Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pradinukų savaitė „Mokomės kitaip“

Vasario 27 d. – kovo 3 d. mokykloje buvo organizuota pradinių klasių metodinės grupės savaitė „Mokomės kitaip“.
Jau pirmadienio rytą mokyklos pradinukų korpuso langai pasipuošė spalvingomis ir žaismingomis vaikų figūrėlėmis. Antrokėliai plačiai šypsodamiesi mokyklos fojė sveikinosi su mokyklos darbuotojais, tėveliais ir skelbė pradinukų savaitės pradžią. Pirmadienis tikrai mokinukams buvo KITOKS. Vyko pamokos kitaip. Vaikai keliavo iš vieno kabineto į kitą, mokėsi kitose klasėse, pamokas jiems vedė vis kita mokytoja.

2017-03-08 Skaityti plačiau

Ekskursija KU Jūrų technologijų ir gamtos mokslų fakultete

2017-03-03  mūsų mokyklos 8b klasės mokiniai lankėsi KU Jūrų technologijų ir gamtos mokslų fakultete, kur susipažino su įvairiomis inžinerinėmis specialybėmis, galėjo patys eksperimentuoti chemijos laboratorijoje , elektros ir mechanikos klasėse. Taip gavo atsakymus į visus rūpimus klausimus dėl studijų. Ekskursija buvo įdomi ir naudinga.

2017-03-06 Skaityti plačiau

7b klasės išvyka į gyvūnų prieglaudą „Linksmosios pėdutės“

2017-03-03 7b klasės mokiniai ir jų klasės vadovė Laima Iljinienė bei lietuvių kalbos mokytoja Rimantė Visockaitė lankėsi Klaipėdos gyvūnų ( šunelių ir katinėlių ) prieglaudoje „Linksmosios pėdutės“. Tai savanoriška įstaiga, kurios tikslas - globoti ir rūpintis gyvūnais tol, kol kiekvienas ras jiems tinkamus namus. Gyvūnų prieglaudos darbuotojai supažindino su įstaigos veikla bei pravedė įdomų edukacinį užsiėmimą „Šuns emocijos ir kūno kalba“.

2017-03-06 Skaityti plačiau

Mano Klaipėda

Kovo 1 dieną trečiųjų klasių mokiniai dalyvavo dailaus rašto konkurse ,,Mano Klaipėda“. Tai dar vienas „inkarėlis“ į ilgalaikį mokyklinį projektą „Pažinkime Klaipėdą“.
Mokiniai labai stengėsi nurašyti tekstą ne tik taisyklingai, bet ir gražia rašysena. Virš 20 mokinių darbų papuošė III aukšto sieną. Ypač taisyklingu raštu rašė Alberto Fontani (3b), Emilija Ragauskaitė (3c) bei Karolina Petrova (3a), kuri atstovaus mokyklos trečiokus miesto pradinių klasių mokinių dailaus rašto konkurse. Linkime jai sėkmės.

2017-03-05 Skaityti plačiau

Matematinis konkursas „Mokomės žaisdami“

Vasario 28 dieną „Versmės“ progimnazijoje vyko tarpmokyklinis matematinis konkursas „Mokomės žaisdami“. Mūsų progimnaziją atstovavo Tarvydas Simas (6c), Masaitytė Gintė (6a), Kadagytė Ieva (6a), Paslavskaja Dominyka (6a) ir Pociūtė Lilija (6a). Po gausybės įvairių rungčių prireikė net pratęsimo, kad komisija galėtų išsiaiškinti nugalėtojus. Sveikiname mūsų šaunųjį penketuką, kurie tik 1 tašku nusileido varžovams ir užėmė III vietą! Konkurso metu komandoms teko patirti ir rimtų, ir linksmų išbandymų: reikėjo prisiminti taisykles, spręsti kryžiažodžius, rungtyniauti estafetėse ir net išbandyti savo vikrumą erdvinių kūnų gaudymo rungtyje!

