Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Koncertas pradinukams


Gegužės 19d. į mokyklos aktų salę pradinių klasių mokinius pakvietė folklorinis ansamblis „Smeltužė“. Čia mokiniams buvo parodyta programėlė apie paukščius, vaikai ne tik susipažino su liaudies instrumentais, bet turėjo galimybę jais pagroti ir smagiai pašokti liaudies šokius.

2015-05-26 Skaityti plačiau

„Ant stogo žvirblelis“

Gegužės 21d.į mokyklos aktų salę pakvietė folklorinis ansamblis „Smeltužė“, kuris ne tik parodė programą „Ant stogo žvirblelis“, bet ir liaudies šokiais išjudino visą žiūrovų salę. Vakaro metu buvo pagerbti ir atminimo dovanėlėmis pasveikinti mokyklą , o kartu ir ansamblį paliekantys ansamblio dalyviai Mantas Daukšas, Viltė Brezgytė, Mantas Vičius, Karolis Jankauskas, Modestas Motiejauskas.

2015-05-25 Skaityti plačiau

Sveikiname!


Sveikiname folklorinio ansamblio „Smeltužė“ narę, 6a klasės mokinę Gretą Jankaitytę regioniniame liaudiškos dainos festivalyje „Vyturio giesmė“ laimėjusią „Kūrybiškiausio atlikėjo“ nominaciją.

2015-05-11 Skaityti plačiau

Instrumentinės muzikos festivalis „Varpo aidas“


Folklorinis kolektyvas „Smeltužė“ 2015-04-16 dalyvavo Instrumentinės muzikos festivalyje „Varpo aidas“.

2015-04-20 Skaityti plačiau

Kovo 11 minėjimas


Kovo 10 dieną, iš pat ankstyvo ryto, mokinių aktyvas pasitiko mokytojus ir progimnazijos darbuotojus su sveikinimais. Vėliau vienas po kito įvyko net du minėjimai, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-čiui paminėti. Į vieną rinkosi 1-4 klasių mokiniai , jų mokytojos, tėveliai, svečiai, į kitą – 5- 8 klasių mokiniai ir visa progimnazijos  bendruomenė.

2015-03-13 Skaityti plačiau

„TRAMTATULIO“ vietinis turas

Vasario 27d. Klaipėdos miesto Etnokultūros centre vyko  LIETUVOS VAIKŲ IR MOKSLEIVIŲ – LIETUVIŲ LIAUDIES KŪRYBOS ATLIKĖJŲ – KONKURSO „TRAMTATULIS“ vietinis turas. Jame dalyvavo ir puikiai pasirodė  mūsų mokyklos folklorinio ansamblio "Smeltužė" narės: solistė Greta Jankaitytė, solistė Amelija Skeivytė, kanklėmis ir lumzdeliais grojo Austėja Paulauskaitė, Oresta Jokubauskaitė, Eimantė Stancelytė.

Greta Jankaitytė pateko į regioninį turą, kuris vyks kovo 27d.

2015-03-02 Skaityti plačiau

Užgavėnių šventė mieste


Vasario 15d. klaipėdiečiai, o kartu ir folklorinio ansamblio „Smeltužė“ vaikai Užgavėnių šventėje nuotaikingai varė žiemą „iš kiemo“. Kaip pasisekė - parodys artimiausias laikas.

2015-02-16 Skaityti plačiau

Kalėdinis koncertas


Gruodžio 11d. ir 16d. „Smeltės“ progimnazijoje vyko Kalėdiniai koncertai mikrorajono gyventojams, aplinkinių lopšelių darželių ugdytiniams ir tėveliams. Mokyklos meno kolektyvai parodė muzikinę pasaką „Kartą Kalėdų naktį...“. Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ kvietė į „Paukščių vestuves“.

2014-12-29 Skaityti plačiau

Martyno šventė


Lapkričio 15 d. folklorinis ansamblis „Smeltužė“ dalyvavo Klaipėdos miesto Etnokultūros centro organizuojamoje Martyno šventėje, kurioje ne tik linksmai leido laiką, bet ir pristatė kolektyvą, pamokė susirinkusius liaudiškų ratelių.

2014-11-17 Skaityti plačiau

Pasaulio lietuvių Dainų šventė


Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ 2014 m. liepos 3-5 dienomis dalyvavo Pasaulio lietuvių Dainų šventės „Čia - mano namai“, folkloro dienoje „Laimužės lemta“.

2014-08-25 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)