Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Išvyka į „Fortum Klaipėda“ termofikacinę jėgainę

Lapkričio 28 dieną 5a klasės mokiniai su mokytojomis L. Stonkiene ir R. Žiliūte apsilankė Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančioje įmonėje „Fortum Klaipėda“. Nors oras ir nedžiugino, tačiau mūsų nuotaika buvo puiki. Edukacinės - pažintinės ekskursijos metu mokinai susipažino su elektrinės veikimo principu: nuo atliekų patekimo į jėgainę iki elektros ir šilumos gamybos.
Pirmiausia konferencijų salėje mokiniai išklausė informaciją apie jėgainės veiklą, susipažino su atliekų deginimo technologiniu procesu, o tada pasipuošę šalmais ir liemenėmis keliavo po įmonės cechus ir patys stebėjo, kaip šiukšlių perdirbimas virsta elektra ir šiluma.

2017-11-28 Skaityti plačiau

„Rengiuosi tautinį kostiumą“

Lapkričio 7d. ir 15d. 1b ir 3b kl. mokiniai lankėsi Pempininkų bibliotekoje vaikų centre „Gerviukas“ ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Rengiuosi tautinį kostiumą“.
Kadangi 2017 metai paskelbti ir Tautinio kostiumo metais, tai šis užsiėmimas buvo prasmingas bei reikšmingas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį ir naudingas suteikti vaikams žinių ir patirties.

2017-11-28 Skaityti plačiau

„Pyragų diena“

TV3 televizijos ir SEB banko organizuojamas paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. „Išsipildymo akcijos“ dalis – „Pyragų diena“. Kasmet tradiciškai lapkritį TV3 ragina savo darbovietėje ar mokslo įstaigoje kepti pyragus, juos pardavinėti kolegoms ar savo draugams. Kadangi „Smeltės“ progimnazijos mokiniai nori prisidėti prie organizuojamos akcijos, lapkričio 23 d. visa bendruomenė ragavo mokinių ir jų tėvelių keptus pyragus.
Kiekviena klasė aktyviai dalyvavo „Pyragų dienoje“, noriai kepė skanėstus su draugais ir tėveliais. Savo pyragų gausa pasižymėjo pradinių klasių mokiniai, taip pat prie akcijos prisidėjo priešmokyklinės grupės bendruomenė, kurie kepė bei pardavinėjo pyragus, talkino 5-8 klasių mokinių aktyvas. Pyragų grožiu ir skanumu neatsiliko ir vyresniųjų klasių mokinių kepti pyragai. Šiemet surinkta rekordinė suma, kuri pervesta „Išsipildymo akcijai 2017” – 631,06 €.

2017-11-28 Skaityti plačiau

Artėjant Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui

Lapkričio 23 dieną 7b klasės mokiniai dalyvavo Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus organizuotame edukaciniame užsiėmime „Kalba – Lietuvos valstybingumo pagrindas“, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui paminėti.
Mokiniams buvo pristatyta muziejaus ekspozicija, pasakojanti apie Mažosios Lietuvos raštiją, kurioje atsispindi lietuviškos spaudos draudimo Lietuvoje laikotarpis, lietuvių raštijos padėtis Klaipėdos krašte, pabrėžiama kalbos išsaugojimo svarba Lietuvos valstybingumui. Mokiniai pagilino žinias apie žymiausius šio krašto rašytojus, švietėjus, tautinio atgimimo veikėjus.

2017-11-24 Skaityti plačiau

Maironio poezijos skaitymo konkursas

Lapkričio 23d. Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijoje vyko Klaipėdos miesto mokyklų 5-10 klasių mokinių Maironio poezijos skaitymo konkursas. Mūsų progimnazijai atstovavo Kristė Blažiūnaitė, 7a klasės mokinė, ir Ignas Rinkevičius, 8a klasės mokinys. Savo amžiaus grupėje Kristė laimėjo III vietą! Šaunuolė!

2017-11-24 Skaityti plačiau

Edukacinės-pažintinės pamokėlės

Lapkričio 15d. ir 17d. priešmokyklinės grupės vaikai lankėsi Klaipėdos apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje ir Klaipėdos m. VPK, kuriuose vyko edukacinės-pažintinės pamokėlės. Vaikai įtvirtino jau turėtas žinias ir sužinojo daug naujo.

2017-11-20 Skaityti plačiau

Tolerancijos diena

Lapkričio 16d. mūsų mokykloje buvo minima UNESCO paskelbta Tarptautinė Tolerancijos diena. Su mokiniais per dorinio ugdymo (etika/tikyba) pamokas diskutavome apie Tolerancijos svarbą šiandieniniame pasaulyje ir kiekviena klasė paruošė plakatą tema „Mano rankos geriems darbams“, nes šiemet Tolerancijos dienos paminėjimo simbolis – rankos.
Šios idėjos esmė – žmogaus rankomis pasaulyje daromi geri ir blogi darbai. Rankos sukuria ir rankos sugriauna.
Su aštuntų klasių mokiniais apsilankėme Lietuvos aklųjų bibliotekoje (LAB), Klaipėdos filiale. Susipažinome su nereginčio žmogaus pasauliu, jo kasdienybe ir galimybėmis.

2017-11-20 Skaityti plačiau

Kas greičiausiai skaito?..

Lapkričio 16 dieną mūsų mokyklos 58 klasių skaitovai Džiugas Remeikis, Marta Zacharova, Rugilė Malakauskytė ir Ignas Rinkevičius dalyvavo Klaipėdos miesto greitojo skaitymo konkurse „Minutė“, kuris vyko Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje.
Dalyviai į konkursą rinkosi iš penkių miesto mokyklų. Jie rungėsi, kuris per minutę raiškiai ir taisyklingai perskaitys daugiau nežinomo teksto žodžių. Sėkmė lydėjo mūsų progimnazijos 8a klasės mokinį Igną Rinkevičių, kuris laimėjo I-ąją vietą. Sveikiname nugalėtoją!

2017-11-19 Skaityti plačiau

8b klasės bendruomenės edukacinė išvyka į Klaipėdos dramos teatrą

2017-11-14 8b klasės bendruomenė – vaikai, tėvai ir klasės vadovė Laima Iljinienė - lankėsi Klaipėdos dramos teatre. Edukacinio užsiėmimo metu šios kultūros įstaigos darbuotojai papasakojo unikalią, XVIIIa. siekiančią pastato istoriją, supažindino su rekonstruoto ir šiuo metu moderniausio Lietuvoje teatro galimybėmis, leido apžiūrėti dekoracijų sandėlį, teatro muziejų, Mažąją salę.

2017-11-15 Skaityti plačiau

Padėka

Nuoširdžiai dėkojame 2b klasės mokinės Vestos tėveliui Sauliui Aleksandravičiui už pagalbą tvarkant lauko laiptus.
Saugios, gražios ir tvirtos pakopos nuo šiol pasitiks progimnazijos mokinius, tėvelius, mokytojus ir svečius.

2017-11-13 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)