Klaipėdos „Smeltės” progimnazija smeltesm@gmail.com Tel. (8-46) 345832

Turnyras „Knygų ekspertų kovos“

Š.m. kovo 6 dieną mokykloje buvo surengtas turnyras „Knygų ekspertų kovos“. Jame dalyvavo vyresniųjų klasių mokiniai iš 7a, 7b, 8a ir 8c. Turnyre rungėsi tie vaikai, kurie myli knygas ir jas mielai skaito, kad praplėstų savo akiratį.
Komandos turėjo atlikti keturias užduotis, kad išsiaiškintų, kurie yra verti Knygų ekspertų vardo. Dirbdami grupėse, dalyviai turėjo įveikti BLIC klausimyną, vaizdingai apibūdinti knygų veikėjus, argumentuotai paaiškinti, ką galima sudėti į knygos „kuprinę“, teko pamiklinti ranką ir nupiešti visų skaitytų knygų – o jų turnyrui iš karto skaitė tris! – žemėlapius. Atlikus visas užduotis, paaiškėjo, jog daugiausia taškų surinko ir knygų ekspertais buvo pripažinta 8c klasės komanda. Jie kovo mėnesio pabaigoje atstovaus progimnazijai turnyre „Knygų ekspertų kovos“ miesto etape. Šaunuoliai!
Komandų darbą stebėjo ir taškus skaičiavo komisijos narės: bibliotekos vedėja Vestina Nemčiauskienė, lietuvių k. Mokytoja metodininkė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Oželienė, muzikos mokytoja metodininkė Rūta Grybaitė. Mokinius turnyrui ruošė ir konsultavo, organizavo turnyrą lietuvių kalbos vyr. Mokytoja Renata Žiliutė bei lietuvių k. mokytoja metodininkė Regina Bertašienė.

Renata Žiliutė
 
 

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. (Liaudies išmintis)