Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Sveikiname mokytoją Rimą Lankelienę laimėjus valstybinę Prancūzijos stipendiją mokytis Prancūzijoje liepos mėnesį.
Šaunuolė!

2017-06-21 Skaityti plačiau

Etnokultūrinė vaikų ir jaunimo stovykla „Vėlungis

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ 2017 birželio 8-10 dienomis atostogas pradėjo netoli Drevernos vykusioje etnokultūrinėje vaikų ir jaunimo stovykloje „Vėlungis“. Stovykloje netrūko judrių ir nuotaikingų senovinių žaidimų, konkursų, staigmenų, o taip pat muzikos, dainų ir pasišokimų, muzikavimo ne tik tradiciniais instrumentais, bet ir senoviškais tabalais. Amatų alėjoje „Vėlungio“ draugai išbandė tradicinę keramiką ir tekstilę, kuršišką juvelyriką, liaudies tapybą, kuri atsiskleidė senojoje odininkystėje.

2017-06-19 Skaityti plačiau

Lietuvos Vakarų krašto dainų šventė

2017-06-11 progimnazijos vaikų ir jaunučių ansambliai, bei folklorinis ansamblis „Smeltužė“ dalyvavo Lietuvos Vakarų krašto dainų šventėje.

2017-06-15 Skaityti plačiau

Penktokų kelionė į Vilnių

2017 m. gegužės 31 d. 5a, 5b, 5c klasių mokiniai kartu su klasių vadovėmis, vyko į kelionę maršrutu Klaipėda-Kernavė-Vilnius.
Kelionė prasidėjo anksti, 6 val. ryto. Pilnutėlis autobusas pajudėjo Vilniaus link. Pirmiausia aplankėme Kernavę ir jos piliakalnius, kurių yra penki: Aukuro kalno, Mindaugo sosto, Lizdeikos kalno, Įgulos kalno bei Kriveikiškio piliakalnis. Nuo bet kurio iš piliakalnių galėjome išvysti visą Pajautos slėnį, Neries atkarpą bei nuostabią panoramą.

2017-06-05 Skaityti plačiau

„Lietuvos piliakalniai ir jų legendos“

Gegužės 30 d. mokykloje vyko integruoto 6-ų klasių istorijos – etikos projekto „Lietuvos piliakalniai ir jų legendos“ pristatymas, skirtas piliakalnių metams paminėti. Mokiniai turėjo galimybę plačiau pasidomėti Lietuvos piliakalniais ir pasidalinti gerąja patirtimi su bendraamžiais. Projekto pristatymo metu mokinių aktyvumo netrūko, o jų atidumą skatino žaidimas „Atsakyk klausimą“. Po kiekvieno pranešimo mokiniai, teisingai atsakę į klausimus, buvo apdovanoti saldžiais prizais.

2017-06-05 Skaityti plačiau

Antrų klasių ŠEIMŲ SPORTO šventė

Gegužės 29 dieną mokyklos sporto salėje vyko antrų klasių bendruomenių ŠEIMŲ SPORTO šventė. Į ją susirinko aktyviausios bei sportiškiausios antrokų šeimos. Smagu ir gera buvo stebėti, kaip atsakingai, azartiškai estafečių užduotis atlikinėjo mūsų antrokėliai, jų tėveliai, mamytės, močiutės, broliai ir sesutės. Ach, su kokiu džiaugsmu ir pasigėrėjimu dalyviai stebėjo, skatino, ragino vieni kitus!..

2017-06-02 Skaityti plačiau

Koncertas „Kelionė į vasarą“

Gegužės 23 dieną progimnazijos meno kolektyvai pakvietė visus pasitikti vasarą baigiamajame koncerte „Kelionė į vasarą“. Atostogų ponia (mokytoja I.Masaitienė) scenos kieme nuobodžiaujančius vaikus Gustę, Naglį, Titą ir Viltę (2c klasė) mokė ir jiems rodė, kuo galima užsiimti ilgomis vasaros dienomis, kai tėveliai dirba darbuose. Kartu su 1-2 klasių mokinių choru bei fleitų ansambliu (mokytoja A.Kontautienė) vedantieji dainavo, grojo bei kūrė muziką čia ir dabar.

2017-06-01 Skaityti plačiau

„Padėkos paštas“

Gegužės 12 – 26 d., mokykloje veikė „Padėkos paštas“. Mokslo metų pabaigoje mokiniai turėjo galimybę padėkoti tiems žmonėms, kurie juos mokė, suprato, kartais paguodė, nuramino, gerą žodį pasakė arba atsiprašyti tų, kuriuos įžeidė, įskaudino ir neišdrįso žengti žingsnio atsiprašymo link. „Padėkos paštas“ gavo 171 laiškelį, kurie buvo išdalinti mokytojams, mokyklos valgyklos darbuotojoms ir mokinių draugams. Šypsenų, gerų ir gražių emocijų netrūko.

2017-05-29 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)