Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Edukacinė pamoką „Saugus elgesys su šunimi“

Minint tarptautinę gyvūnų dieną, spalio 13 d., „Smeltės“ progimnazijos priešmokyklinę grupę ir pirmų klasių vaikus aplankė Maltos ordinas. Jie atvyko su savo terapiniais šunimis. Turėjome nuostabią, pilną gerų emocijų edukacinę pamoką „Saugus elgesys su šunimi“.

2017-10-15 Skaityti plačiau

Minime Pasaulinę košės dieną

Spalio 10 diena – oficiali, Pasaulinė košės diena, kuri Malsenos iniciatyva Lietuvoje minima nuo 2014m. Šią dieną paminėjo ir mūsų mokyklos pirmų klasių mokiniai. Mokytojos su mokiniais kalbėjo apie sveikos mitybos taisykles ir principus, mitybos režimą, aptarė sveikos mitybos piramidę. Kol indeliuose brinko avižinių dribsnių košė su vaisiais (jos parūpino „Malsenos“ atstovai‘‘), pirmokai pasižiūrėjo animacinį filmuką „Kodėl milžinas nenorėjo košės“. Vėliau valgė košę ir gardžiavosi. Pasistiprinę dar išmoko šokti šokį „Viru viru košę“.

2017-10-15 Skaityti plačiau

Akcija „Lašelis šilumos mažajam draugui“

Jau treti metai iš eilės priešmokyklinės grupės vaikai organizuoja akciją „Lašelis šilumos mažajam draugui“. Prie šios gražios akcijos prisideda visi progimnazijos mokiniai.
Visas maistelis ir kiti būtini daiktai yra perduodami gyvūnų prieglaudai „Būk mano draugas“.

2017-10-14 Skaityti plačiau

Kvadrato varžybos

Spalio 11 dieną mokyklos sporto salėje vyko tradicinės KVADRATO varžybos tarp 4 – ų klasių mokinių komandų.
Kvadratas – vienas vaikų mėgstamiausių sportinių žaidimų. Tad varžybose tikrai netrūko aistrų, sportinio azarto, tikrų emocijų ir entuziastingo ,,sirgalių“ palaikymo.
I – ąją vietą šiose varžybose laimėjo 4a klasės mokinių komanda. SVEIKINAME!

2017-10-12 Skaityti plačiau

„Pamoka su svečiu“

Spalio 5-toji – Tarptautinė Mokytojų diena. Jau tapo tradicija, kad tą dieną vieną pamoką mokiniams veda tėvai arba kviestinis svečias. Šias metais sulaukėme svečių iš Pakrančių apsaugos tarnybos, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, policijos, „Meno psichologijos centro“, Klaipėdos dramos teatro. Su vaikais žaidė, savo profesijas pristatė net 20 mamų ir tėčių. Po pamokos svečiai savo įspūdžiais dalinosi vaišindamiesi kava. Visi buvo laimingi: vaikai – nes pamoka buvo netradicinė, mokytojai – nes galėjo pamoką praleisti kitaip, svečiai – nes dauguma pirmą kartą vedė pamoką mokykloje.
Ačiū visiems skyrusiems savo laiką vaikams.

2017-10-12 Skaityti plačiau

Mokytojų boulingo turnyras „Taiklioji ranka“

Honolulu boulinge vyko tradicinis „Smeltės“ progimnazijos mokytojų boulingo turnyras „Taiklioji ranka“. Savo jėgas bei rankos taiklumą išbandė 18 aktyviausių mokytojų. Tiksliausiai kamuolius rideno mokytojos Vaiva, Liana, Indrė. Nepralenkiamu buvo Progimnazijos direktorius Edmundas, kuriam ir atiteko pereinamasis prizas. Visi dalyviai dovanojo vienas kitam gerą nuotaiką, palaikymą, azartą, draugiškumą. O tai stiprina kolektyvą.

2017-10-12 Skaityti plačiau

Sveikiname Liliją!

Spalio 3 dieną mūsų šalyje vyko Konstitucijos egzaminas. Mūsų mokykla taip pat dalyvavo šioje akcijoje. Savo žinias panoro pasitikrinti 19 mokinių iš 5 – 8 klasių. Daugiausiai taškų surinko 7a klasės mokinė Lilija Pociūtė (29 iš 30 galimų) ir pateko į antrąjį etapą, kuris vyks spalio 12 dieną.
Džiaugiamės ir linkime sėkmės antrame etape.

2017-10-05 Skaityti plačiau

Smiltynės sveikatingumo takai šeštokus vedė į Jūrų muziejų

Rugsėjo 28d., minint Olimpinio judėjimo dieną, 6a, 6b, 6c klasių mokiniai kartu su klasių vadovėmis Rita, Nijole ir Irena praleido Smiltynėje. Esant nuostabiam, saulėtam orui, pakeliui į Jūrų muziejų, aplankėme Žvejo sodybos muziejų, apžiūrėjome muziejų laive. Labiausiai buvome sužavėti puikia edukacine pamoka Jūrų muziejuje, kurioje vaikai, būdami detektyvais, turėjo atlikti įvairias užduotis susijusias su LAISVE, SAUGUMU ir ATSAKOMYBE. Apžiūrėję naujus Jūrų muziejaus eksponatus ir aplankę naujai įrengtas sales, patraukėme jūros link. Pajūryje žaidėme įvairius žaidimus, išbandėme jėgas traukdami virvę, rungėmės kas toliau numes akmenukus į jūros bangas, rungtyniavimo estafetėse.

2017-10-03 Skaityti plačiau

Muzikos diena „Smeltėje“

Spalio 2d. „Smeltės“ progimnazijoje skambėjo muzika, liejosi įvairiausių muzikos instrumentų garsai. Taip „Smeltės“ progimnazijos mokiniai ir mokytojai šventė Tarptautinę muzikos dieną. Labai dėkojame ir džiaugiamės menine-vizualine kompozicija, kurią sukūrė mūsų šaunioji dailės mokytoja Vilma Smilgienė.

2017-10-02 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Labai džiaugiuosi ir sveikinu visus „Smeltės“ 5-8 klasių mokinius, kurie dalyvavo įvairiuose sporto renginiuose, varžybose ir laimėjo Klaipėdos m. mokinių 2016-2017 m.m. „Mero taurės sporto žaidynėse progimnazijų grupėje II vietą.
Linkiu neužmigti ant laurų ir toliau garsinti savo mokyklą mieste.

2017-10-02 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)