2017-03-01 Skaityti plačiau

„ŽIEMA, ŽIEMA, BĖK IŠ KIEMO“

Vasario 28d. „Smeltės“ progimnazijos bendruomenė šėlo ir varė žiemą iš kiemo.
Tradiciškai šventę organizuoja 8-tų klasių mokiniai ir jų auklėtojos (R.Milašienė, E.Enzinaitė). Progimnazijoje buvo atidarytas „Būrimo salonas“ bei vyko „Žagarėlių – pyragėlių“ mugė.
Mažiausieji priešmokyklinės grupės mokiniai puošėsi kaukėmis, būrėsi salone.
8b klasės mokiniai virto žydais, čigonais, būrėjomis, Kanapiniu ir Lašininiu. Jie lankė progimnazijos mokinius, juos linksmino ir šokdino.

2017-03-01 Skaityti plačiau

Matematikos viktorina „Kelias į Olimpą“

Vasario 24d. progimnazijoje vyko penktų klasių matematikos viktorina „Kelias į Olimpą“. Penktokų komandos kūrybingai prisistatė, atliko komandines užduotis, kūrė paveikslus iš skaičių, dalyvavo pastabumo konkurse, rungėsi dėlionės konkurse ir matematinėje estafetėje. Komandų kapitonai susikovė „Kapitonų mūšyje“. Sirgaliai plakatais ir šūkiais palaikė savo komandas ir puikiai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Susumavus visus taškus, paaiškėjo laimėtojai. I vietą laimėjo „Šakniukai“ – 5c kl., II vietą užėmė „Skrituliukai“ – 5a kl. ir III vieta atiteko „Pliusiukams“ – 5b kl. Visos trys komandos buvo apdovanotos diplomais ir saldžiais prizais.

2017-02-28 Skaityti plačiau

8 klasių moksleivių išvyka į Klaipėdos Dvasinės pagalbos jaunimui centrą

2017-02-23d. 8 klasių mokinių grupė ir dorinio ugdymo mokytojos – Laima Iljinienė ir Rima Lankelienė lankėsi Klaipėdos Dvasinės pagalbos jaunimui centre. Įstaigos darbuotojai supažindino mokinius su centro įkūrimo istorija, veiklos programomis, savanoriškojo darbo pobūdžiu. Džiugu, kad tarp įstaigoje apsilankiusių mūsų progimnazijos mokinių buvo ir tokių, kurie anksčiau  yra dalyvavę kai kuriose centro veiklos programose arba ruošiasi save realizuoti savanoriškoje veikloje.

2017-02-27 Skaityti plačiau

F. Wildhorn miuziklas „Boni ir Klaidas“

Penktadienio vakarą (vasario 24d.) 8a klasės bendruomenė rinkosi į Klaipėdos Valstybinį Muzikinį Teatrą, stebėti Tonio apdovanojimui nominuotą Frank Wildhorn miuziklą „Boni ir Klaidas“. Didžiosios depresijos metais niekam nežinomo mažo miestelio gyventojai Boni Parker ir Klaidas Berou tampa žymiausiais Vakarų Teksaso herojais ir Teksaso teisėsaugos košmaru.
Tėveliai ir seneliai susirinkę stebėti miuziklo džiaugėsi turintys galimybe susitikti ir kitokioje aplinkoje, pabendrauti ir praleisti laisvą laiką kartu.

2017-02-27 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Kovo 22 dieną progimnazijoje įvyko 6-ųjų klasių integruota istorijos – geografijos olimpiada „Geriausias savo krašto žinovas“. Joje dalyvavo 25 šeštokai. Dėkojame dalyvavusiems mokiniams ir sveikiname nugalėtojus.
I vieta – Edgaras Pilybas, 6b kl. ir Jonas Dikšaitis, 6a kl.
II vieta – Lilija Pociūtė, 6a kl.
III vieta – Dominyka Paslavskaja, 6a kl.

2017-02-27 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)