Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Sveikiname ir džiaugiamės

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ kovo 4 d. dalyvavo 2018 m. šimtmečio Dainų šventės atrankoje ir pristatė programą „Šen blykst, ten blykst...“. Komisija įvertino puikų ansamblio pasirodymą ir liepos 2-3 d. pakvietė dalyvauti Šimtmečio Dainų šventėje „Vardan tos...“

2018-03-04 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ naujokų krikštynų popietė

Folklorinio ansamblio „SMELTUŽĖ“ vyresnieji vaikai 2017-10-24 organizavo naujokų „krikštynų“ popietę, kurioje visi smagiai šoko, dainavo, naujokai atliko užduotis įrodančias, kad gali vadintis tikru smeltužiečiu, žaidė ir vaišinosi mamyčių įdėtomis vaišėmis. Džiaugiamės pagausėjusiu būriu draugų.

2017-11-02 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ vaikai šokių sukuryje

Rugsėjo 15d. penktadienio vakarą „Smeltės“ progimnazijos folklorinio ansamblio „Smeltužė“ vaikai smagiai sukosi šokių sūkuryje kartu su visa Lietuva.

2017-09-18 Skaityti plačiau

Etnokultūrinė vaikų ir jaunimo stovykla „Vėlungis"

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ 2017 birželio 8-10 dienomis atostogas pradėjo netoli Drevernos vykusioje etnokultūrinėje vaikų ir jaunimo stovykloje „Vėlungis“. Stovykloje netrūko judrių ir nuotaikingų senovinių žaidimų, konkursų, staigmenų, o taip pat muzikos, dainų ir pasišokimų, muzikavimo ne tik tradiciniais instrumentais, bet ir senoviškais tabalais. Amatų alėjoje „Vėlungio“ draugai išbandė tradicinę keramiką ir tekstilę, kuršišką juvelyriką, liaudies tapybą, kuri atsiskleidė senojoje odininkystėje.

2017-06-19 Skaityti plačiau

Lietuvos Vakarų krašto dainų šventė

Progimnazijos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ 2017-06-11 dalyvavo Lietuvos Vakarų krašto dainų šventėje.

2017-06-15 Skaityti plačiau

Vakaronė „Mano tėvas žvejas"

Gražų gegužės 11 dienos vakarą į mokyklą sugužėjo būrys svečių, kuriuos į vakaronę „Mano tėvas žvejas“ sukvietė mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“. Linksminosi visa bendruomenė. Ne tik dainavome, šokome, grojome, mįsles minėme, sakmes sekėme, lietuvininkų žodynėlį kartojome, bet savo sumanumą rodė ir tėveliai, ir mamytės. O šokis apjungė visus vakaronės svečius.

2017-05-15 Skaityti plačiau

Atvelykio šventė

Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ dalyvavo Atvelykio šventėje Klaipėdos mieste. Smagioje šventėje dainavom, šokom, ridenom margučius, žaidėm, lipdėm, drožėm, triušiukams vardus rinkom, kalvio amato mokėmės, ragavom blynų... Vienu žodžiu, „Smeltės“ progimnazijos vaikučiai nepasišiukšlino.

2017-04-24 Skaityti plačiau

Kalėdinis muzikinis spektaklis „Miško pasaka"

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos bendruomenė  gruodžio 14 dieną  Kalėdinių renginių maratoną pradėjo  mokyklos meno kolektyvų  muzikiniu spektakliu  „Miško pasaka“.

2016-12-18 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ koncertas vaikų darželyje „Papartėlis“

Folklorinis ansamblis „Smeltužė” dalyvavo vaikų darželio „Papartėlis” projekte „Padainuokime kartu”. 2016-11-25 pristatė dalį savo programos „Mano tėvas žvejas”. Darželio vaikai labai džiaugėsi galėdami kartu padainuoti, pašokti, susipažinti su lietuvių liaudies instrumentais. Daugiausia emocijų sukėlė mįslių konkursas. Liko patenkinti ir žiūrovai, ir atlikėjai.

2016-11-27 Skaityti plačiau

Martyno diena

Folklorinio ansamblio  „Smeltužė“ vaikai ir tėveliai, kartu su kitais miesto folkloriniais ansambliais ir H.Zudermano mokyklos vaikais, lapkričio 11d. dalyvavo žibintų eisenoje ir šventė Martyno dieną. Ją organizavo Vokiečių ambasada ir S.Dacho namai.

2016-11-14 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)