Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Nupieškime valstybės Nepriklausomybės dieną pasitinkančią Klaipėdą“


Kovo 11-oji – brangi ir reikšminga diena  Lietuvai. Tai – diena, kai buvo pasirašytas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktas.
Rašytojas, filosofas Vydūnas kvietė kiekvieną žmogų Tėvynės ieškoti savo širdyje.
LSDP organizatoriai visus moksleivius kvietė į 3 metų tradiciniu tapusiu piešinių konkurso „Nupieškime valstybės Nepriklausomybės dieną pasitinkančią Klaipėdą“ šventinį finalą.
Garbingą II vietą  tarp 5-6 klasių užėmė mūsų mokyklos 5b kl. mokinys EDGARAS PILYBAS.

2016-03-13 Skaityti plačiau

Sukas draugystės ratelis


Kovo 9 dieną 2a klasės mokiniai, tęsdami  ilgametę tradiciją,  lankėsi Klaipėdos lopšelyje – darželyje „Giliukas“. Ten vyko bendras Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas – šventinis renginys „Sukas draugystės ratelis“.

2016-03-13 Skaityti plačiau

Mano abėcėlės šitoks gražumėlis!


Kovo 4d. startavo pirmokų projektas „Mano abėcėlės šitoks gražumėlis!“. Pagaliau pirmokėliai išmoko visas 32 abėcėlės raideles ir susibėgo į pirmą aukštą pasidalinti savo  džiaugsmu. Tačiau, kas gi čia?.. Pelės pragraužė kuprinę ir visos raidės išbyrėjo.
Dabar pirmokams teks visą kovo mėnesį atlikti daugybę užduotėlių, kol vėl surinks raideles ir susibėgę į Abėcėlės šventę jas sudės į savo vietas

2016-03-07 Skaityti plačiau

Šaunuolė!

Sveikiname Martyną Piliūtę, 6c kl. mokinę, laimėjusią III - ąją vietą miesto dorinio ugdymo (etika) olimpiadoje.
Džiaugiamės ir didžiuojamės Tavimi.

2016-03-07 Skaityti plačiau

Šaunuolė!

2016 metų kovo 3 dieną Klaipėdos mieste įvyko 5-8 klasių mokinių lietuvių kalbos olimpiada, kurioje dalyvavo geriausi lietuvių kalbos žinovai.
Lilija Pociūtė, 5a klasės mokinė, penktokų grupėje laimėjo II vietą.
Sveikiname!

2016-03-04 Skaityti plačiau

Aplankyta Z. Inčirauskienės personalinė paroda


Technologijų mokytoja kovo 2 d. su technologijų neformaliojo švietimo merginomis „Mano rankelės“ ir keliomis 7a klasės mergaitėmis lankėsi Zitos Inčirauskienės personalinėje „Tekstilė. Kaligrafija“ parodoje. Merginos prisiminė lietuvių rašytojus. Menininkės kūryboje vyrauja K. Donelaičio, S. Nėries, Vydūno ir kitų rašytojų tematika. 

2016-03-03 Skaityti plačiau

Bendruomenės diena 7a klasėje

Nors „Smeltės“ progimnazijoje vyksta mokytojų streikas, tačiau mokytojai nenutraukia bendravimo su savo klasės mokiniais bei Tėvais. 
7a klasės auklėtoja E. Enzinaitė subūrė klasės bendruomenę kartu praleisti vakarą Žvejų kultūros rūmų teatro salėje. Mokiniai, Tėvai bei keletas mokytojų stebėjo „Teatrono“ pastatytą spektaklį pagal Žemaitė apsakymą „Marti“.

2016-02-29 Skaityti plačiau

„7B klasė MYLI LIETUVĄ“


Šių metų vasario 16 d. buvo ypatinga ne tik Lietuvai, bet ir mūsų 7B klasės bendruomenei. Šią  gražią dieną mūsų bendruomenė pirmą kartą surengė šventę – koncertą „7B klasė MYLI LIETUVĄ“, kurio metu visi kartu minėjome Lietuvos  nepriklausomybės atkūrimo dieną, bei prisiminėme Šv.Valentiną.

2016-02-22 Skaityti plačiau

Raštingiausio mokytojo konkursas

Nors pirmadienį, vasario 22 dieną, mokykloje nevyko pamokos, 10 mokytojų nešvaistė laiko veltui – rašė diktantą, norėdamos pasitikrinti savo rašybos ir skyrybos įgūdžius.
Labai didžiuojamės, jog yra tikrai raštingų mokytojų: Gražina Kubilienė, Indrė Masaitienė ir Nelita Gedminienė nepadarė nei vienos rašybos ar skyrybos klaidos, todėl joms paskirta I vieta. Šioms mokytojoms per Kovo 11-osios minėjimą bus įteiktos padėkos. II vieta skirta mokytojoms Rasai Ramanauskienei ir Ritai Širokich, kurios diktante padarė tik vieną klaidą.

2016-02-22 Skaityti plačiau

Anglų kalbos olimpiada

Vasario mėnesį progimnazijoje vyko 5-8 klasių mokinių anglų kalbos olimpiada, kurioje dalyvavo 51 dalyvis.

2016-02-19 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)