Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname!

Lapkričio 26 d. Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, vyko dailės darbų konkurso „Piešiam“ finalas, tema „Viduramžių Lietuvos valdovai ir Lietuvos didieji kunigaikščiai“, kuriame dalyvavo 42 mokiniai, atrinkti iš 2000 dalyvių.
Sveikiname 8a klasės mokinę Eglę Blažiūnaitę tapusia šio konkurso laureate. Linkime ir toliau ugdyti meninius ir kūrybinius gebėjimus.

2015-12-01 Skaityti plačiau

Integruotas projektas „Žemė - mūsų namai“.

Lapkričio 24 d. startavo „Smeltės“ progimnazijos antrųjų klasių mokinių integruotas projektas „Žemė - mūsų namai“.
Mokiniai stengėsi išgirsti ir suvokti, ką mums sako gimtoji Žemė, mūsų žalioji Gamta. Klasių mokytojos įtaigiai supažindino su projekto veikla, aptarė,  kokius darbus atliks, renginius organizuos antrokėliai šiais mokslo metais.

2015-11-27 Skaityti plačiau

Edukacinis užsiėmimas Domšaičio galerijoje.


Artėjant gražiausiai metų šventei - KALĖDOMS, dailės mokytoja Saulė kartu su būrelio
„Spalvų pasaulyje“ mokiniais vyko į edukacinį užsiėmimą Domšaičio galerijoje. Galerijos vadovė Rita supažindino su P.Domšaičio paveikslais, jo kūryba. Po trumpos ekskursijos mokiniai gamino Kalėdines atvirutes, spalvino, štampavo, aplikavo.

2015-11-27 Skaityti plačiau

Sveikiname!

Sveikiname  5b klasės mokinę Robertą Kučinskaitę Klaipėdos miesto kompiuterinių piešinių konkurse „Rudens gėrybės 2015“, kurį organizavo Klaipėdos Simono Dacho progimnazija, laimėjusią III-ą vietą 5- 6 klasių mokinių grupėje.

2015-11-25 Skaityti plačiau

Parodėlės „Renkamės gyventi sveikai“


Pradinių klasių mokiniai klasės valandėlių metu aptarę žalingų įpročių kenksmingumą, pakalbėję, kas yra sveika jų organizmui, savo mintis ir pažiūras išreiškė kūrybiniais darbeliais. Darbelių parodas pradinių klasių mokytojos organizavo kiekviename pradinių klasių aukšte.
Taip visi pradėjo prevencinį mėnesį „Gyvenu sveikai“.

2015-11-24 Skaityti plačiau

Mugė „Naujoji Hansa“


„Smeltės“ progimnazijos mokiniai tarptautinę verslumo savaitę minėjo dalyvaudami Baltijos gimnazijoje organizuojamoje prekybos, amatų ir verslo dienoje - mugėje „Naujoji Hansa“. Dalyvavo, savo kepinius prekiavo 7b ir 8a klasės mokinės bei priešmokyklinės grupės mokiniai: Gabrielė ir Deimantė Jackevičiūtės ir Šarūnas Liatukas, jiems prekyboje ir gamyboje padėjo tėveliai.

2015-11-23 Skaityti plačiau

Respublikinis gamtos mokslų konkursas


Lapkričio 18 dieną Vydūno gimnazijoje vyko Respublikinis gamtos mokslų konkursas. Jame turėjo dalyvauti po vieną mokinį iš 5, 6, 7, 8 klasių. Mūsų progimnazijai atstovavo Pilybas Edgaras 5 kl., Bulbenkov Andrej 6c kl., Rekašiūtė Ugnė 7b kl. ir Gečaitė Gabija 8a kl.

2015-11-22 Skaityti plačiau

3a klasės bendruomenės renginys „Vakariniai skaitiniai“


Mintis organizuoti tokį renginį lapkričio 18d. kilo klasės tėvų aktyvo narei Jurgitai Ratkevičienei.  Pagrindinė renginio idėja – suburti klasės bendruomenę, jaukioje aplinkoje pristatyti savo skaitomą knygą, ją apibūdinti ir šiek tiek paskaityti. Jurgitai talkino klasės aktyvo narė Jurgita Jupatova.
Aplink sceną degė žvakutės, besirenkančius pasitiko žinomo Klaipėdos muzikanto Marijaus Kučiko  grojama muzika.

2015-11-21 Skaityti plačiau

Tarptautinė Tolerancijos diena


Tradiciškai kiekvienais metais lapkričio 16d. mūsų mokykloje minima UNESCO paskelbta Tarptautinė Tolerancijos diena. Su mokiniai buvo pravesti pokalbiai apie Tolerancijos svarbą šiandieniniame pasaulyje per dorinio ugdymo (etika/tikyba), istorijos pamokas. Pradinių klasių mokiniai ruošė plakatus, išreikšdami savo pritarimą Tolerancijai.

2015-11-18 Skaityti plačiau

Saugaus eismo akcija ,,Ar turi atšvaitą?‘‘

Lapkričio 11 dieną Lietuvoje skelbiama Atšvaitų diena, kurios pagrindinė idėja – Turi atšvaitą? Segėk jį teisingai - matomoje vietoje, laisvai kabantį kelių aukštyje ir gerai apšviečiamą automobilių šviesų.
Prie šios idėjos prisijungė ir mūsų mokyklos būrelio ,,Saugaus eismo ABC‘‘ mokiniai ir jų mokytoja. Jau 7.30 val. fojė jie laukė į mokyklą įeinančių pradinukų, žiūrėjo, ar jie segi atšvaitą.

2015-11-12 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)