Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Konkursas „Judriausia klasė

„Smeltės“ progimnazijos 5b klasės mokiniai vasario, kovo ir balandžio mėnesiais dalyvavo Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro organizuojamame konkurse „Judriausia klasė“. Gegužės mėnesį rengė veiklos ataskaitą ir dalyvavo konkurso uždarymo šventėje bei kovėsi dėl galutinių rezultatų estafetėse.
Mokiniai su visuomenės sveikatos biuro specialiste S. Lukiene, kūno kultūros mokytoja R. Baraišiene ir klasės auklėtoja E. Enzinaite organizavo įvairiausius aktyvius renginius. Minėjo pasaulinę sveikatos dieną, pasaulinę vandens dieną, turėjo galimybe susipažinti su slystančiais kilimėliais, šiaurietiškomis lazdomis bei eiti su jomis. Šoko „Zumba“ žingsneliu, dalyvavo stalo teniso turnyre.
Organizavo judriųjų pertraukų savaitę, kurioje visos progimnazijos mokiniai pertraukų metu žaidė kvadratą, įvairius kiemo žaidimus, šoko aerobikos žingsneliu bei visi judėjo lauke. Vyresnių klasių mokiniai padėjo mažiesiems ir visi bendraudami judėjo netoli progimnazijos esančiame parke.
Viso konkurso metu 5b klasės mokiniai turėjo, išmaniųjų programėlių pagalba, skaičiuoti bendrai nueitus kilomentrus. Iš viso buvo nueita, nubėgta 56,960 km. Vėliau sužinota, jog buvo nueita daugiausiai kilometrų iš kitų dalyvavusių mokyklų. Mokiniai lankėsi Klaipėdos visuomenės sveikatos biure, muziejuose, spektakliuose, konkursuose – pažindami miestą. Buvo skaičiuojami kilometrai švarinant aplinką. Lankėmės Roshen saldainių fabrike bei Klaipėdos Jūrų muziejuje.
Žinoma mokiniai nepamiršo ir savo Tėvelių, todėl paprašė kartu paminėti Vasario 16-osios šventę. Buvo suorganizuota išvyka į Klaipėdos senamiestį, kuriame su Lietuvos atributika lankėsi ir fotografavosi prie įžymių Klaipėdos vietų. Taip pat Tėveliai turėjo galimybę pabūti su savo vaikais „Porinės jogos“ užsiėmime, su trenere Aleksandra. Mus šiltai priėmė mamytės, kurios turi galimybę sportuoti progimnazijos bendruomenėje su mokytoja R. Baraišiene. Užsiėmime ne tik buvo lavinami raumenukai, bet dar labiau suartino vaikus ir mamas bei leido drauge pabūti, pabendrauti visai progimnazijos bendruomenei.

E. Enzinaitė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)