Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Edukacinė pamoka „Kretingos dvaro kepiniai“

Vasario 9 dieną 4a klasės mokiniai lankėsi Kretingos muziejuje. Ūkiniame pastate – šiltnamyje įkurtas Tradicinių amatų centras. Čia mokiniai susipažino su duonos kepimo papročiais, mokėsi ir išsikepė gardžią sveikuolišką (be cukraus) juodąją duonelę.
Pabuvojome grafų Tiškevičių dvaro rūmuose, susipažinome su Kretingos dvaro istorijos ir kultūros bei archeologijos ekspozicijomis. Kai už lango žiema ir spaudžia šaltukas, tai Žiemos sode akys džiaugėsi kaktusų kolekcija bei bugenvilijos žiedais.

2018-02-12 Skaityti plačiau

Lietuvių kalbos popietė „Kalba gimtoji lūposna įdėta“

Vasario 7 d., 5-6 klasių mokiniai dalyvavo lietuvių kalbos popietėje „Kalba gimtoji lūposna įdėta“. Ji buvo skirta Lietuvos atkūrimo - 100 paminėti. Į popietę atkeliavo Palangos Juzė iš Palangos. Kartu atsivedė ir savo žmoną Domicėlę. Jie aukštaičiams, žemaičiams, dzūkams ir Mažosios Lietuvos atstovams, „Smeltužės“ folkloro ansamblio dalyviams, atvežė dovanų – riestainių.

2018-02-08 Skaityti plačiau

Saugesnio interneto diena

„Junkis, kurk ir dalinkis pagarbiai: geresnis internetas prasideda nuo tavęs“ - šių metų šūkiu siekiame atkreipti dėmesį į pagarbų elgesį internete, raginame galvoti ką skaitome, ką kuriame ir kuo dalinamės elektroninėje erdvėje.
Vasario 6 d. minėdami Tarptautinę Saugesnio interneto dieną mokykloje vyko akcija - „Papuošk mokyklos bibliotekos duris“. Dėkoju 6c klasės mokiniams, kurie plakatais papuošė mūsų mokyklos bibliotekos, skaityklos ir filialo duris.

2018-02-08 Skaityti plačiau

Estafečių ant ledo „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ varžybos 1- 4 kl. mokiniams

Sausio 26 d. 13 val. PC „Akropolyje“ vyko 2018 metų estafečių ant ledo „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ varžybos 1- 4 kl. mokiniams. Jose dalyvavo ir mūsų mokyklos pradinukų komanda „SMELTIEČIAI“ (Luciano Carrasco 4b kl., Gediminas Ruginis 4b kl., Naglis Marčiulaitis 3c kl., Ema Šiaudvytytė 4b. kl., Akvilė Dzindzeletaitė 3c kl.).
Smagu buvo matyti, kaip mūsų komanda drąsiai ir vikriai čiuožė ledu. Vaikai ne tik tvirtai ir užtikrintai čiuožė, bet ir turėjo atlikti nurodytas estafetes – čiuoždami turėjo pataikyti kamuolį į krepšį, mušti įvartį į vartus, susijungti į bendrą traukinuką. Tikrai buvo nelengva, bet užtat kaip smagu!..

2018-02-07 Skaityti plačiau

„Sportuoju ir džiaugiuosi“

Sausio 31 dieną 12 val. mokykloje vyko estafečių „Sportuoju ir džiaugiuosi“ varžybos tarp 4 – tų klasių mokinių komandų.
Mokiniai atliko įvairias sportines užduotis – rodė, kaip geba valdyti krepšinio kamuolį, šokinėti per lanką, vikriai pro jį pralįsti, šokinėti per šokdynę, kokie jie yra greiti ir vikrūs „greičio“ estafetėje. Džiaugiuosi, kad atlikdami užduotis, vaikai galvojo ne tik apie lenktyniavimą, bet ir apie savo bei komandos draugo saugumą – kaip nesusižeisti pačiam ir nesužeisti kito. Varžybos praėjo saugiai, sklandžiai ir draugiškai.
Nugalėjo 4a klasės mokinių komanda, tačiau pagyrimo žodžių tikrai verti visi varžybose dalyvavę mokiniai.

