancijos pamoka

Balandžio 12d., mūsų mokiniai (5a kl.,5b kl., 7c kl.) dalyvavo nenusakomo nuoširdumo ir gerumo susitikime su Žmonių su Dauno sindromo ir jų globėjų asociacijos Klaipėdos apskrities skyriaus koordinatore Sanna Karosas ir jos dukrele Iva. Mokiniai susipažino su Dauno sindromo ypatumais, su šį sindromą turinčių žmonių gyvenimu bei galimybėmis. Susitikimo metu mokiniai pabandė įsijausti, pabūti šių žmonių vietoje ir pažinti su kokiais nepatogumais jie susiduria. Auditorija buvo pilna gerų emocijų ir susirūpinimo apie tai, o ką mes galime padaryti, kaip mąstyti, gal būt, ir pasikeisti, kad tokie žmonės šalia mūsų jaustųsi gerai.

2018-04-19 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)