Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Viktorina „Doros keliu“

Balandžio 7d. mokyklos bibliotekoje įvyko 5 klasių dorinio ugdymo (etika/tikyba) viktorina „Doros keliu“. Renginio metu mokiniai turėjo galimybę parodyti savo puikias žinias apie lietuvių tautos papročius ir tradicijas, pasidalinti mintimis apie draugystę, atskleisti savo kūrybiškumą. Vyravo džiugi ir pakili nuotaika, o noras laimėti skatino visas komandas pasistengti iš visos širdies. Renginį vainikavo DRAUGYSTĖ, lydima gausių plojimų ir saldžių prizų.

2017-04-13 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname Augustiną Bičkaitį 5a kl. (mokyt. R. Skolovė) ir Gustą Logvinovą 8b kl. (mokyt. V. Ivanova) tarptautiniame matematikos konkurse „PANGEA 2017“ sėkmingai įveikus du etapus ir patekus į geriausių Lietuvos matematikų dešimtuką. Augustinas Bičkaitis penktokų grupėje užėmė VII vietą, Gustas Logvinovas aštuntokų grupėje užėmė VI vietą.

2017-04-10 Skaityti plačiau

Kiaušinių marginimo pamokėlė

Balandžio 7d. 5a ir 5c klasių mokiniai ir auklėtojos R. Skolovė, N. Žaltauskienė vykome į Mažosios Lietuvos muziejuje organizuotą „Kiaušinių marginimo pamokėlę“. Mus pasitiko vadovė, kuri papasakojo apie didžiausią pavasario šventę – Velykas, kaip nustatoma Velykų data. Mokiniai prisiminė, kad Velykos yra gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė, o Margutis – derlingumo, žmogaus dvasinio atgimimo simbolis. Nuo senų laikų iki šiol juos įvairiais būdais ir raštais margina vaikai ir suaugusieji. Vadovė mokinukus pamokė kiaušinius marginti karštu vašku, parodė įvairius marginimo raštus.

2017-04-10 Skaityti plačiau

Paroda „Šeimos uostas“

Trečiųjų klasių mokiniai, vykdydami ilgalaikį mokyklinį projektą „Pažinkime Klaipėdą“, parengė šeimų darbų parodą „Šeimos uostas“. Į jį „suplaukė“ įvairių medžiagų valtys, laivai, švyturiai, inkarai ir kita klaipėdietiška atributika. Savo kūrybiškumą ir darbštumą parodė ne tik tėčiai, mamos, bet ir seneliai. Gausiausiai darbų pristatė 3c klasė.
Dėkojame trečiokėlių šeimoms už kūrybinį džiaugsmą.

2017-04-10 Skaityti plačiau

Knygų ekspertų kovos

Prasidėjus pavasariui, Klaipėdos mieste startavo projektas-konkursas „Knygų ekspertų kovos“, kurį sudaro du etapai: vienas etapas vyksta pačioje mokykloje, o kitas – baigiamasis – etapas bus organizuojamas mieste gegužės mėnesį.
Į šį konkursą įsitraukė mūsų progimnazijos lietuvių kalbos mokytojos Renata Žiliutė ir Regina Bertašienė, bibliotekos vedėja Vestina Nemčiauskienė, 7 ir 8 klasių skaityti mėgstantys mokiniai. Pastarieji sudarė 4 komandas: „Knygų klubas“ (7a klasė), „Knygų bičiuliai“ (7c klasė), „Knygų respublika“ (8b klasė), „Pasakiškasis šešetas“ (8b klasė).

2017-04-08 Skaityti plačiau

Integruotas ilgalaikis projektas „Sakmių metamorfozės“

Praėjusių metų spalio mėnesį progimnazijoje prasidėjo integruotas lietuvių kalbos ir užsienio (anglų ir rusų ) kalbų projektas. Jame dalyvavo 6a ir 6b klasių mokiniai. Vaikai, remdamiesi lietuvių tautosakos pavyzdžiais, rašė savo sakmes, po to jas taisė, redagavo ir išvertė į anglų bei rusų kalbas. Darbas nebuvo labai lengvas. Pasirodo, lietuviško teksto vertimas į kitą kalbą yra ne juokas.

2017-04-08 Skaityti plačiau

Viktorina „Mano miestas – Klaipėda“

Kovo 29-ą dieną vyko 4-ų klasių mokinių viktorina ,,Mano miestas – Klaipėda‘‘. Jos metu mokiniai turėjo įvardyti įžymias Klaipėdos vietas, aikštes, skulptūras. Vaikai sprendė kryžiažodį, kur reikėjo atpažinti ir įrašyti Baltijos jūros gyventojus. Tarpusavyje jėgas išbandė ir komandų kapitonai. Nelengvos užduotys buvo sudėlioti taisyklingai Klaipėdos vėliavos dėlionę, taip pat taisyklingai sudėlioti Klaipėdos herbą. Džiugino tai, kad viktorinai mokiniai labai atsakingai ruošėsi. Taip jie ir palaikymo komandų dalyviai papildė žinių apie Klaipėdą bagažą.

2017-04-08 Skaityti plačiau

„Šviesoforo“ konkursas

Kovo 30 dieną mokykloje vyko I-IV klasių mokinių saugaus eismo konkursas „Šviesoforas“. Jo metu mokiniai sprendė kelių eismo taisyklių užduotis, dėliojo kelio ženklų dėliones, atliko praktines užduotis: turėjo taisyklingai užsisegti 3 pasirinktus atšvaitus, taisyklingai pereiti per pėsčiųjų perėją ir sankryžą. Visi dalyviai drąsiai gali pasakyti, kad moka kelių eismo taisykles, bei gali pamokyti ir draugus.

2017-04-08 Skaityti plačiau

Pasaulinė vandens diena

Kovo 22 d. 1b klasės mokiniai prisidėjo prie visame pasaulyje švenčiamos Pasaulinės vandens dienos, kurios tikslas yra skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir jo didžiulę svarbą kiekvienam iš mūsų.
Pamokose dalyvavo Egitos mamytė, kuri dirba Klaipėdos vandenvietėje. Ji mokiniams papasakojo apie vandens galią, pakvietė į ekskursiją. Kartu atlikome bandymus, sprendėme kryžiažodžius, gaminome nuo lietaus skėtukus.

2017-04-07 Skaityti plačiau

Velykinė paroda-mugė PC Akropolyje

2017-03-31 „Smeltės“ progimnazijos mokiniai dalyvavo PC Akropolyje organizuojamoje Velykinėje parodoje-mugėje. Progimnazijos mokinius nuo pačių mažiausiųjų, iš priešmokyklinės grupės, iki pačių vyriausiųjų mokinių bendrai veiklai sutelkė technologijų vyr. mokytoja E. Enzinaitė.

2017-04-04 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)