Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Akcija Draugystės ABC

Paskutiniąją balandžio dieną artėjant vidurdieniui daugiau nei 600 įvairaus amžiaus mokinių iš 34 Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų ėjo, važiavo viena kryptimi – į akciją Draugystės ABC. Akcijos organizatoriai socialiniai pedagogai jau šeštus metus sukviečia uostamiesčio mokyklas bendrai jungiančiai veiklai į sąspietį. Šiais metais savotiškoje muzikinėje laboratorijoje dalyvavo „Smeltės“ progimnazijos socialinė pedagogė Diana Grigienė ir 5b klasės auklėtoja Laima Iljiniene su savo šauniaisiais auklėtiniais.
Trankiai renginį atidarę Klaipėdos „Vyturio“ progimnazijos jaunieji būgnininkai netrukus kartu su visais akcijos dalyviais skandavo: „Mes galime, mes mokame, mes esame draugiški.“ Būtent to ir linkėjo sveikinimo žodį tarę vicemeras Arvydas Ciesiulis, asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ prezidentas Elijus Vainauskas ir prekybos centro BIG šeimininkai.
Rankų plojimai, kibirai, dėžutės, tušti ar kruopų pripildyti indai, medinės, metalinės lazdelės – mokiniai susinešė tokius „muzikos instrumentus“ ir mokomi mokytojų Skaistutės bei Augustino Užkuratų kūrė „suneštinio orkestro muziką“.
Nudundėjus improvizuotai perkusijai, šokių centras „Mondo“ ėmė mokyti dalyvius bendro šokio. Vėlgi, ritmingas ir darnus žingsniavimas. Vėlgi, plojimai ir šypsenos išmokus šokio judesių.
Spinduliuojanti jaukumu ir džiugesiu dainos „Nuostabi diena“ atlikėja Paulina Skrabytė, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientė, sukūrė idealų foną pagrindinės akcijos idėjos įgyvendinimui.
Užkrėsti draugiškumu kiekvieną šalia esantį ir skleisti mieste draugiškumo virusą. Tam akcijos dalyviai buvo pasiruošę apyrankes sau, ant kurių buvo parašyta linkėjimai nepažįstamajam. Akcijos metu skambant Paulinos dainai apie nuostabią dieną, mokiniai puošė aplinkinių rankas „Draugystės apyrankėmis“ – rišo ant rankų savo atsineštas spalvotas juosteles su palinkėjimais. Nuo pradinuko iki abituriento ir profesinės mokyklos mokinio – kiekvienas galėjo pasirinkti kam dovanoti savo draugiškumo simbolį ir pats ant rankos surinkti kuo daugiau spalvotų juostelių
„Mes galime. Mes mokame. Mes esame draugiški“ – tai nėra tiktai frazė, tai - realybė.

Socialinė pedagogė Diana Grigienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)