Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

„Iš pasakų skrynelės pabiro pasakėlės...“

Gegužės 17d. mokyklos bendruomenei pristatytas integruotas 5 klasių projektas „Iš pasakų skrynelės pabiro pasakėlės...“.
Į šį projektą buvo įtraukti 5a, 5b, 5c klasių mokiniai. Šio projekto tikslas buvo lietuvių kalbos mokomąjį dalyką susieti su informacinių technologijų, muzikos ir teatro bei prancūzų kalbos mokomaisiais dalykais. Šiame projekte dalyvavo 48 penktokai ir EMILE klasė.

2016-05-19 Skaityti plačiau

Teatro laboratorija „Želmenėlyje“

Ilgametė draugystė sieja mūsų progimnaziją su vaikų laisvalaikio centro klubu  „Želmenėlis“. Antrus metus iš eilės 2a ir 2c klasių mokiniai lankosi jų renginiuose. Šiemet klubas pakvietė į teatro laboratoriją. Mokiniai žaidė teatrinius žaidimus, vaidino, mokėsi aktorystės meno, stengėsi įveikti scenos baimę. Viso to mokė neformaliojo švietimo renginių organizavimo mokytoja Edita Grikšaitė.

2016-05-17 Skaityti plačiau

3b klasės šeimų vakaronė „Pabūkime kartu“

Gegužės 5 d. į mokyklos aktų salę susirinko  3b klasės mokiniai ir jų šeimos, nes mamytės, tėveliai, močiutės, seneliai, broliukai, sesutės… – visi buvo pakviesti į šeimų vakaronę „Pabūkime kartu“.
Skambėjo dainos, vaikų sukurti žodžiai brangiausiems žmonėms, eilėraščiai.  Smagu, kad renginiui ruošėsi ne tik vaikučiai, bet ir mamytės. Įdomius galvosūkius visiems pasiūlė išspręsti Ieva kartu su mama. Greitai ir teisingai atsakiusieji buvo vaišinami saldainiais.

2016-05-17 Skaityti plačiau

Integruotas projektas „Klaipėdos legendos“

Gegužės 12d. mokyklos bendruomenei pristatytas integruotas istorijos ir lietuvių kalbos projektas „Klaipėdos legendos“.
Į šį projektą buvo įtraukti 5a, 5b, 8b ir 8c klasių mokiniai. Šio projekto tikslas buvo, kad vaikai patys surastų tikrų legendų, susijusių su Klaipėda (tokių buvo rasta 5), išmoktų informacinėje erdvėje atsirinkti tinkamiausią informaciją, dar buvo skatinamas vaikų kūrybiškumas: pagal skulptūras, susijusias su Klaipėdos legendomis, vaikai kūrė savo autorines legendas.

2016-05-13 Skaityti plačiau

ŠEIMŲ SPORTO ŠVENTĖ

Minint bendruomenių metus,  mūsų progimnazijos tėveliai vis aktyviau dalyvauja įvairiuose mokykloje organizuojamuose renginiuose.
Saulėtą gegužės 11- osios vakarą 4- ųjų klasių mokytojos pakvietė tėvelius ir vaikus dalyvauti šeimų Sporto šventėje.
Susirinko gana gausus šeimų būrys. Šventę vedė, sugalvojo linksmas ir žaismingas estafetes kūno kultūros mokytoja R. Baraišienė. Dėkojame jai už gerą nuotaiką ir neišsenkančią energiją.

2016-05-13 Skaityti plačiau

Tarpmokyklinis konkursas „Pakeliui į chemiją“

Gegužės 10 dieną mūsų progimnazijoje vyko 7 klasių tarpmokyklinis konkursas „Pakeliui į chemiją“. Konkurse dalyvavo „Versmės“ progimnazija, Gedminų progimnazija, M.Mažvydo progimnazija, „Smeltės“ progimnazija ir Vydūno gimnazija. Komandas sudarė po 5 septintokus. Jie atliko dvi kūrybines užduotis, keturias užduotis, kuriose reikėjo įrašyti teisingą atsakymą, bei vieną praktikos darbą. Konkursą vedė 8a klasės mokiniai Gabija Gečaitė ir Jonas Bastys.

2016-05-12 Skaityti plačiau

Pasveikino mamytes

1a klasės mokinukai nekantriai laukė Motinos dienos. Su dideliu noru,  meile ir kantrybe jie ruošė mamytėms dovanėles, mokėsi eilėraštukus, daineles ir šokius. Ir štai atėjo ilgai laukta diena, sukvietusi į aktų salę ne tik mamytes, bet ir močiutes, senelius, tėvelius ir broliukus su sesutėmis. Mamyčių šventė netikėtai virto šeimos vakarone. Su meile ir pasididžiavimu atlikę meninę programą, vaikai skubėjo su dovanėlėmis prie savo artimųjų.

2016-05-11 Skaityti plačiau

Europos egzaminas

Gegužės 9 dieną  aštuntų  klasių mokiniai laikė Bandomąjį Europos egzaminą.
Geriausiai užduotis atliko ir daugiausia balų surinko:
I vieta   Simonas Mikilkevičius 8b kl.
II vieta  Airida Juškaitė 8a kl.
III vieta Gabrielė Dargytė 8a kl.
III vieta  Lukrecija Bernotaitė 8a kl.

2016-05-10 Skaityti plačiau

6b klasės bendruomenės išvyka į Klaipėdos Mažosios Lietuvos istorijos muziejų

2016-05-03d. 6b klasės vaikai ir jų tėveliai apsilankė Klaipėdos Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje ir dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Legendinė Klaipėdos virtuvė“.
Užsiėmimo metu muziejaus darbuotojai visus supažindino su kulinariniu Klaipėdos miesto ir regiono paveldu, restoranų, kavinių bei viešbučių atsiradimo istorija uostamiestyje.

2016-05-09 Skaityti plačiau

LAUREATĖS!

Balandžio 27d. pasakininkų konkurse „Vieną kartą...“ mūsų progimnazijos mokinės – Gustė Rusteikaitė (1c klasė) ir Kristė Blažiūnaitė (5a klasė) – tapo laureatėmis, vienomis geriausių miesto pasakininkių.
Po savaitės abi mergaitės lietuvių liaudies kūrinius sekė šventiniame vakare, skirtame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Pasakininkės už savo pastangas puoselėti mūsų tautos folklorą gavo daug dovanų.

2016-05-09 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)