Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Emulgatoriai mano gyvenime“

Gegužės 16 d. progimnazijoje vyko integruoto biologijos, chemijos ir informacinių technologijų projekto „Emulgatoriai mano gyvenime“ pristatymas. Projekto tikslas - skatinti vaikus sveikai maitintis bei padėti pasirinkti maisto produktus, kad juose būtų kuo mažiau pavojingų maisto priedų, siekiant išvengti ligų, kad vaikai būtų darbingi ir gerai jaustųsi. 7 kl. mokiniai skaitydami pranešimus supažindino kas yra emulgatoriai, kokie naudojami dažikliai, konservantai, antioksidantai, tirštikliai ir stabilizatoriai maiste ir kokį poveikį žmogaus organizmui daro įvairūs maisto priedai.

2017-05-29 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Gegužės 17d. Gedminų progimnazijoje vyko Klaipėdos pradinių klasių dailės olimpiada. Iš mūsų mokyklos joje dalyvavo 1d klasės mokinė Goda Brazlauskaitė. Jai puikiai sekėsi ir laimėjo III vietą. Sveikiname dailininkę Godą.

2017-05-26 Skaityti plačiau

Bendruomenės vakaras – konferencija „Mokslo metų apžvalga“

Š.m. gegužės 12d. vyko 5a, 5b, 5c klasių bendruomenės vakaras – konferencija „Mokslo metų apžvalga“, apibendrinanti klasių įvaizdį pačių mokinių akimis.
Konferencijos pradžioje nuskambėjo klasių auklėtojų nuoširdūs pasisakymai bei mokinių gražūs eilėraščiai ir linksmos dainos. Po to klasių aktyvo atsakingi mokiniai skaitė pranešimus apie nuveiktus darbus per mokslo metus. Aktyviausi klasių mokiniai pristatė savo pasiekimus ir laimėjimus užklasinėje veikloje. Buvo rodomos skaidrės iš klasių išvykų ir mokyklos renginių.

2017-05-17 Skaityti plačiau

Bendruomenės vakaras Žardės boulinge

Gegužės 11d., mūsų mokyklos 6b ir 6c klasių mokiniai ir jų tėveliai buvo pakviesti į bendruomenės vakarą Žardės boulinge. Smagių akimirkų netrūko. Dalyviai buvo suskirstyti į penkias komandas. Su didžiuliu užsidegimu kiekvienas stengėsi surinkti kuo daugiau taškų ir laimėti. Labiausiai pasisekė 11- ai dalyvių, kurie buvo apdovanoti šokoladiniais medaliais, o visi kiti - saldžiais meškučiais. Svarbiausia, kad vieni kitus apdovanojome šypsenomis ir gera nuotaika.

2017-05-16 Skaityti plačiau

Ekskursija į Karo laivų flotilę

Gegužės 12 dieną 3a klasės mokiniai lankėsi Karo laivų flotilėje. Apžiūrėjome iš išorės ir vidaus 3 skirtingos paskirties karo laivus: „Skalvį“ (priešmininį), „Sėlį“ (patrankinį) bei „Žemaitį“ (patrulinį). Mokiniai susipažino su karo jūrininkų darbo ir buities sąlygomis bei sužinojo apie tarnybos Karo jūrų pajėgose specifiką.
Dėkojame Dovydo šeimai už įdomią ekskursiją bei dovanėles.

2017-05-15 Skaityti plačiau

Vakaronė „Mano tėvas žvejas

Gražų gegužės 11 dienos vakarą į mokyklą sugužėjo būrys svečių, kuriuos į vakaronę „Mano tėvas žvejas“ sukvietė mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“. Linksminosi visa bendruomenė. Ne tik dainavome, šokome, grojome, mįsles minėme, sakmes sekėme, lietuvininkų žodynėlį kartojome, bet savo sumanumą rodė ir tėveliai, ir mamytės. O šokis apjungė visus vakaronės svečius.

2017-05-15 Skaityti plačiau

Akcija „Padovanok mokyklos bibliotekai knygą“

Gegužės 8 d. spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga mokyklos bibliotekoje apibendrinome akcijos „Padovanok mokyklos bibliotekai knygą“ rezultatus.
Į knygelės laišką – prašymą atsiliepė 2a , 2c, 2d, 3a, 3b, 3c, 4a ir 4b klasių 28 mokiniai, lietuvių kalbos mokytoja R. Bertašienė, soc. pedagogė L. Daukšienė bei budinčioji N. Janušienė. Net 26 knygas padovanojo 4b kl. mokinio Oresto Paulauskio šeima, 4a klasės mokinės Karinos Šegždaitės šeima 25 knygas. Mokyklos bibliotekos fondas pasipildė naujomis 177 knygomis.

2017-05-12 Skaityti plačiau

Konkursas-turnyras „Knygų ekspertų kovos“

Š.m. gegužės 11 d. penkios 7-8 klasių mokinių komandos iš Klaipėdos miesto progimnazijų – Gedminų, Klaipėdos licėjaus, „Smeltės“, „Verdenės“, „Vitės“ – susikovė, kad išsiaiškintų, kuri iš komandų verta garbingo „Knygų eksperto“ vardo.
Komandoms teko įveikti nemažai gana rimtų užduočių ir parodyti savo kalbėjimo įgūdžius, kūrybiškumą. Dalyviai pristatinėjo knygos siužetą, knygos veikėjus, kūrė knygos žemėlapį bei jį viešai pristatė, vaidino knygos fragmentą, rodė perskaitytos knygos reklamą.

2017-05-12 Skaityti plačiau

Pasakininkų konkursas „Vieną kartą...“

Š.m. balandžio 28 d. Klaipėdos Etnokultūros centre vyko tradicinis Pasakininkų konkursas „Vieną kartą...“ Jame dalyvavo mūsų progimnazijos 6a klasės mokinė Kristė Blažiūnaitė (paruošė lietuvių kalbos vyr. mokytoja Renata Žiliutė). Mergaitė sekė lietuvių liaudies pasaką „Laimingi marškiniai“. Pasaką sekė Kristė šauniai ir tapo laureate. Gegužės 5 d. Kristė pasirodė koncerte, skirtame Lietuviškos spaudos atgavimo ir knygos dienai. Jo metu mūsų laureatė buvo apdovanota Klaipėdos miesto Švietimo skyriaus raštu bei dovanų gavo unikalų paveikslą ir knygą.

2017-05-12 Skaityti plačiau

„Matematiniai tiltai“

Š.m. gegužės 4d. tiems, kurie mokosi matematikos, tiems, kurie moko matematikos, tiems, kurie myli matematiką, mūsų mokyklos matematikos mokytojai vedė renginį „Matematiniai tiltai“ 7-8 klasių mokiniams. Renginyje dalyvavo „Sendvario“ progimnazijos, „Dacho“ progimnazijos“, „Vyturio“ pagrindinės mokyklos ir mūsų, „Smeltės“ progimnazijos, 7-8 mokiniai ir matematikos mokytojai. Pasitikrinome matematines žinias, sąvokas, figūrų savybes, išsakėme savo nuomonę apie didžiojo 18 amžiaus matematiko Gauso pasakytus žodžius „Matematika – mokslų karalienė“.

2017-05-12 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)