Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pradinukų sporto renginys – akcija – 100 m bėgimas „Už Lietuvą!“

Balandžio 24 d. 12 val. mokyklos sporto aikštyne rinkosi visų pradinių klasių mokinių komandos. Vyko pradinių klasių vykdomo projekto „Kiekvienoj širdelėj – Lietuva“ sporto renginys-akcija - 100 metrų bėgimas „Už Lietuvą!“.
Aikštelėje susirinko 100 bėgimo dalyvių. Visas stadiono bėgimo takelis buvo padalintas į 4 etapus po 100 metrų. Kiekvienos klasių grupės mokiniai išsirikiavo prie nurodyto etapo starto linijos. Prie pirmojo etapo starto linijos stojo pirmokai. Jų rankose – Lietuvos vėliavėlės. Pirmokai su šūkiu lūpose „Už Lietuvą!“ pradėjo bėgimo akciją. Pribėgę prie antro etapo starto stovinčių antrokų, jiems perdavė vėliavėles. Toliau savo 100 metrų taką bėgo antrokai. Jie vėliavėles perdavė trečiokams. Trečiokai irgi skubėjo įveikti savo 100 metrų takelį ir estafetę perduoti ketvirtokams. Visą bėgimo etapą užbaigė ketvirtokai. Vėliavėlės entuziastingai buvo parneštos prie finišo linijos.
Visų bėgikų nuotaika buvo itin puiki. Vaikai nutarė, kad Lietuvoje gera gyventi, kad joje turi gyventi sveiki ir sportuojantys žmonės. Vieningai palinkėjom Lietuvai dar daug šimtmečių gyvuoti. Klasių komandos buvo apdovanotos padėkos raštais ir saldžiais prizais. Visi pakiliai ir patriotiškai nusiteikę grįžome į savo klases.
Sportuokime visi – ir maži, ir dideli Lietuvos žmonės!

Akcijos organizatorės mokytojos R. Širokich ir R. Pundzienė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)