Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

KVADRATO varžybos tarp 4-ų klasių mokinių komandų

Lapkričio 10 dieną mokykloje vyko tradicinės KVADRATO varžybos tarp 4-ų klasių mokinių komandų.
Džiaugiamės vaikų sportiškumu, kovingumu, entuziazmu, draugiškumu ir gebėjimu būti komandos nariu. Ačiū sirgaliams už aistringą komandų palaikymą.
Sveikiname I-os vietos laimėtoją – 4b klasės mokinių komandą.

2016-11-15 Skaityti plačiau

Martyno diena

Folklorinio ansamblio  „Smeltužė“ vaikai ir tėveliai, kartu su kitais miesto folkloriniais ansambliais ir H.Zudermano mokyklos vaikais, lapkričio 11d. dalyvavo žibintų eisenoje ir šventė Martyno dieną. Ją organizavo Vokiečių ambasada ir S.Dacho namai.

2016-11-14 Skaityti plačiau

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje

Lapkričio 11 dieną 3a klasės mokiniai lankėsi Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje. Jie dalyvavo edukacinės pamokos ,,Klaipėdos krašto buitis ir rūbai XIX a. pab.– XX a. pr.“ programoje. Užsiėmimas vyko etnografinėje ekspozicijoje. Mokiniai matė autentiškus Klaipėdos krašto buities daiktus, susipažino su jų paskirtimi , istorija, žavėjosi unikaliais krašto rūbais, savitais kostiumų ypatumais, spalvų deriniais, ornamentika. Trečiokėliai smagiai juokėsi, bandydami atspėti tuo laikmečiu vartojamus žodžius.

2016-11-14 Skaityti plačiau

Pilies muziejuje

Mūsų mokyklos 3a ir 3c klasių mokiniai lankėsi Klaipėdos pilies muziejuje. Čia vyko edukacinė pamoka ,,Pilies istorija“. Šiame užsiėmime mokiniai netradiciškai susipažino su Klaipėdos piliavietės istorija. Išklausę gidės pasakojimo, žaidė žaidimą, kurio metu komandos varžėsi tarpusavyje, demonstruodamos užsiėmimo metu įgytas žinias.

2016-11-11 Skaityti plačiau

Popietė penktokams

Spalio 21 d. „Smeltės“ progimnazijoje buvo paskelbta netradicinio ugdymo diena. 8-tų klasių auklėtojos R.Milašienė ir E.Enzinaitė 8b klasės mokiniams padėjo organizuoti popietę 5-tų klasių mokiniams.
„Smeltės mafija“ (8b klasės mokiniai) likus dienai iki popietės pranešė, jog į ją pateks tik slaptažodį  žinantys mokiniai. Penktokai įėję į mokyklą ant rankos gavo antspauduką, kurį saugojo iki renginio pradžios.

2016-10-27 Skaityti plačiau

Sveikiname ir džiaugiamės!

Sveikiname 8b klasės mokinę Bernotaitę Emiliją, užėmusią III vietą Konstitucijos egzamine, vykusiame Vytauto Didžiojo gimnazijoje.

2016-10-26 Skaityti plačiau

Rudens ženklai „Smeltėje“

1-8 klasių mokiniai savo kūrybiniais darbais įsijungė į respublikinį projektą „Sveikatiada“. Kiekviena klasė kūrė rudenines mandalas iš to ką mums padovanojo ruduo. Kūrybą įtraukė mokinius, mokytojus ir tėvelius. Mokykla pakvipo obuoliais, medžių lapais, svarainiais ir šermukšnio uogomis. Gražūs darbai papuošė pradinių klasių koridorius, o kilimas – mandala puikavosi I a. fojė ir džiugino visų įžengusių į mokyklą akį. Įspūdingi padovanoti moliūgai milžinai rado savo vietą mokykloje.

2016-10-20 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ naujokų krikštynos

Ir vėl ruduo, ir vėl „Smeltės“ progimnazijos aktų salėje skamba liaudiška muzika. Tai folklorinio ansamblio  „Smeltužė“ vaikai tradiciškai „krikštija“ savo kolektyvo naujokus. Norintieji tapti tikraisiais „Smeltužės” nariais turėjo įrodyti vyresniesiems, kad yra drąsus, sumanūs, linksmi ir draugiški. Egzaminus išlaikė visi, todėl šventė baigėsi ne tik priesaikos davimu, bet linksmais šokiais ir tėvelių paruoštom vaišėm. 

2016-10-18 Skaityti plačiau

Edukacinė pamoka „Saugus eismas kelyje“

Spalio 13 dieną minėsime Europos saugaus eismo dieną. Ta proga priešmokyklinės grupės vaikai vyko į Klaipėdos VPK. Ten dalyvavo edukacinėje pamokoje „Saugus eismas kelyje“. Vaikai susipažino su kelio ženklais, kaip saugiai pereiti gatvę. Susipažino su šviesoforu ir jo spalvų reikšmėmis.

2016-10-11 Skaityti plačiau

Pasaulinė košės diena

Spalio 10 diena – oficiali, Pasaulinė košės diena, kuri įmonės „Malsena" ir švietimo įstaigų iniciatyva kasmet minima ir Lietuvoje.
Šiais metais Lietuvos mokyklose apie 60 000 pradinukų rytą pasitiko kartu su klasės draugais ir mokytojais pusryčiams valgydami sveiką, iš kokybiškų avižų pagamintą „Malsena" košę. Ryta su koše mokykloje pradėjo ir 320 mūsų mokyklos pradinių klasių mokinių ir priešmokyklinės grupės vaikai.

2016-10-10 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)