Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Pradinukų savaitė „Mūsų mažos rankelės tau, Lietuva“

Vasario 26 d. – kovo 2 d. mokykloje buvo organizuota pradinių klasių metodinės grupės savaitė „Mūsų mažos rankelės tau, Lietuva“.
Jau pirmadienio rytą 4a klasės mokiniai su mokytoja Genovaite Dirdiene šiltai šypsodamiesi mokyklos fojė sveikinosi su mokyklos darbuotojais, tėveliais, mokiniais ir skelbė pradinukų savaitės pradžią. Linkėjo visiems gražios dienos ir darbingos, įdomios savaitės.
1 kl. matematikos būrelio ,,Gudručiai“ nariai nusprendė patikrinti pradinukų žinias, kaip jie pažįsta savo gimtinę Lietuvą. Kartu su būrelio mokytoja Sandra Strazdiene jie paruošė anketas, išdalino vaikams jas užpildyti ir kartu prisiminti tai, kas galbūt buvo pamiršta.
Antradienį mokykloje vyko 2 kl. lietuvių kalbos konkursas ,,Gramatika-karalienė“ ir 3-4 kl. matematikos olimpiada ,,Skaičių šalyje“. Šiuose dalykiniuose renginiuose dalyvavo geriausi ir gabiausi 2, 3, 4 klasių atstovai. Lietuvių kalbos konkursą laimėjo 2a kl. mokinys Elijus Dilys, matematikos olimpiadose geriausiai pasirodė 3c kl. mokinė Viltė Daukantaitė, 4a kl. mokinė Karolina Petrova. Linkime sėkmės šiems mokiniams miesto konkursuose.
Trečiadienį visi mokyklos pradinukai vyko į Klaipėdos koncertų salę. Ten turėjo muzikinį-edukacinį užsiėmimą ,,Muzikos garsai“. Buvo puiki proga susipažinti su miesto koncertų sale, prisiminti, kaip tokiose vietose reikia elgtis, kaip atrasti savo vietą salėje. Muzikinis spektaklis vaikams labai patiko-buvo įdomus, gražus, muzikalus. Dar labai naudingas-mokiniai pakartojo, įtvirtino muzikines žinias, dainavo kartu su aktoriais.
Ketvirtadienį mokytojos Gražina Kubilienė ir Indrė Masaitienė organizavo liniuotę, kur buvo pažymėti ir apdovanoti šauniausi I pusmečio pradinių klasių mokiniai, kurie džiugina savo ugdymosi pasiekimais ir elgesiu. Visų šaunuoliukų nuotraukas galima pamatyti Ia. fojė stende.
Mokytoja Žydronė Kontautienė sukvietė vaikus į pradinukų vykdomo projekto ,,Kiekvienoj širdelėj-Lietuva‘‘renginį ,,Draugystės pynė Lietuvai“. Ilgą laiką visi antrokėliai savo klasėse pynė pynes, kurias bendro renginio metu sujungė į vieną ir iš jos sukūrė labai gražią trispalvę gėlę, kuri papuoš mūsų mokyklą.
Buvo organizuotas 3 kl. lietuvių kalbos konkursas ,,Gramatika-karalienė“. I-ąją vietą jame laimėjo 3a kl. mokinė Roberta Makarenkaitė. Ji atsovaus mūsų mokyklą 2-3 kl. miesto lietuvių kalbos konkurse ,,Kalbos labirintai“. Linkime Robertai sėkmės!
Penktadienį pradinukai nudžiugino visus linksmu ir gražiu renginiu. Buvo organizuota Kaziuko mugelė. Ko tik šioje Kaziuko mugelėje nebuvo!.. Prekystaliai lūžo nuo prekių įvairovės ir gausos (ačiū vaikams, mokytojoms ir mamytėms auksarankėms), o pirkėjai greitai tuštino savo pinigines. Džiugu, kad mugelėje dalyvavo daug tėvelių, mamyčių. O svarbiausia – buvo puiki nuotaika, šiltas bendravimas, draugiškumas ir vien tik geros emocijos.
Gera ir smagu, kad ši pradinukų savaitė praėjo sklandžiai, darniai, draugiškai, turiningai. Juk tai tik stiprina vaikų, tėvų ir mokytojų draugystę, savitarpio supratimą, gražų bendravimą ir bendradarbiavimą.
AČIŪ visoms pradinių klasių mokytojoms, skaityklos darbuotojai V. Nemčiauskienei, visiems pradinukų savaitės dalyviams, renginių organizatoriams už darnų ir prasmingą darbą, gerą nuotaiką!

Pradinių klasių metodinės grupės pirmininkė Rita Širokich

 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)