Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Sveikiname tarpmokyklinių Mero taurės futbolo varžybų prizininkus! I-os vietos laimėtojos „Auksinės“ „Smeltės“ mergaitės ir III-os vietos nugalėtojai „Bronziniai“ „Smeltės“ berniukai! Mūsų progimnazijos komandoms vadovavo kūno kultūros mokytojai R. Baraišienė ir E. Danyla. Džiaugiamės aukštais pasiekimais.

2016-11-24 Skaityti plačiau

Integruota muzikos ir kūno kultūros pamoka

Mūsų progimnazijos muzikos mokytoja metodininkė Rūta Grybaitė ir kūno kultūros mokytoja metodininkė Regina Baraišienė vedė integruotą atvirą pamoką „Krepšinio kamuolio varymo tobulinimas ir kamuolių perkusija“ 6a ir 7a klasių mokiniams.

2016-11-23 Skaityti plačiau

Paskaita 8 klasių mokiniams

Lapkričio 21d. 8-ų klasių mokiniams buvo pravesta paskaita tema „Žmogaus gyvybės vystymasis“. Paskaitoje buvo kalbama apie neplanuotą nėštumą, išeitis ir pasekmes. Paskaitą skaitė VŠĮ Krizinio nėštumo centro lektoriai Romualdas Babarskas ir Jurgita Babarskienė. Romualdas - buvęs mūsų mokyklos mokinys.

2016-11-22 Skaityti plačiau

200 dienų mokykloje

Lapkričio 17-oji 2a klasės mokiniams buvo ne paprasta, o šventinė diena. Jie klasės duris pravėrė jau dušimtąjį kartą. Per šį laikotarpį vaikai daug sužinojo ir išmoko, tad savo žinias parodė atlikdami linksmąsias 200-tadienio užduotis. Jas įveikę visi gavo pažymėjimus, liudijančius apie mokykloje praleistą netrumpą laiką. Paklausti ar dar nepabodo mokytis, visi kaip vienas pasiryžo į mokyklą žingsniuoti dar trečią šimtą dienų. Linksma šventė baigėsi išvyka į ekskursiją po Dramos teatrą.

2016-11-21 Skaityti plačiau

Projektas „Svietimogidas“

2016-ųjų metų lapkritį internetinėje erdvėje startavo naujas projektas www.svietimogidas.lt
Projekto tikslas – didinti lavinimo ir ugdymo informacijos prieinamumą kiekvienam Lietuvos vartotojui, skatinti juos būti atvirais ir reikšti savo nuomonę apie ugdymo įstaigas, siekti ugdymo įstaigų bendradarbiavimo su jų paslaugų gavėjais bei nuolatinio tobulinimo.

2016-11-20 Skaityti plačiau

Tolerancijos diena

Tradiciškai kiekvienais metais lapkričio - 16 d. „Smeltės“ progimnazija mini UNESCO paskelbtą Tarptautinę Tolerancijos dieną.
Šiais metais šią dieną suskubo paminėti 5 - 8-tų klasių mokiniai su etikos, tikybos, istorijos, technologijų mokytojomis (R. Lankelienė, L. Iljinienė, J. Čiūrienė, E. Enzinaitė).

2016-11-18 Skaityti plačiau

Tolerancijos diena

Priešmokyklinė grupė lapkričio 16 d. paminėjo Tolerancijos dieną. Vaikai kūrė ir klijavo bendrą draugystės plakatą.

2016-11-17 Skaityti plačiau

Sveikų pusryčių lėkštė

„Smeltės“ progimnazijos pradinukai aktyviai dalyvauja projekto „Sveikatiada“ renginiuose. Lapkričio 8 d. minint Europos sveikos mitybos dieną dalyvavo piešinių konkurse „Sukurk sveikų pusryčių lėkštę“. Po pokalbio apie sveiką mitybą ir gyvenseną, o ypač pusryčių svarbą mūsų organizmui, mažieji kibo į darbą. Vieni piešė, kiti aplikavo, tapė ir net lipdė sveikų pusryčių produktus ir patiekalus. Baigdami prisižadėjo kiekvieną rytą maitintis savo kūrybos pusryčiais.

2016-11-16 Skaityti plačiau

Susitikimas su EMA pratybų personažais

Lapkričio 10 d. į ,,Smeltės‘‘ progimnaziją atvyko EMA pratybų personažai: svajoklis Antanukas, tyrinėtojas Kazimieras ir sumanioji Gabrielė, kurie pasitiko į salę beskubančius 5-ų klasių ir 4a klasės mokinius. Visi trys personažai labai nuotaikingai bendravo su mokiniais, uždavė klausimus iš EMA pratybų, o tyrinėtojas Kazimieras pravedė pamoką. Mokiniams teko pasukti galveles, bet už teisingus atsakymus jie gavo safario gyvūnėlių lipdukus.

2016-11-16 Skaityti plačiau

Informaciniai susitikimai saugaus eismo tema ,,Kam reikalingas atšvaitas?‘‘.

Lapkričio 7-11 dienomis saugaus eismo būrelio nariai ir jų mokytoja pakvietė pirmokėlius į susitikimą. Mažieji žiūrėjo filmukus apie atšvaitų svarbą, kaip taisyklingai juos segėti. Po filmų peržiūros pirmokai turėjo atsakyti į klausimus apie atšvaitus, o  saugaus eismo būrelio nariai mokinukams praktiškai parodė, kaip taisyklingai atšvaitą prisitvirtinti. Mažųjų nepamiršo ir VĮ ,,Klaipėdos regiono keliai‘‘, kuri dovanų įteikė po žaismingą atšvaitą ir prašė pirmokams perduoti, kad prasidėjus tamsiajam sezonui, būtina dėvėti atšvaitus ir priemones su šviesą atspindinčiais elementais, kurie  nėra tik gražūs žaisliukai, o net gyvybę galinčios išsaugoti saugaus eismo priemonės. Būkite saugūs tamsiu paros metu.

2016-11-15 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)