2018-02-06 Skaityti plačiau

Klaipėdos m. mokyklų komandinės greitųjų šachmatų pirmenybės Mero Taurė - 2018

Sausio 17 d. 13 val. Klaipėdos m. moksleivių Saviraiškos centre vyko tarpmokyklinės pradinių klasių mokinių šachmatų komandinės varžybos Mero taurei laimėti.
Šiame turnyre dalyvavo ir mūsų mokyklos pradinukų komanda – Vykintė Dainiūtė (4a kl.), Rytis Kirsanovas (3b kl.), Pijus Stankus (4b kl.), Tajus Žičkus (4b kl.).
Varžybos buvo rimtos ir įtemptos.Visų komandų žaidėjai pajuto ypatingą atmosferą - kovojo susitelkę, atkakliai, rimtai, visi atsakingai žaidė ir stengėsi - malonu buvo matyti, stebėti žaidėjus.
Gera žinoti, kad mūsų pradinukų tarpe yra vaikų, išmanančių ir gebančių žaisti šį sudėtingą žaidimą ir galinčių atstovauti mūsų mokyklą miesto varžybose. ŠAUNUOLIAI!

2018-02-02 Skaityti plačiau

Projektas „Būsiu mokiniu“

Sausio 29 dieną 4a ir 4b klasių mokiniai lankėsi pas būsimuosius pirmokus l/d „Pagrandukas“. Mūsų mokyklą ir darželį sieja net 11–os metų gražus bendradarbiavimas, vykdant projektą „Būsiu mokiniu“.
Šis renginys buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100–mečiui. Jo metu skambėjo ketvirtokų daina, būsimų pirmokų improvizacija. Pasiskirstę į tris komandas, atliko užduotis, dalyvavo viktorinoje. Keletas ketvirtokų prisiminė laiką, praleistą šiame darželyje.
Rudenį laukiame „pagrandukų“ „Smeltės“ progimnazijoje.

2018-02-01 Skaityti plačiau

Gražiausios rašysenos konkursas „Graži rašysena - mano atspindys“

Visą savaitę (sausio 22-26 dienomis) mūsų progimnazijoje vyko Gražiausios rašysenos konkursas. Lietuvių kalbos pamokose visi mokiniai stengėsi kuo gražiau, kuo dailiau, kuo tvarkingiau perrašyti tekstą, susijusį su Lietuvos valstybės šimtmečiu. Lietuvių kalbos mokytojos atrinko mokinius, kurių rašysena labiausiai atitinka dailaus rašto kriterijus. Kiekviename lietuvių kalbos kabinete buvo surengta paroda, kad ir patys mokiniai pamatytų, kaip gražiai rašo jų bendraklasiai ir draugai.

2018-01-29 Skaityti plačiau

5-8 klasių meninio skaitymo konkursas

Sausio 25 d. mokykloje vyko 5-8 klasių meninio skaitymo konkursas.
Šiemet dalyvavo net 13 skaitovų. Smagu buvo klausytis mokinių raiškiai deklamuojamų eilėraščių ir skaitomų prozos ištraukų. Džiugu, kad ateina pasiklausyti ir jų draugai.
Vertinimo komisija šiemet buvo vieninga:
     I vietą laimėjo – Kristė Blažiūnaitė, 7a klasės mokinė (ji atstovaus mūsų progimnaziją mieste).
     II vietą – Kamilė Čižauskaitė, 6c klasės mokinė
     III vietą – Ignas Rinkevičius, 8a klasės mokinys
     III vietą - Mantė Bidvaitė, 5a klasės mokinė
Sveikiname ir visus kitus dalyvius. Džiaugiamės, kad ir jų laimėjimais.

2018-01-29 Skaityti plačiau

Akcija „Neužmirštuolė“

Progimnazijos mokinių taryba aktyviai įsijungė į akciją „Neužmirštuolė“. Jau sausio 11 d. visa bendruomenė pasipuošė neužmirštuolės žiedais.
Sausio 12 dienos rytą 8.00 val. progimnazijoje užgeso šviesos ir mokykla nušvito žvakučių šviesa. Taip mes pagerbėme už Lietuvos Nepriklausomybę žuvusius tautos didvyrius.

2018-01-15 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)