Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Etnokultūrinė diena "Aukuro" gimnazijoje

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ 2019-11-28 dalyvavo „Aukuro" gimnazijos Etnokultūrinėje dienoje, kurioje ne tik parodė programą viktorinos „Etno veža" dalyviams, bet kartu su visais sukosi smagiame šokių sūkuryje. Po koncerto sulaukė ne tik saldžių dovanų, bet ir daug pagyrimo žodžių.

2019-12-02 Skaityti plačiau

Popietė „Lietuvos ir slavų liaudies kultūriniai mainai"

Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ dalyvavo 2019-11-12 „Pajūrio“ progimnazijoje organizuotoje popietėje „Lietuvos ir slavų liaudies kultūriniai mainai“, kur susipažino su slavų liaudies folkloru ir pristatė lietuvių liaudies folklorą. Vaikai smagiai šoko abiejų tautų šokius ir mokėsi smagių žaidimų.

2019-11-15 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ naujokų krikštynų popietė

Folklorinio ansamblio „SMELTUŽĖ“ vyresnieji vaikai 2019-10-24, kaip ir kiekvienais metais, organizavo naujokų „krikštynų“ popietę, kurioje visi smagiai šoko, dainavo, naujokai atliko užduotis įrodančias, kad gali vadintis tikrais smeltužiečiais, žaidė ir vaišinosi mamyčių įdėtomis vaišėmis. Džiaugiamės pagausėjusiu būriu draugų.

2019-11-04 Skaityti plačiau

Folklorinio ansamblio „Smeltužė" kelionė į Biržus

2019 m. spalio 18-19 dienomis „Smeltužės“ kolektyvas vyko į smagią ir įdomią kelionę į Biržus. Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ aplankė Karvės olą, Radvilų pilį, Širvėnos tiltą ir dalyvavo VI respublikiniame skudutininkų ansamblių, ragų ir daudyčių pūtėjų festivalyje „Dudutis“. Šauniausia kelionė su bendraminčiais!

2019-10-21 Skaityti plačiau

Etninės kultūros akcija „Šoka visa Lietuva“

Rugsėjo 19 d. Klaipėdos Etnokultūros centras skambėjo nuo muzikos ir žmonių klegesio. Čia susirinko visi, mėgstantys liaudišką šokį. Vyko etninės kultūros akcija „Šoka visa Lietuva“. Joje, jau ne pirmus metus, dalyvauja ir mūsų mokyklos folklorinis kolektyvas „Smeltužė“.

2019-09-26 Skaityti plačiau

Dainų šventė

Birželio 16 d. Klaipėdos m. Dainų švenčių estradoje rinkosi vaikai iš visos Lietuvos. Čia vyko baigiamasis festivalio „Mes Lietuvos vaikai" 2019 koncertas. Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“, vadovė R.Milašienė, kartu su kitais kanklininkių ir skudutininkų kolektyvais atliko 3 kūrinius, kurie papuošė chorų festivalį. Smagi šventė pranešė apie artėjančias vasaros atostogas.

2019-06-18 Skaityti plačiau

Folklorinio ansamblio „Smeltužė” 25-metis

Mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė”, vadovaujamas mokytojos Raimondos Milašienės, gegužės 23 d. atšventė 25 metų jubiliejų. Žiūrovus džiugino „Žui žui malūnėlis” programa, smagūs vakaronės žaidimai, šokiai, tėvelių tortas, bei suruoštos vaišės. Smagu buvo ir salėje, ir scenoje matyti buvusius „smeltužiukus”. Kai kurie į renginį atėjo jau su savo paaugusiomis atžalomis. Vakaronėje smaginosi visi: vaikai, buvę ansambliečiai, tėveliai ir svečiai. Ilgiausių metų kolektyvui!

2019-05-29 Skaityti plačiau

Atvelykio šventė

Folklorinis ansamblis „Smeltužė" gegužės 28 d. kartu su kitais miesto ir rajono kolektyvais dalyvavo Klaipėdos etnokultūros centro organizuotoje Atvelykio (vaikų Velykėlių) šventėje.

2019-04-29 Skaityti plačiau

Festivalyje „Žiemos vakarai“

2019 m. vasario 2 d. mokyklos folklorinis ansamblis „Smeltužė“ dalyvavo Tarptautiniame vaikų ir jaunimo folkloro festivalyje „Žiemos vakarai“, kuriame, kartu su kitų šalių ir Lietuvos kolektyvais ne tik koncertavo, bet šėlo vakaronėje. JĖGA! NEREALIAI! ŽIAURIAI FAINA! Tokiais žodžiais vaikai apibūdino šventę. Gaila, kad nuotraukos negali perteikti jausmų.

2019-02-04 Skaityti plačiau

„Ei, Kalėda“

Folklorinis ansamblis „Smeltužė“ prasidėjusį Adventą pasitiko šiltu ir jaukiu vakaru „Ei, Kalėda“ mokyklos ir mikrorajono bendruomenei. Vakaronės metu vaikai kartu su tėveliais prisiminė tradicijas, papročius, Kūčių vakaro burtus, dainavo dainas, ėjo ratelius ir, žinoma, smagiai pašoko.

2018-12-09 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)