Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Būsimų pirmokų dėmesiui!

Pateikiami preliminarūs būsimų pirmų klasių sąrašai.
Primename, kad mokiniai ir tėveliai laukiami
š.m birželio 10d. 18.00 val. pas būsimas mokytojas.

2015-06-05 Skaityti plačiau

Dėmesio!

 Mieli būsimųjų pirmokų tėveliai!

„Smeltės“ progimnazija kviečia būsimųjų pirmokų tėvelius nuo 2015 m. sausio 2 d. užregistruoti savo vaikus į pirmąsias klases.

2015-05-31 Skaityti plačiau

„Smeltužės“ koncertas pradinukams

Gegužės 19d. į mokyklos aktų salę pradinių klasių mokinius pakvietė folklorinis ansamblis „Smeltužė“ (mokytoja Raimonda Milašienė). Čia mokiniams buvo parodyta koncertinė programėlė apie paukščius. Vaikai ne tik susipažino su liaudies instrumentais, bet turėjo galimybę jais pagroti, smagiai pašokti liaudies šokius ir kartu su ansamblio vaikais padainuoti liaudies dainas. 

2015-05-26 Skaityti plačiau

„Ant stogo žvirblelis“

Gegužės 21d. į mokyklos aktų salę mikrorajono gyventojus ir mokyklos bendruomenę pakvietė folklorinis ansamblis „Smeltužė“ , kuris ne tik parodė programą „Ant stogo žvirblelis“, bet ir liaudies šokiais išjudino visą žiūrovų salę. Vakaro metu buvo pagerbti ir atminimo dovanėlėmis apdovanoti mokyklą, o kartu ir ansamblį paliekantys ansamblio dalyviai Mantas Daukšas, Viltė Brezgytė, Mantas Vičius, Karolis Jankauskas, Modestas Motiejauskas.

2015-05-26 Skaityti plačiau

Viktorina „Pažink saugomas teritorijas 2015“


Penktadienį, gegužės 22d., Pajūrio regioninio parko direkcijoje vyko viktorina
“Pažink Saugomas Teritorijas 2015”.
Mūsų mokyklos  aštuntų klasių komanda iškovojo II vietą.
Sveikiname!!!

2015-05-25 Skaityti plačiau

Madų paradas „Kas paprasta, tas genialu“


Gegužės 18d. mokykloje įvyko tikras madų paradas „Kas paprasta, tas genialu“. Tai dvi savaites mokykloje vykusio projekto „Gamta – mūsų namai“ vienas iš renginių. Kiekviena klasė pademonstravo ir pristatė savo sukurtas kolekcijas iš antrinių žaliavų: laikraščių, kartono, plastiko ir kitų nebereikalingų medžiagų.

2015-05-24 Skaityti plačiau

Renginys „Europos šalių svetainė“


Gegužės 13 dieną, aštuntų klasių mokinių komanda, dalyvavo „Aukuro“ gimnazijoje vykusiame renginyje „Europos šalių svetainė“ skirtame Europos dienai paminėti.
Renginio pradžioje buvo pristatytos mokinių komandos iš P. Mašioto, H. Zudermano, „Aukuro“ ir „Smeltės“ mokyklų.

2015-05-18 Skaityti plačiau

Mokyklinis projektas „Mano žalioji palangė“


Kovo 17 d. 1-8 klasių mokiniai, atsakingi už projektą „Mano žalioji palangė“, supažindino klasės draugus su jo eiga  ir  pradėjo jį vykdyti.  Prasidėjo augalų sėja. Vieniems augalai dygo ir augo geriau, kitiems ne taip gerai. Rūpestėlių, klausimų buvo daug.

2015-05-13 Skaityti plačiau

Ekskursija į UAB „Kuusakoski“


Pirmadienį, gegužės 11d., 6a ir 6b klasių mokiniai lankėsi antrinių žaliavų perdirbimo įmonėje „Kuusakoski“.  Atliekų tvarkymo padalinio vadovas Saulius Norkaitis papasakojo apie spalvotus ir juoduosius  metalus, paaiškino kaip juos atskirti. Parodė, kaip išardomi  ir sunaikinami naudoti automobiliai, paaiškino, kodėl būtina perdirbti elektros ir elektronikos prietaisus.

2015-05-12 Skaityti plačiau

Bandomasis Europos egzaminas

Gegužės 8 dieną aštuntų klasių mokiniai laikė Bandomąjį Europos egzaminą.
Geriausiai užduotis atliko ir daugiausiai apie Europos Sąjungą žino
I vietos nugalėtojas Mantas Daukša (8a).
II vietą pasidalino  Liepa Šiupšinskaitė (8a), Adomas Raibužis (8a), Emilija Kovieraitė (8c), Greta Kabelytė (8b), Dovilė Ereminaitė (8b).
III vietos nugalėtojai s tapo Vaiva Kručiūtė (8a), Augustė Nemčiauskytė (8a), Emilija Rimkutė (8b), Eva Ignaciukaitė (8b), Artūras Pilybas(8b).

2015-05-12 Skaityti plačiau

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)