Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pažintis su miesto skulptūromis ir paminklais

Balandžio 4d. 5a klasės mokiniai su auklėtoja Regina Bertašiene ir mokytoja Leila Mozūraitiene dalyvavo edukacinėje išvykoje „Klaipėdos skulptūros ir paminklai“. Mes keliavome po Klaipėdos senamiestį, susiradome mažąsias skulptūras bei paminklus ir įdėmiai klausėmės bendraklasių pasakojimų apie juos.
Iš pradžių aplankėme didingą „Neringos“ skulptūrą, tada nuėjome į Turgaus aikštę prie „Senamiesčio sargo“, po to per senąjį, rankomis sukamą tiltą nužingsniavome į Kruizinių laivų terminalą, susipažinome su „Vaiduokliu“, tyrinėjome „Keturių vėjų“ skulptūras. Toliau mūsų laukė skulptūra „Vaikystės svajonė“, ten „matavomės“ jūreivio kepurę, glostėme ištikimąjį šunį. Vėliau sukome atgal į senamiestį, per „Fridricho pasažą“ pažiūrėti „Laukinio vyro skulptūros“, stabtelėjome prie „Senamiesčio pašto“. Kai ėjome į Teatro aikštę aplankyti Simono Dacho paminklo ir „Taravos Anikės“, neišgąsdino mūsų raudonasis „Slibinas“. Prie „Meridiano“ pasigrožėjome „Kaminkrėčiu“, sugalvoję norą lietėme kaminkrėčio sagą, skaičiavome „pirklių monetas“, aptarėme prasmingą paminklą, skirtą Lietuvos tūkstantmečiui paminėti, o prie Danės upės grožėjomės „Undinėlės“ grakštumu. Kai pasiekėme Martyno Mažvydo alėją, radome daugybę suoliukų su įvairiausiomis skulptūromis. Čia galėjome prisėsti ir pailsėti.
Visiems patiko pėsčiomis vaikščioti po senamiestį. Įdomu buvo sužinoti miesto legendas ir skulptūrų reikšmes. Suprantama, liko ir neaplankytų vietų, bet žinosime, ką veikti kitą kartą!

Elvina Gikaraitė ir Liepa Bončkutė, 5a klasė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)