Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Ekskursija į Trakus ir Kernavę

Gegužės 9 d. 4a ir 4c klasių mokiniai vyko į mokomąją pažintinę ekskursiją maršrutu „Klaipėda – Trakai – Kernavė – Klaipėda“ ir dalyvavo edukacinėse pamokose.
Mokiniai plačiau susipažino su Kauno IX forto istorija. Lankėsi Trakų salos pilyje. Ten mokiniai pasitikrino Lietuvos istorijos žinias, o gidės juos puikiai įvertino.
Kernavėje apžiūrėjo modernų archeologinės vietovės muziejų, dalyvavo edukacinėje pamokoje „Archeologija – nuo tyrimo iki eksperimento ir rekonstrukcijos. VIDURAMŽIŲ MIESTAS“. Mokiniai sužinojo, kaip buvo paieškomas ir kaip buvo atrastas viduramžių Kernavės miestas. Matė viduramžių Kernavės miesto vietą ir greta atkurtus viduramžių miesto namus, dirbtuves, kiemus. Lankėsi miestiečių sodybose, pažino jų kasdienį gyvenimą, amatus. Būsimieji penktokai išbandė ištvermę, kopiant į Kernavės piliakalnius.
Skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūros studijoje-galerijoje „Šulinys“ dalyvavo edukacinėje pamokoje „Skulptūra gyvai“. Čia ne tik apžiūrėjo darbų ekspoziciją, bet turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su skulptoriaus darbo aplinka, pabendrauti ir smagiai pažaisti su pačiu menininku. O kokia gardi ten čiobrelių arbata bei kibinai...

Mokytojos Genovaitė ir Renata
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)