Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Akcija „Lašelis šilumos mažajam draugui“

Spalio 4 dieną minima Tarptautinė gyvūnų dieną. Ta proga priešmokyklinės grupės mokytoja Viktorija suorganizavo akciją „Lašelis šilumos mažajam draugui“. Į šią akciją įsitraukė „Smeltės“ progimnazijos 1-8 klasių mokiniai. Akcijos tikslas buvo surinkti kuo daugiau maistelio bei kitų reikalingų daiktų keturkojams gyvūnams. Visų mokinių, klasių vadovų ir tėvų dėka, surinkome nemažą kiekį lauktuvių. Dovanos jau pristatytos į gyvūnų prieglaudą „Būk mano draugas“.

2016-10-09 Skaityti plačiau

Sveikiname!

„Smeltės“ progimnazijoje dirba jauna, kūrybinga, iniciatyvi, pareiginga geografijos mokytoja Jurgita Padriezienė. Mylima mokinių, gerbiama kolegų ji savo kasdieniais darbais įsilieja į mokyklos bendruomenės veiklas. Jos vedamos pamokos patinka mokiniams, ugdo nuoširdų domėjimąsi savo šalimi ir pasauliu.
Mokytojų dieną mokytoja apdovanota Švietimo skyriaus padėkos raštu už kūrybingą darbą, kaitos procesų inicijavimą progimnazijoje bei gerosios patirties sklaidą šalies mastu.

2016-10-09 Skaityti plačiau

Kviečiame į tarptautinę matematikos ir anglų kalbos olimpiadą Kings – edukacinius konkursus

Šį pavasarį Lietuvoje veiklą pradėjo tarptautinės olimpiados Kings, kurios kviečia pasitikrinti matematikos ir anglų kalbos žinias, išbandyti save prieš egzaminus ir smagiai praleisti laiką. 80 proc. konkursų užduočių yra parengta pagal kiekvienos klasės mokymosi programą, o dalyvių laukia prizai, bei diplomai.
Jau spalio mėnesį į pirmą turą mokinius sukviesiantys edukaciniai konkursai leis pasitikrinti ne tik akademines žinias, tačiau ir išbandyti save ne komforto zonoje – konkursas vyks ne jau įprastoje mokyklos aplinkoje, o olimpiados organizatorių parengtuose centruose. Olimpiados vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir MažeikiuosePirmasis olimpiadų turas visada visiems yra nemokamas.

2016-10-07 Skaityti plačiau

Tarptautinė Mokytojų diena

Spalio 5d. mokykla anksti ryte pradėjo šurmuliuoti. Mokinių aktyvo mokiniai pasitiko visus mokytojus ir Mokytojų dienos proga dovanojo šypsenas. Akį džiugino gražiai aštuntokų papuošta mokykla ir kabinetų durys. Tradiciškai vieną pamoką vedė svečiai. Seneliai, mamos ir tėčiai labai rūpestingai ruošėsi šiai pamokai – rengė Protmūšius, pasakojo apie savo profesijas, kelionių įspūdžius, rodė atsineštas priemones.

2016-10-07 Skaityti plačiau

Pasaulinė muzikos diena

Spalio 1d. visas pasaulis švenčia muzikos dieną. Rugsėjo 30d. muzikos dieną šventė ir mūsų mokykla. Koncerte dalyvavo mūsų mokyklos 1-7 muzikinės klasės. Šios klasės dalyvavo akcijoje „Žaiskime kartu“, kurios metu dovanojo žaidimus bei perskaitytas knygutes priešmokyklinės bei prailgintos grupės mokiniams. Svečiuose dalyvavo ir Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos mokiniai bei jų mokytojai.

2016-10-03 Skaityti plačiau

Edukacinė išvyka į Šiaulius

Labai džiaugiamės mokiniais, kurie garsina mūsų mokyklos vardą mieste ir šalyje. Jų sportiniai, muzikiniai ir mokymosi pasiekimai yra puikus pavyzdys bendraamžiams.
Mokykla šiemet nusprendė paskatinti ir apdovanoti šauniausius mokinius edukacine išvyka į Šiaulius.
Rugsėjo 22 d. 30 šauniausių mokinių Šiaulių muziejaus filiale Žaliūkų malūnininko sodyboje bandė patys kepti duoną senovinėje krosnyje. Muziejaus darbuotoja papasakojo duonos atsiradimo ant mūsų stalo istoriją. Mokiniams patiko ir pasivaikščiojimas po malūną, sūpuoklės ir kitos pramogos teritorijoje.

2016-09-30 Skaityti plačiau

„Pasivaikščiojimas su Senamiesčio katinu“

Mūsų mokyklos trečiųjų klasių mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje – pažintinėje ekskursijoje „Pasivaikščiojimas su Senamiesčio katinu“. Tai dar vienas renginys, skirtas ilgalaikiam mokykliniam projektui „Pažinkime Klaipėdą“. Ekskursijos metu mokiniai susipažino su miesto istorija, architektūra, skulptūromis, paminklais.

2016-09-29 Skaityti plačiau

Ekskursija į Šiaulius

Rugsėjo mėnesį Šiauliai švenčia 780 metų jubiliejų, todėl 3a ir 3c klasių mokiniai vyko į ketvirtą Lietuvoje pagal gyventojų skaičių miestą.
Pakeliui užsukome į Bijotus - Dionizo Poškos Baublius. Tai pirmasis Lietuvoje kraštotyros muziejus, kuriame yra net suakmenėjusio mamuto iltis.
Šokolado kelią stebėjo „Rūtos“ šokolado muziejuje. Technologijų pagalba trečiaklasiai sukūrė saldainio popieriaus eskizą.
Lietuvių kalbos bei pasaulio pažinimo žinias pagilino apsilankę Geležinkelio bei Dviračių muziejuose. Visi išbandė mindami įvairių modelių ir paskirties dviračius.

2016-09-28 Skaityti plačiau

Konstitucijos egzaminas

Rugsėjo 27 d. Lietuvoje vyko Konstitucijos egzamino I etapas. Mūsų progimnazijoje egzamine dalyvavo 15 mokinių. Daugiausiai taškų surinko ir pateko į II etapą 6a klasės mokinė Lilija Pociūtė
Džiaugiamės Lilijos žiniomis. Linkime sėkmės II etape.

2016-09-28 Skaityti plačiau

Europos kalbų diena

Kiekvienais metais rugsėjo 26 dieną mūsų mokykloje yra paminima Europos kalbų diena, kuri švenčiama visoje Europoje.
Pasiruošimas jai vyko kalbų pamokose, kur pradinių klasių mokiniai su mokytoja Ilona Piekiene mokėsi pasisveikinti ir atsisveikinti anglų kalba, o po to pasisveikinimo ir atsisveikinimo žodžius rašė ir iliustravo savo piešiniuose.

2016-09-27 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)